NU ÄR DET ÖVER

BILDER: http://emoen1.bilddagboken.se

Så var julhelgen över tillslut, så mycket mat och ännu mer mat. Dessutom var det första julen utan min mamma och pappa, men dt gick ganska bra ändå faktiskt :)
Vi var nere i Växjö och firade med Thomas familj. Det var roligt att se nytillskottet, lilla Julia som var 20 dagar på julafton (Thomas brorsdotter) och den andra som är 2½, lilla Isabella. Det är inte klokt vad hon växer fort och vilken fantasi ungen har! Men hon är så skoj, och tydligen springer hon runt hela tiden och frågar efter farbror o Kerstin :D Då blir man änna lite stolt.
Iaf, i julklapp så fick hon ett slags tält av oss som man kan ha inomhus (finns kort på bilddagboken), och hon älskade det på en gång! Jag var den enda som fick lov att komma in i tältet (som dessutom kunde komma in i tältet förutom Bella) och det gjorde att jag blev fast där. Speciellt eftersom det regnade utanför huset så kunde vi ju inte gå ut, men tillslut så kände jag att det blev alldeles för varmt där inne och jag ville gå ut.

"-Bella, ska vi inte gå ut ur huset en stund?
-Nej, det regnar ju!
-Men det gör inget, det är inte farligt med lite regn, får Kerstin gå ut ur huset?
Bella tittar på Kerstin, sedan känner hon på låtsashandtaget på tygdörren, låser låtsaslåset och stoppar ner låtsasnyckeln i sin byxficka. Sedan tittar hon upp på Kerstin igen och säger
-Nej"

Annars i julklapp så fick jag boken om Poweryoga som jag hade önskat mig, och Thomas fick sin träningsbok..så där satt vi o läste i våra böcker och började redan i huvudet lägga upp vår träning för våren haha. Vi fick också presentkort på en restaurang av Thomas föräldrar så vi kunde gå ut o äta en lyxig måltid när vi känner för det, mysigt =)

Hoppas att alla har haft en jättetrevlig jul och ätit massor av god mat!

God fortsättning på er!

I VÄNTANS TIDER

Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se

Jag måste bara berätta om en sak som gjorde mig fruktansvärt besviken idag. Först var jag arg, förbannad o kände mig riktigt morr.

Men nu känns det bara ledsamt, jag skulle vilja prata om pensionärer..och mataffärer.
Alltså, pensionärer i mataffärer.

Igår när jag var i affären så var där en tant med rollator. Jag förstår att det är svårt att gå och sånt och det är lätt att man blockerar dom små gångarna. Eftersom jag är så förstående över detta så springer jag som en dåre fram och tillbaka för att undvika att stressa tanten genom att stå och trampa bakom, ger ett vänligt leende och börjar kryssar genom precis hela butiken igen bara för att komma 1 meter framför henne.
Men vad tror ni händer? Jo..jag klämde in min korg i ett hörn just för att den inte skulle vara i vägen. I ett hörn längst in i affären. Går bort några sekunder för att hämta något och vad tror ni jag ser när jag kommer tillbaka?

Jo...där står tanten och putter på min kundkorg med sin rollator för att demonstrera att den står i vägen. Jag skyndar mig fram för att ta bort den men hon fortsätter att putta på den tills jag kommit en bit därifrån.
Tacksamt.

I affären idag då, fullt av pensionärer och jag som vanligt kryssar fram och tillbaka för att vara så lite i vägen som möjligt för dem och för att de ska få gå i sin takt. Men vad händer?

JO

Jag går längs med en av gångarna när en tant med rollator kommer emot mig. Jag ökar takten så jag ska kunna komma in i en annan gång för att kunna släppa fram henne (jag var ganska instängd i gången o kunde inte gå tillbaka) Tror ni tanten stannar? Självklart inte, hon fortsätter o kör praktiskt taget på mig.
När jag lyckats komma in i gången någorlunda oskadd så kommer där en annan tant emot mig med en kundvagn och det är trångt här så jag knör mig så långt åt hyllorna jag bara kan o river nästan ner varor. Jag ser att hon är på väg att säga något, förväntar mig kanske ett tack eller ett leende eller nåt sånt. Ne..då säger, hm..tanten..."Du kör ju nästan på mig!" Fakta då här i fallet är att jag inte ens var i närheten av henne eftersom jag hade extrem närkontakt med hyllvarorna. 

Sånt gör mig så fruktansvärt arg! Jag har inte gjort något mot dem för att förtjäna något sånt tillbaka. Nästa gång tänker jag säga ifrån, men då får jag väl hela affären på mig för jag är otrevlig som kan säga något sådant till en stackars gammal människa...ååååh...vad trött jag blir.

Men iaf, i tisdags så var det ju audition för bodypump instruktör och jag tror att det gick ganska bra faktiskt, både för mig o Günter. Vi har inte hört något än men vi väntar med spänning. Får jag jobbet så får ni komma på mina pass sen ;)  Men det är nervöst när dom aldrig ringer...ooh...

Nu vill jag att min älskling ska komma hem så jag kan få pussa lite på honom

MYSPYS

Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se

Helgen har vart riktigt mysig faktiskt..men vi börjar med fredagen då min älskling ÄNTLIGEN kom hem efter att ha vart borta på kurs en vecka. Vad som var lite småjobbigt när jag stog o väntade på honom på perrongen var att jag hela tiden trodde att tåget kom, när det egentligen bara var spårvagnen som kom från angered/bergsjön hållet. Så man blev glad,  och besviken, glad, besviken..ja ni fattar..jada jada..men sen när tåget väl kom (20 minuter försenat) så blev jag tokglad! Så åkte vi hem och det kändes som om vi inte hade sett varandra på hur länge som helst.

På lördagen så skulle vi ha julstämning, jag hade gjort iordning pepparkaksdeg (som för övrigt blev såååå god) och vi bakade för fullt på lördagen och vi blev faktiskt riktigt stolta över våra pepparkakor. Enligt Thomas så skulle det blivit 20 mer om jag inte hade ätit så mycket deg, men det kunde jag inte hålla med om för jag hade nog bara ätit deg för runt 10 pepparkakor.
På kvällen så skulle vi gå ut o äta något och åkte till den lokala krogen här, men det var nån slags dansbandsmusik som spelade och högt som attan var det så jag hade verkligen ingen lust att sitta där. Så vi åkte runt o runt o hamnade i stan tillslut. Pizza Hut på Hamngatan (östra tror jag?) mm..mums..jag har faktiskt börjat gilla det. För er som är vana vid att pizza hut är ett litet hak så ska ni nog besöka restaurangerna i Göteborg för dom är tokfina och det är riktigt trevligt som en stor restaurang med riktigt go mat o salladsbord o allt sånt..ojoj, mätta blev vi.

På söndagen så hade jag fått för mig att vi skulle göra lussekatter. Men så behöve jag plugga matte också, så det slutade med att Thomas bakade dom (fast jag pluppade faktiskt i russinen, så det så) och jäses vad goa dom blev! Ni som har en karl som inte kan laga mat, ni har ingen som helst aning om vad ni går miste om...det är så underbart så det finns inte =)

Efter detta så åkte jag o handlade och herregud vad mycket folk. När jag är och handlar så är det antagligen många som tror att jag har något emot småbarn, men det har jag inte, det är deras föräldrar jag inte tål.
Nu vet jag inte hur det är att ha småbarn, men jag har många vänner som har det och när jag ser hur dom säger till sina ungar och ungarna lyssnar o kan bete sig o så, så förstår jag inte varför folk ger upp så lätt. Ska jag behöva plågas av småbarnsföräldrar som tror att dom kan göra vad som helst bara för dom har småbarn? Det är faktiskt ganska störande, som det är med ammande överallt. Nej, det är faktiskt inte ok. Jag bryr mig inte om det är naturligt, det är naturligt att urinera också men det får du inte göra överallt. (nu är jag så där kritiserande igen, men jag kan inte hjälpa det, det här är faktiskt min blogg =)

Vad mer? Jag kommer alltid på så mycket att säga men glömmer det lika snabbt.

Jag saknar snö.
Jag vill ha snö!
GE MIG SNÖ!

=)

Jo! Grattis till min underbara vän Linda som fick en liten Pontus i fredags!! Jag är så superglad för hennes skull! Och sötare Pontus finns inte :D


WOW!

Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se

Okej..håll i er nu, men vet ni vad? JAG FICK G PÅ PROVET!! Fattar ni eller? Jag, typ...JAG! Ett godkänt..jo, där trillade du nästan av stolen va? Misstänkte nästan det..
Dessutom hade jag bara 2 fel på nationella i engelskan..hihi..

Men så igår då..jag var så trött när jag vaknade va så ni fattar inte. När klockan ringde så orkade jag knappt sträcka mig efter den och hela min kropp kändes så där jobbigt tung. Så jag snoozade..några timmar *ler oskyldigt* Sen så gick jag upp o åt gröt o grejsade med lite saker. O sen så åkte jag iväg till gymmet..Jädrar vilket jobbigt MRL pass det var men ack så roligt. Så skönt när man tar ut så mycket så man blir så där lagom mossig efter, inte mycket som slår det direkt faktiskt.. vad gjorde jag sen? Jo..då åkte jag hem..intressant =)

På em så åkte jag in för att träffa Rebecka, vi hade inte setts på en hel evighet typ..vagnen var knökfull med folk och det var ett mirakel att man lyckades ta sig av, men som tur är så ska ju dom flesta av i stan. Så småsprang jag bort dit vi skulle träffas och sedan gick vi till Pizza Hut inne i femman o åt. Jäses vilka portioner dom har där! Men gott var det ändå faktiskt. Synd bara att man inte fick någon sallad till =( Men trevligt var det iaf.
När jag kom hem sen så tittade jag på Bonde söker fru. Hoppas Fredrik väljer Lena, jag tycker dom passar bättre ihop..fast sen är jag ju inte direkt känd för att skapa bra förhållanden mellan andra...det kan ni ju fråga min vänner som fått erfara detta :D

Imorse så tänkte jag att nu attans ska jag sova ut, men vad händer? jo..jag vaknar ju tidigt..sååå typiskt *sucka*
Masar mig upp och inser att detta inte är min dag. Tvn funkar inte och datorn funkar inte. Nehepp...

Börjar städa och det går väl bra..fast jag har ingen lust eller ork till nånting..sätter mig vid datorn igen o testar..och det funkar! I typ 5 minuter innan den lägger av igen..*sucka* Men tvn funkade iaf..alltid nåt..

Fortsätter städa, tröttnar...går o handlar en kycklingrulle för jag tyckte jag skulle ha det. Det var gott.

Jag är fortfarande trött på allt, försöker komma på något roligt att berätta....

Ne, det gick inte ;)


KOLLEKTIV BESTRAFFNING

Bilder: http.//emoen1.bilddagboken.se

Idag var en sån där dag som man inte ville gå upp, allt var bara så där...segt o eländigt. Masade mig upp ändå medans Falcon låg på Thomas sida o riktigt gottade sig, och det gjorde verkligen inte saken bättre kan jag lova.
Åt en grötfrukost med nötter o honung *nyttig* o sen gjorde jag mig iordning o trippade bort till gymmet. Fast jag skulle nog ändå inte vilja påstå att jag trippade eftersom det var fullkomligt snorhalt och jag trodde jag skulle trilla och skada mig ytterst allvarligt. Men jag tog mig ändå till vagnen som brummade in mig till den stora staden Göteborg.
Väl på gymmet så tog jag det lugnt o körde mitt pass, ordinarie instruktör var inte där så det var en annan tjej o hon var så jädra rolig så det var sanslöst :) Man behöver sånt..iaf, under bröstlåten så ska man ju lägga på lite extra vikt, men eftersom alla inte gjort detta så straffades hela gruppen i form av armhävningar, bara 10+ lite till men ändå, när man precis kört tungt på bröst så är man inte sådär jätteglad att få göra armhävningar, tro mig...

Efter det så gick jag till Mekka och åt lite lunch, var en praktikant eller ny eller vad hon nu var som stod där och ja, det kändes lite katastrofartat eftersom hon inte riktigt fått koll på läget och pratade lite som ungdomar i den åldern gör, jag börjar bli gammal haha. I det stora hela så tycker jag om Mekka (det ligger brevid domkyrkan på filmstadensidan för er som vill dit).

Sedan så åkte jag till skolan för att göra det ångestfyllda slutprovet i matte, tänker inte ens gå in på hur det gick..Men jag förstår inte varför folk måste ta med sig saker att äta som låter mycket (som godis, prasslar och speciellt om det är hårda godisar så ekar det) o sen banan..uh, det luktar ju överallt sen!

Men igår morse så var det faktiskt en sak som gjorde att jag fick en hel del julstämning; var i femman runt fem i tio och då hör jag gitarrmusik som spelar julsånger och tänkte, wow vad trevligt dom har gjort det! Men sen märker jag att det sitter en man vid den stora granen i mitten o spelar, så supernajs! Nästan alla bara stannade upp och lyssnade och framför honom satt det en massa småbarn i såna där små söta västar o lyssnade, ne, det är inte mycket som slår sånt faktiskt..

EN BABAR

Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se

Jag tycker att vi börjar med att berätta om torsdag för då gjorde vi en jätterolig sak. Dagen började väl ganska segt och jag hade verkligen ingen ork till något alls. På kvällen så skulle vi ut med min kompis Sarah till något ställe i stan och göra något slags quiz på nån bar. Hade aldrig vart på nåt sånt så jag hade ingen aning egentligen om vad det var.
Iaf, mötte Sarah i stan (vi hade inte träffats på..öh..herregud, 10 år!, jädrar vad tiden går fort..heja facebook!) Men det var som om ingen tid hade gått alls. Sen så mötte vi upp Thomas på gymmet osså gick vi bort till ett ställe på avenyn som heter Babar. Gick dit, drack lite öl och åt en himmelskt god ceasarssallad! Sen började quizet o jädrar vad skoj det var! man får svara på 30 frågor som han frågar då och det gäller ju att vara allmänbildad. Vi fick ändå ganska bra poäng, till stor del tack vare Thomas :D

Så alla som är i Göteborg på torsdagar; Gå till Babar på torsdag kl 18.30 (det börjar 19 men för att få plats) och bara ha skoj!

I lördags så kom Linda o Patrik hit och först så var jag o Linda hos frisören och fick lite ordning på våra frisyrer. Hair på Wieselgrensplatsen givetvis, vart ska man annars gå? Sen så kom vi på att vi var hungriga o ville ha thaimat så vi ringde pojkarna våra och dom var redan inne i stan, så jag tog med mig Linda till vagnen (dom kommer från Växjö) och visade henne runt lite och det var ganska skoj =) Så gick vi till Amazing Thai (stans absolut bästa thaiställe!) och oj vad det var gott! Efter det så åkte vi hem till mig o Thomas och drack lite kaffe och körde en stenhård yatzyturnering, som väl kanske gick sådär..:) Ne det var bara riktigt roligt hela kvällen där :)

Försöker få lite julstämning..men det går sådär..=(

RSS 2.0