DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé:
Det har inte vart babysim på några veckor eftersom Alexander vart dålig. De två första lektionerna av grodan är således missade och nu gäller det för Alexander att hänga med.

I dagens babysimmet: Kommer Alexander klara av kursen eller ligger de andra bebisarna för långt före. Dessutom; nya lokaler och ny bassäng!

Pappa Thomas ringde hem och sa att han skulle försöka vara hemma tills kl 18. Mamma Kerstin blev då lite fundersam eftersom hon hade tänkt att de skulle åka klockan 18, alltså sitta i bilen, färdigpackade och hela fadderullan. Men men..de skulle antagligen hinna ändå.
Hon fick Alexander att vila en stund på gröten, packade allt och förberedde så gott hon kunde. När klockan blev 18 så var fortfarande ingen Thomas hemma, men han ringde och sa att de skulle mötas vid bilen istället. Ojoj..nu blev Kerstin stressad igen...som tur var så var ungen färdigpackad och det var bara att gå ut till bilen.
Väl där när det var dags att sätta Alexander i barnstolen så passade inte bältet, då kom hon på att hon hade justerat det sist då hon tog av overallen eftersom lillgrisen blir så varm i den. Så det var bara att slita av overallen, samtidigt som Thomas stod o bankade på garagedörren. Rusa bort, öppna dörren, rusa tillbaka och in med ungen i bilen.
Kerstin hade redan lagt in adressen i GPSen vilket sparade väldigt mycket tid.
Då de började närma sig det nya stället så hade de lite svårt att hitta vilket nummer det var och nu var Kerstin i upplösningstillstånd eftersom klockan var 18.22 och det började 18.30.
18.28 hittade de rätt och sprang som små sprinters in genom dörrarna och in i omklädningsrummet.

Uppropet började och Kerstin hörde Alexanders namn ropas upp och svarade ropade "ja" högt och tydligt inifrån duschen eftersom det var där hon befann sig just då. In i bassängen och ner i vattnet som var sååå varmt och skönt så Alexander blev tokglad och började plaska som värsta plaskbäbisen.

Den nya lokalen var jättebra ansåg hela familjen. En förälder i vattnet bara och den andra fick stå vid sidan om. Alla pratade med alla, vattnet var varmt, det var en avstressande miljö och ljuset var bra. Dessutom var instruktören kanon.

Lektionen började i vanlig ordning med namnsången och denna gång så valde Alexander att sparka(huvudet mot mammas axel och spark med benen). Efter detta så berättade instruktören att det var dags att prova på torpeddyk.
Det går ut på att hon har bebisen sittandes mot sin mage och bebisen tittar på mamma/pappa. Sen när bebisen börjar luta sig framåt så söker man ögonkontakt och säger "åh dyk" varav bebisen då ska ner i vattnet och simma under mot mamma/pappa som tar emot bebisen i händerna och drar upp mot axeln.

Lätt som en plätt, eller hur?

Hon skulle gå runt till var och en och under tiden så kunde man bekanta sig med mattan som flöt omkring på vattnet eftersom denna skulle användas nästa vecka. De kunde även fortsätta med saker som gjorts innan.

Kerstin och Alexander simmade lite grann och jäses vad ungen hade utvecklats på tiden de inte vart i vattnet! Både Thomas och Kerstin blev grymt imponerade av den lilla grodan som sparkade som en galning i vattnet.
Så testade de att sätta honom i flytringen för att se om det skulle fungera bättre denna gången (för er som minns så gick det inte så bra sist eftersom Alexander tippade framåt, gled igenom och slutligen försökte äta upp den). Men han satt som gjuten och plaskade sig fram alldeles själv. Mamma Kerstin sprang framför och Alexander jagade henne från ringen.
Förutom detta så gjordes även två grunddyk som kanske inte var lika skoj för Alexander, han ville ju plaska och han fick sig nog en och annan kallsup.

Instruktören kom fram och pratade med familjen och sa att de skulle känna av läget och så skulle de göra torpeddyk nästa vecka istället.

Både Thomas, Kerstin och Alexander tyckte att detta var en superlektion och älskade det nya stället! Det var en annan gemenskap och alla pratade med alla och det kändes så superbra!

Nästa episod i dokusåpan babysimmet - grodan: Återsim av missade lektioner. 15 andra familjer, många stora barn. Hur kommer Alexander reagera? Får han göra torpeddyk där eller vad kommer han få göra? Dessutom och förhoppningsvis lite kort!

Missa inte den spännande fortsättning, prenumerera på bloggen genom Bloggkoll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0