HUR MAN ÄTER EN SEMLA

Här kommer en redogörelse för hur ni ska äta en semla på rätt sätt..läs, begrunda och tillämpa =)

1) Jo..för det första så måste man köpa en semla, men inte vilken semla som helst. Det måste vara ett stort lock med mycket florsocker, och mycket grädde också. Alltså inga såna där löjliga trekvartshattar, locket är trots allt det godaste.

2) När du har inhandlat din perfekta semla så ställer du den i en djup tallrik, ingen skål, utan en tallrik som är lite smådjup. Ta av locker och lägg det vid sidan av.

3) Nu ska du värma lite mjölk, så du häller upp mjölken i en kastrull o öser i extra florsocker med hjälp av en sil, tex en te sil, var inte rädd att ta i för mycket, ungefär 2-3 msk blir lagom. Sedan så lägger du i mer florsocker i silen och öser på locket också. Som sagt, florsocker är gott. När du värmer mjölken så rör du runt så det inte bränns vid, så smakar det äckligt och det ska ju smaka gott. Låt mjölken koka så länge så den kokar upp eftersom den då blir lite fylligare, mustigare och godare.

4) När du värmt mjölen så ska du hälla den i tallriken, men nu kan du inte bara hälla utan du måste ha lite finess! Så; häll mjölen lite runt om semlan, sedan häller du lite på grädden också, men inte för mycket för då smälter du grädden på tok för mycket och det vill vi inte för grädden är ändå god och vi vill ha kvar den, så häller du runt om, lite mer på grädden och resten runt om. Nu blir det lite bråttom...

5)...eftersom semlan kommer lukras upp lite, men det är ingen fara! Nu tar du en sked och börjar äta din semla. Här kan du variera lite som du vill, men du kan äta av lite av grädden först, möjligen hälla ut lite i mjölken. Så äter du utifrån, runt om och innåt. Din semla kommer gå sönder, men detta är helt naturligt eftersom mjölken är en varm vätska och semlan en kall bulle...

6) När du intagit din semla så sörplar du i dig mjölken, du kommer upptäcka hur god den är när den är blandad med semlan.

7) Nu har du också sparat det bästa till sist; locket! Mmmm..nu kan du njuta av locket!

Så äter man en semla..nu vet ni..

OCH GLÖM INTE ATT DET ÄR FETTISDAGEN IMON, SÅ ÄT GÄRNA EN SEMLA IDAG OCKSÅ!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0