NU KOMMER BEBISEN!!

Idag var det alltså dags för det efterlängtade besöket på sjukhuset för en rutinkoll nu när man ändå gått några (15...) dagar över tiden.

Kom dit alldeles lagom i tid och fick sätta mig i det tomma väntrummet. Drog upp min bok o började läsa, eftersom jag vart på samma ställe förut så vet jag att även om man har en tid så kan det ta mer tid, eller ännu mer tid än så..typ.
Så där sitter jag o läser min bok tills en barnmorska kommer och ropar upp mig. Givetvis ska vi börja med att göra ett CTG (och går ju verkligen jättesnabbt..NOT!) men gungar efter henne och hon tycker synd om mig för hon märker att jag har väldigt ont. Jo, ljumskarna känns ju som sagt en del.
Får slå mig ner, eller mer falla ner, i fotöljen med banden påkopplade runt magen. Sen kommer ju det här roliga med att hitta lillkillens hjärtljud och få dosan att stanna där så det kan överföras till pappret som spottas ut av maskinen.
Men alla som följt den här bloggen ett tag vet att detta barn är väldigt envist, lite småtjurigt och han gör som han vill.
Så efter att denna stackars barnmorska kämpat ett bra tag och ÄNTLIGEN fått in signal, ja då försvinner signalen.

"-Um..han bytte sida där va?
- Jo..han gjorde ju det..."

Jag ville bara be om ursäkt, säga förlåt för att mitt barn är så ouppfostrat. Det kändes liksom..så dumt på nåt sätt.
Men tillslut så lyckades vi ordna till det, men då somnar ju ungen, givetvis eftersom hon ville ha hjärtljuden från när han var vaken. Detta underbara tilltag från min lilla son gjorde att jag fick sitta extra länge o vänta på att han skulle vakna till där inne. Försökte buffa på magen o väcka honom, men detta resulterade enbart i att han vaknade till som hastigast o bökade omkring några sekunder för att sedan somna om så gott igen. Men hon kunde ändå konstatera att allt verkade bra.

Behöver jag säga att han vaknade till ordentligt så fort hon kopplade bort CTGt?

Tillbaka till väntrummet och vänta på att doktorn skulle komma och göra undersökningen. Tog faktiskt inte så lång tid och jag fick träffa en jättetrevlig läkare som frågade hur det var med mig och så, så jag sa att jag hade väldigt ont i mina ljumskar och han tyckte väldigt synd om mig han också.
Så fick jag kravla mig upp på britsen för ultraljudet. Han kollade runt och runt och sa att allt såg jättebra ut..nästan..för tydligen så hade jag på tok för lite fostervatten och han ansåg att jag var tvungen att bli igångsatt..

OJ VAD SYND! *flinar*

Hm..jag menar..hoppsan, igångsättning? Det var ju verkligen inte alls vad jag hade hoppats på *harkel harkel*
Men ändå så blev jag chockad, eller, ja...man kan väl säga lite lätt att jag blev glad.
Jag sa till läkaren att han var min nya idol eller nåt sånt, höll på säga att jag älskade honom men hindrade mig, blev tårögd av glädje, visste inte vart jag skulle ta vägen så jag irrade runt i rummet, så ja, jag blev nog lite glad ändå över att jag skulle bli igångsatt.
Han verkade tycka det var komiskt och sa att det nog blir bra för mig med igångsättning med tanke på hur ont jag ändå har.
Och jo, TACK!

Ut till barmorskan för att boka en tid på förlossningen. Men så kom hon på att hon skulle kolla vilken förlossning det skulle bli.
För att få föda på vanliga förlossningen så ska fostervattensmängden eller nåt sånt vara över 50 ml (?) eller nåt sånt i nån ficka eller jag vet inte, 50 av nåt iaf. Jag hade 34...så det blev ju en tid på specialistförlossningen då. Men det verkar ju väldigt spännanade det också, lite special sådär =)

Passade på att fråga henne om det var farligt med så lite fostervatten i magen, och hon sa då att eftersom jag kommer bli igångsatt väldigt snart (i dagarna) så är det absolut ingen fara, men att vänta en vecka till är totalt uteslutet eftersom det på den tiden hunnit bli farligt.

Så innan veckan är slut så har lillkillen kommit =)

Kommentarer
Postat av: Katta

Nuuuuu är det spännande. :)

2008-09-29 @ 15:21:12
Postat av: Carina

Ja, det måste ju bli snart det!! Vi ska ju ses på festen på fredag :)

2008-09-29 @ 19:39:43
URL: http://tornrosdalen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0