Dokusåpan Babysimmet - Grodan



Resumé: Förra gången så var det återsim då Alexander hade jättekul när han simmade på rygg. Dessutom bekantade han sig litegranna med mattan som flöt på vattnet samt simmade efter sin mamma sittandes i en flytring.

I dagens episod: Något ska hända med mattan men vad? Dessutom är det dags för...TORPEDDYK!

Välkommen till ännu en spännande episod av:
DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN!

Eftersom pappa Thomas vart bortrest denna dag så var det bara Alexander och mamma Kerstin som skulle dit. Kerstin var lite nervös över att hitta till det nya stället, men det gick utan problem och var mycket smidigare än vad hon trodde. De kom alldeles lagom i tid så Kerstin kunde hoppa in i duschen och sedan byta om på Alexander i lugn och ro innan det var dags att gå in till bassängen.

Väl nere i vattnet så samlades alla bebisar och föräldrar i en ring som vanligt för att sjunga namnsången. Alexander valde denna gången att gunga. Så alla bebisar fick gunga då det blev hans tur.
Gulligt.

Efter de hade sjungt namnsången så gick tant instruktör igenom dagens övningar.
Övningarna som görs är små etapper i livräddningsgrejen där barnet ska om det hamnar under vattnet, simma antingen upp till ytan och tillbaka till kanten och hålla fast sig eller under vattnet tillbaka till kanten och häva upp sig.

Övning #1: Mattan
Barnet skulle sättas på mattan, inte för långt in men inte heller för långt ut utan lagom på plats för att sedan göra ett dyk. Det mamma eller pappa kunde göra för att hjälpa barnet var att stötta antingen med en eller två händer..eller helt enkelt sätta barnet på mattan utan något stöd och istället kalla på det. När barnet tippar framåt så säger mamma/pappa "Ååååh dyk" och barnet gör då ett torpeddyk under vattnet och fångas upp i händerna av mamma/pappa som för tillbaka barnet mot mattans kant samtidigt som de säger "och tillbaka till kanten".

Övning #2: Hålla i kanten
Man placerar barnets fötter mot kanten och försöker få barnet att greppa kanten. Så tittar man på barnet och säger "Barnets namn, håll i kanten". Om barnet då släpper så ska man låta det sjunka under ytan för att de ska lära sig vad som händer när man inte håller. Det låter kanske hemskt men mamma/pappa står ju brevid och har koll på hela situationen. Denna övning är något som kommer tragglas med eftersom det är väldigt svårt att få barnet att hålla sig fast med hela huvudet ovanför ytan.

Det första Kerstin och Alexander gjorde var att testa på ett torpeddyk med instruktören. Hon satte Alexander mot sin mage och han tittade på Kerstin samtidigt som han lutade sig framåt. Då sa hon "åh dyk" varav lillgrisen simmade mot sin mamma som fångade upp honom i händerna. Det gick superbra!
Efter det så avancerade de bort mot mattan där Alexander behövde stöd av mammas båda händer. Detta eftersom han inte kan sitta själv ännu och då behöver han stödet. Så lutade han sig framåt och mamma sa det hon skulle och fångade sedan upp honom. Han såg mest chockad ut men det gick bra ändå. Så gjorde det detta några gånger under lektionen och det gick bra varenda gång. Inte en tår kom från hans söta lilla ansikte.

Däremot när det var dags att greppa i kanten så ville han inte. Kerstin tappade räkningen på hur många gånger han hamnade under vattnet och frågade instruktören tillslut som sa att det bara var att fortsätta traggla tills han fattade och greppade. Det kanske låter ganska hemskt för dig som läser att höra om att låta barnet hamna under vattnet, men det är faktiskt inte så hemskt. Alexander blev inte ledsen utan hans såg mest lite chockad ut och sedan så fortsatte han plaska med sina händer i vattnet (det var mycket roligare att plaska än att greppa..)

Lektionen avslutades sedan med att de sjung små båtar på havet och nån annan sång också där man bubblar i vattnet. Skoj skoj.
Sen samlades alla i en pyyyyttering och helt plötsligt så tog instruktören upp en avklippt petflaska, full med hål och vattnet sprutade ut ur dessa hål till alla barnens förtjusning. De skrattade och försökte ta vattnet som öste ut.
Så skoj man kunde ha för så lite egentligen.

Det sista de gjorde var att sjunga vinka hejdå sången och sen åkte alla mammor/pappor och bebisar hem.

Nästa vecka i Dokusåpan Baysimmet - grodan:
Vad ska de göra? Kommer Alexander lyckas greppa kanten denna lektion utan att hamna under vattnet?
Dessutom kommer det antagligen bli dyk från kanten. Ojoj..hur ska det gå?

För att inte missa nästa spännanade avsnitt:

Follow emoen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0