BABYSIM

I

Igår så var det då premiär för babysimmet på Aquabarn. Allt jag skrev i tidigare inlägg som jag var nervös för var ju så obefogat så det idag känns ganska pinsamt.

Vi kom lagom i tid, var där ca 20 minuter innan det skulle börja. Vi vandrade in och jag fick dra med mig Thomas eftersom han stod o beundrade inredningen ett bra tag och tyckte det såg så fint o välskött ut (läppstiftet). Men jag får hålla med om att det är det, det är små bassänger med fiskar som simmar omkring. Myspysigt på nåt sätt.

Ner för trapporna och in i omklädningsrummet där det var en massa mammor och bebisar som höll på med sina ombyten. Tanken som slog mig var ungefär "Var sjutton ska jag göra av Alexander och VILKET skåp ska jag välja?"
Måste sett ganska snurrigt ut eftersom jag bytte skåp iaf minst 3 gånger. Lillgrisen sov under tiden väldigt sött i barnstolen och grymtade till lite när jag börjar ta av honom overallen. Så kom Karin med lilla David och vi hjälptes åt att passa dom små medan vi duschade av oss. Efter en liten stund dök även Lina upp så nu var hela forumstruppen samlad!

Efter duschen så var det bara att ta av lillgrisen alla kläder men låta blöjan vara kvar på. Han hade fortfarande inte börjat gråta utan såg faktiskt lite glad ut, gosegubben. Vi gick ut till poolområdet där pappa Thomas väntade och Alexander var jättenyfiken på allt och alla runt omkring honom och ögonen var stora som tefat. När gruppen innan började bli klar så var det dags att sätta på badbyxorna och inte heller detta var något problem.
Innan vi hoppade i vattnet så gick instruktören igenom lite grundläggande saker som var viktiga att tänka på. Hon kände inte på badbyxorna innan, men jag bad henne känna så Alexanders satt ordentligt och jag hade tom spänt dom lite för hårt så vi kunde lossa lite på dem.

Så var det dags att hoppa i plurret...ooh...nu blev jag nervös för en gråtattack. Men döm om min förvåning när ungen inte ens reagerade när han kom i vattnet. Han hängde där i min arm o sög på sin hand och var fortfarande nyfiken på allt som hände runt omkring honom. Vi började med att sjunga nån slags plasksång där man skulle presentera sig med namnet och det gick väl sådär med sången. När vi kom till dom sista bebisarna så gick det bättre för då kunde alla melodin och orden lite bättre. (Var ju inte direkt så svårt men ändå =)
När vi gjorde plasksången så låg han på rygg med sitt huvud mot min axel och så höll jag i knäna och plaskade med honom.
Det andra momentet vi skulle göra var att vi skulle lägga bebisen på mage. Då skulle vi hålla tummarna runt armarna och händerna under magen som ett slags stöd och sedan skulle dom flyta. Det tog väl 3 sekunder ungefär innan Alex hade fått sin första kallsup. Men han började inte gråta utan såg lite mer chockad ut och sen körde han in hela handen i munnen samtidigt som han la huvudet på sne med kinden mot min hand. Då kunde han ju suga på min hand OCKSÅ, kunde det bli bättre? Njae..=) Så där flöt han omkring på mage och såg nästan lite uttråkad ut haha.
Moment nummer tre var att flyta på rygg. Då skulle vi ta ett tag under nacken och ett under rumpan. Sen skulle vi se till så öronen var under vattnet eftersom det inte skvalpar och det gör att bebisen blir lugnare.
Detta gick också hur bra som helst. Han låg där på rygg o flöt med benen upp i vädret och hela handen i munnen. Jag kunde släppa under rumpan ganska omgående och bara hålla lite lätt under nacken eftersom han flöt så bra. Efter ett tag så började han tom prata där han låg och flöt omkring :D

Efter att lektionen var slut så kom mitt sista orosmoment, dushningen. Hua...men det gick tokbra det också. Han såg lite chockad ut bara när jag sa "Nu kommer det vatten"  men annars så var det som ingenting.

Åh vad jag längtar till nästa vecka!!!!
Jag kan VARMT rekommendera detta till alla småbarnföräldrar!

Kommentarer
Postat av: Carolina

Kul att badet blev en positiv upplevelse - det är verkligen mysigt att babysimma med de små :)

2009-01-26 @ 22:01:02
URL: http://carolina1979.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0