DOKUSÅPAN BABYSIMMET - FISKEN

Så var det återigen dags för en ny omgång med babysim! Denna gången hade det blivit dags för fisken, som är del tre (krabban, grodan). Nya utmaningar och nya äventyr.
Vad kommer hända denna säsongen och kommer det gå bättre nu då Alexander är starkare?

Eftermiddagen var sådär. Alexander var inte den gladaste ungen och mamma Kerstin kände sig lite halvstressad över att få lillgrisen att somna samt att packa ihop allt. Men det gick galant!
Då pappa Thomas kom hem packade hela den lilla familjen in sig i bilen och brummade bort mot babysimmet.

På parkeringen kände de genast igen ett av paren som hade gått grodan tillsammans med dem förra terminen, och det blev glada hej! Alexander började känna igen sig då de gick in genom dörrarna och väl inne i omklädningsrummet blev han glad och förväntasfull då badbyxorna åkte på. Han var inte ens ledsen inne i duschen! Han hälsade på alla de andra bebisarna, några nya men ganska många som var kvar från förra terminen. Tyvärr så var inte Kajsa en av dem som var kvar.
Alla mammorna stod o pratade som vanligt och som alltid var det mycket trevliga energier i omklädningsrummet och glada miner!

När gruppen som var innan hade sjungt klart sin "Vinka hejdå" sång, vandrade föräldrar och barn in i simhallen och det blev upprop. Dessutom ville instruktören Amalia kolla in alla som hade nya badbyxor, detta för att se så de satt på ordentligt. Hon tyckte att Alexander hade skaffat sig riktigt fina nya badbyxor, och mamma Kerstin kunde ju inte annat än att hålla med!

Ner i det underbart varma vattnet (32 grader!) och Alexander var som ett stort leende HELA tiden! Han ÄLSKADE vattnet och plaskade som en galning, skrattade och ville kasta sig ur mammas armar för att dyka ner.
Alla samlades i en ring och så sjung de "Hej jag heter..." sången och lillgrisen var själaglad och ville bara dyka ner hela tiden. Skratt, bubbel och sånger!

Eftersom detta var den första lektionen efter sommaruppehållet så var det lite komma igång och känna på vattnet lektion. Det enda som gällde var att alla skulle göra minst 1 torpeddyk från mattan.

(Torpeddyk = barnet sitter på mattan medan mamma/pappa står en bit ifrån och kallar på barnet. Då barnet lutar sig framåt och är på väg ner i vattnet säger mamma/pappa ååå dyk! varav barnet simmar under vattnet mot mamma/pappa som fångar upp och för tillbaka till kanten, sätter barnets händer mot kanten och säger håll i kanten)

Alexander började med att dyka från kanten och vilken skillnad det var från förra terminen! När han sattes på kanten så blev hela ansiktet förvridet i en liten halvallvarlig min som inte riktigt visste hur den skulle sluta, i gråt? Men NU, ojojoj! Han skrattade! Tyckte det var jätteroligt att sitta på kanten och titta på roliga mamma som bubblade vatten lite längre bort.
Och  vips så dök han i! Nu hade han glömt av lite smått att han också skulle hålla andan under vattnet, men inte var han ledsen när han kom upp för det, nej han bubblade lite vatten och sen var det full fart igen!

Han sparkade, simmade, satt i ringen och simmade i väg, gjorde dyk från mattan, och från kanten igen! Dock så var han fortfarande liiite dålig på att simma under vattnet och tyckte det var skönt att stanna där under, så mamma Kerstin fick gripa in och dra upp honom. Busungen!

En ny övning, eller övning och övning, men instruktör Amalia kastade ut långa ormar i vattnet som barnen skulle få bekanta sig med eftersom de skulle bli övningar med dessa veckan efter. Alexander var lite tveksam till dessa konstiga saker, men så länge han hade sin sjöstjärna att äta på så var det ingen fara på taket.

Medan alla höll på med sina övningar så gick instruktör Amalia runt och pratade med alla och bekantade sig med de nya barnen som hade börjat. Givetvis hälsade hon på alla barnen. Mamma Kerstin (och Alexander) tycke hon är en sån superbra instruktör som förklarar bra och verkligen bryr sig om alla barnen. Hon minns vad de heter och ger tips och frågar hur det går och är verkligen engagerad. Hon är där för barnens skull och det är så underbart att ha en sån människa som instruktör.

Tiden fullkomligen flög iväg och helt plötsligt var det dags att sjunga vinka hejdå.

Nästa vecka:
Vad är det för övning de ska göra med ormarna? Kommer det dyka upp fler barn eller var alla som var där, där? Och hur kommer det gå med Alexanders dyk, kommer han simma eller fortsätta stanna under vattenytan?

MISSA  INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN AV DOKUSÅPAN BABYSIMMET - FISKEN!


bloglovin

Kommentarer
Postat av: Carolina

Vinnaren i tävlingen om 3 ljuslyktor är nu presenterad i bloggen - kika in och se om du vann?!

Passa även på att tävla i den nya tävlingen som finns på min blogg, om ett valfritt Micki-pussel - senare idag kommer även en ny tävling upp, så om du gillar te bör du vara uppmärksam! ;)

2009-08-21 @ 21:24:48
URL: http://carolina1979.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0