DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN

Resumé: Förra veckan så ville Alexander fortfarande inte dyka, sparkade ändå en del under vattnet, men sjunk som en sten innan dess. Han testade även sina simglasögon och det gick jättebra!

I dagens episod: Kommer Alexander kunna dyka ordentligt nu? Sista lektionen för terminen!

Pappa Thomas följde med till denna lektionen också eftersom han inte behövde jobba över eller vara på tjänsteresa. Kerstin och Alexander tycker det är skoj när han följer med =)
I omklädningsrummet så testade Kerstin att ta på Alexander hans glasögon, men det var föga populärt och den lille mannen bröt ut i ett stooort illtjut som följdes av x antal tårar, så därför beslutade Kerstin att glasögonen nog inte behövdes denna lektion.

Ner i det härliga vattnet (över 32 grader) och plask plask i vanlig ordning. Som alltid så börjades det med namnsången, och sedan sjung de om båtarna på havet med rörelser. Den går så här:

Båtarna på havet åker runt runt runt, runt runt runt, runt runt runt, Båtarna på havet åker runt runt runt, på det stora haaavet (man snurrar runt med bebisen)
Vågorna på havet gungar hit o dit, hit o dit, hit o dit o vågorna på havet gungar hit o dit, på det stora havet
(man gungar fram och tillbaka med bebisen)
seglena på båten hissas upp och ner, upp och ner, upp och ner, o seglena på båten hissas upp o ner, på det stora havet
(man lyfter bebisen upp och ner)
Ankaret på båten kastas ut och in, ut och in, ut och in o ankaret på båten kastas ut och in, på det stora havet
(fram med bebis, bak med bebis)
Kaptenen på båten vinkar hejhejhej, hejhejhej, hejhejhej, kaptenen på båten vinkar hejhejhej, på det stora havet
(alla vinkar till varandra)
så vänder man bebisen mot sig
fiskarna i havet säger blubbblubbblubb, blubblubbblubb,blubbblubbblubb, fiskarna i havet säger blubbblubbblubb, blubblubbblubb,blubbblubbblubb, i det stora havet
(på blubbdelen så "kokar man te" under vattnet)

Dagens övning handlade om självräddning, det var dags att sätta ihop hela paketet och låta bebisen göra så mycket som möjligt själv.
Alltså:
Barnet sitter på kanten
Dyker i och simmar mot mamma/pappa
Mamma/pappa tar emot
Vänder barnet som simmar mot mamma/pappa vid kanten
Barnet tar tag i kanten och håller huvudet över vattenytan

Fast innan Kerstin och Alexander kunde börja med detta så ville instruktören att de skulle göra ett torpeddyk för att se hur lillgrisen skötte sig under vattnet, och efter dyket kunde de konstatera att han ändå skötte sig snyggare än han gjort de senaste lektionerna. Det börjar ta sig igen och han simmar faktiskt framåt, även fast han gärna är kvar en stund under vattnet och sjunker.
Men Kerstin, Alexander och Thomas testade självräddningsövningen.
Alexander sattes på kanten (var sådär populärt), han dök i och simmade faktiskt mot Kerstin (!) som tog emot, vände honom och sen simmade han någorlunda tillbaka mot kanten där han faktiskt sträckte ut händerna mot kanten och tog tag. Dock så orkade han inte riktigt hålla sig ovanför ytan, men det kommer. Han hade ju ändå fattat principen av övningen.

Det är ganska häftigt ändå hur en 6-månaders bebis redan har lärt sig detta! Man blir så imponerad så det är sanslöst! Och självklart så blev både mammahjärtat och pappahjärtat riktigt stolta över sin lilla groda.

För att göra ett avbrott i de tråkiga dykövningarna (det är ju fortfarande inte jättepopulärt hos Alexander) så gjorde de något som han tycker är skoj; simma i ringen. Så Kerstin satte ner honom i badringen så han fick simma omkring. Han börjar bli riktigt snabb på att ta sig fram nu och eftersom han sitter så bra i den så kan ju Kerstin gå i förväg och han simmar efter.



Lektionen avslutades sen genom att alla bebisarna samlades i en liten ring och den roliga colaflaskan kom tillbaka. (avklippt med en massa hål så det kommer massa vatten ur när den lyfts upp ur vattnet). Och idag i flaskan så låg det jättefina grodanmärken! Alexander blev jätteglad (förutsätter vi) över sitt grodan märke och mamma och pappa blev, om möjligt, ÄNNU stoltare över sin lilla gosepojk.



I nästa episod: Nu är det dags för nästa kurs - fisken. Vad kommer de att lära sig här? Kommer Alexander ha utvecklats något då han blivit starkare under sommaren, eller har han tappat mycket eftersom han inte kommer kunna bada pga sprutan?

För att vara säker på att inte missa Dokusåpan Babysimmet - Fisken så rekommenderas:




Follow emoen

Kommentarer
Postat av: Carolina

Nu har vinnaren av valfri väggdekoration presenterats på min blogg - kika in och se om det blev DU!

Vann du inte? Delta gärna i mina 2 andra pågående tävlingar med finfina priser i potten! Kram Carolina

2009-05-14 @ 20:34:23
URL: http://carolina1979.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0