ÅH SÅ DÅLIGT

BILDER:
http://emoen1.bilddagboken.se

Den här dagen suger fett...allt är dåligt, jag är samhällstrött!

Har precis gjort en analys som handlar lite om samhället, börjar alltid tänka så mycket då och blir så kritisk till allt. Var ska jag börja?

Imorse då så var jag på samhällsprovet, när jag kom ut därifrån så blev jag nästan påhoppad av en tjej som ville veta vad MVG-frågan var. Jag sa att om hon läser häftet och texten så är det inga problem för allt står där. Men hon ville veta var det var. Då blev jag sur o sa att jag ju inte kan säga till henne vad mvg frågan är eftersom hon ska göra provet senare. Så går jag på toa, när jag går förbi där några minuter senare så ser jag folk som står o berättar för henne. Jag tycker det är så fruktansvärt fel att bete sig så, att man ens kan med? Det är inte första gången det händer, men det gör mig så satans förbannad rent ut sagt, jag går in och sätter mig, har 4 timmar på mig att analysera. Personen som får reda på allt kan ju i förväg leta upp vilka ställen i texterna man kan få reda på svaren. Ne fy svordom vad sur jag blir på sånt!

Sen då att Mona Sahlin nu inte stöder Göran Johanssons "utspel" i kvällspressen. Herregud, han tar ju upp ett stort problem vi har här i stan! Hur ska vi kunna hantera en flyktingvåg när vi inte ens har resurser för att hantera samhället som det ser ut idag? Och nej, jag är inte rasistisk, jag är realistisk. Man kan inte vara snäll hela tiden, alla måste ju ta sitt ansvar och den här staden klarar inte av mera ansvar nu, det håller ju redan på att spåra ur som det är! Om folk slutade vara så rädda för att bli anklagade för att vara rasister så skulle vi kanske kunna lösa våra problem. För som det är idag så kan du ju knappt säga något negativt utan att bli anklagad för det. DÄR har vi problemet. Så tack Göran Johansson, och bara det att många tycker han är modig som vågar ta upp detta att vi faktiskt antagligen inte kommer klara en flyktingvåg visar ju att många vill se att detta tas upp. Sen håller jag inte med om allt han säger, men att han ens vågar ta upp det är ju guld värt!
Kan inte alla nu bara hjälpas åt?

Och sen har vi då vänstersidan i politiken, har ju blivit en del politik nu när man läst om det.
Här kommer två exempel, välj ett.

1. Överskott i budgeten - Vi sparar överskottet och betalar av vår statsskuld. Inga ökade bidrag eller sänkta skatter. Däremot så kan vi få en stabil skattesäkning i framtiden.

2. Överskott i budgeten - Vi sparar inget utan höjer bidragen och sänker skatterna. Sen till nästa budget lånar vi mer och senare i framtiden så höjer vi skatterna rejält för våra barn så statsskulden kan betalas

Ja..jag tycker iaf att ettan låter bäst, vad tycker du? Moderaterna står för ettan och socialdemokraterna för tvåan. Vill ni enligt min mening veta varför alla som går på bidrag avskyr moderaterna? Here we go, beredd?

Okej..När sossarna har makten så lånar dom pengar för att kunna sänka skatterna och höja bidragen. Människor blir tokglada för det innebär ju mer pengar i plånboken nu. Vad dom inte inser är att denna skuld någon gång måste betalas tillbaka. Se det som ett sms lån. Du får pengar nu, men räntan är hög och pengarna måste ju trots allt betalas tillbaka senare.

När moderaterna kommer till makten sänker de bidragen och höjer skatten. Varför? Jo, lånen som socialdemokraterna tagit måste ju betalas tillbaka och det gör moderaterna. De tar inget sms lån utan sparar pengar så vi senare kan få mer pengar i plånboken utan att betala ränta på det.

Hänger ni med?

Alltså..

Sossarna gör att skatterna kommer höjas senare (eller så tvingas moderaterna göra det) för att medborgarna vill ha pengar NU. Här kan man ju fundera på varför många som går på bidrag röstar på sossarna (okej att man inte ska behöva lida, men det finns lösningar och jag vet många bidragsfuskare som nu måste jobba). Jag vill påpeka att de jag syftar på inte är de som verkligen drabbas hårt, men det finns många som klagar men som faktiskt inte drabbas hårt utan bara är lata och inte vill leva efter moderaterna.

Moderaterna försöker lösa lånet så gott de kan vilket gör att skatterna i framtiden kan sänkas, och inte bara temporärt utan hela tiden. De vill att fler ska börja jobba för att få mer pengar till staten SOM I FRAMTIDEN, läs framtiden nu, kommer att höja bidragen till de som verkligen behöver det. Så varför röstar många arbetare på moderaterna? Jo, för att det tjänar sig att jobba och inte gå hemma och lura tills sig bidrag.

Ibland blir jag mörkrädd för det här samhället..

Jag tänker för mycket


JAG, HEMSK?

Igår var jag o tränade yoga, var ganska skönt för jag har inte gjort det på ett tag o jag har verkligen saknat det. Tjejen som höll i passet var ny, men hon var ganska bra för det. Fast man märker ju den här stressen och allt sånt, och det gick väl liiiite fort men det var helt ok :)

Så imorse så skulle jag tvätta, går ner till tvättstugan och märker först att det inte är städat ordentligt. Det är tvättmedelsfläckar på golvet, inte sopat och facken är inte så trevliga direkt. Muttrar en del och sätter igång mina maskiner. Sedan ser jag att någon inte har tömt ut tvätten från det torkrummet jag ville ha (där det är delade meningar om vem det egentligen tillhör). Men jag blir putt ändå, så jag går upp helt förfärad och börjar berätta om detta för Thomas som fortfarande är nyvaken.

"-Men, dom hade inte tömt ur det, fy vad dåligt!"
"Men är det inte så att dom får lov att ha det en timma nu efter på morgonen? Om dom tvättade igår? Och då har ju faktiskt personen rätt att ha det torkrummet till kl 9"
"-Nej! Det har dom faktiskt inte, för tvätttiden på kvällen slutar kl 20, och då har man rummet till 21. Ska man då också ha det till kl 9 dagen därpå? Nej, så är det inte"

Thomas skrattar och konstaterar att jag kommer bli hemsk när jag blir gammal :)

Till Günther:
http://youtube.com/watch?v=OmnVNxEmBn4

Bilder ur mitt liv (du kommer till en startsida, klicka på de lite tjockare datumen i kalendern till vänster)
http://emoen1.bilddagboken.se




MIN KONSTIGA DAG

Jag måste berätta om i måndags, för det var så konstigt..

Jag var på väg till körskolan och skulle ut  köra en sväng, so far so good änna.
Vi skulle bort till något område här i närheten o öva lite svängar, backningar o sånt i korsningar.
Kruxet idag då var att dom hade bestämt sig för att bygga överallt just där vi skulle köra, det var grus, avspärrningar, traktorer, ja allt möjligt. Iaf..gick ju bra ändå. Första konstigroliga grejen:
Stod vid en trottoar, med en bil framför mig (säkert avstånd, inga problem, dessutom skulle jag ju backa). Så jag börjar backa runt hörnet och backar lite till så jag hamnar rätt. Helt plötsligt kommer det ut en tant..och flyttar på bilen som jag stod parkerad bakom :D Det är något magiskt när det står övningskörning på en bil haha..

Konstigroliga grejen nummer två: Vi körde bort till en annan trottoar istället så den stackars tanten skulle få lite ro (eller tant, hon var väl mellan 45-50 nånting). Gör samma sak här, backar runt hörnet men istället så backar jag ännu längre upp gå gatan och stannar framför ett hus för det är färdigbackat där. Inne i huset, mitt i fönstret står en annan tant och totalt råglor på oss, och när hon märker att vi tittar på henne (man gör ju det om man blir utstirrad) då går hon bort 2 sek, går tillbaka till fönstret och blir väääldigt intresserad av sina blommor :D Så vi kom på att det var ett konstigt område och vi kör därifrån.

Så vi åker bort mot Keillers Park och kör runt lite där o ner för backen och sedan kör vi på vägen bort mot vågmästarplatsen..här kommer konstiga grejen tre och den är verkligen inte rolig!: När jag kör där på vägen så ska bilbilen framför in på en parkeringsplats och bilen bakom den bilen stannar för hon ska tydligen också in där. Men sen så verkar det som om hon kommer på att det inte finns några platser, så hon bara gasar och åker iväg och jag kör efter, när tanten helt (har ni märkt att det mest är tanter som var konstiga denna dag?) tvärbromsar för hon ser en parkeringsplats till höger hon ska in på, men sen ångrar hon sig där också och fortsätter i snigeltakt framåt. Här har min lärare tröttnat och säger åt mig att köra om, så jag börjar köra om men märker att jag inte kommer förbi för att kärring********** (rent ut sagt) gasar som f** medan jag ligger brevid henne! Grejen är att vägen är smal, det är maskiner och möte, så jag kastar mig på bromsen och min lärare blir så arg på tanten i bilen, men jag var duktig och vi hade ett jättebra exempel på varför man MÅSTE titta i sina spelgar!

Så om du tanten läser det här; FY PÅ DIG! SKÄMMAS SKA HON!

Sen när jag går förbi pressbyrån så ser jag inne i vänthallen hur en kille tar av sig skorna och har lagt ut en matta, sjunger lite och börjar be..ja..allas reaktioner där inne var ganska rolig.
Alltså..jag vet faktiskt inte vad jag tycker om sånt, jag är splittrad. På samma gång som jag respekterar en religion så känns det inte så, eller jag vet inte hur jag ska beskriva det, men jag tycker inte riktigt det är ok att bara bre ut en matta o börja be inne i pressbyrån (eller utanför). Likadant om jag åker spårvagn så vill jag inte höra några bibelsånger..från någon religion.

Månadens böcker då som alla MÅSTE köpa för dom är bra...
Jarastavens Vandring av Saga Borg, bok åtta har kommit ut nu. Finns att köpa på adlibris och det är inte dyrt heller Så spring o köp små vänner.
*Völvans dotter
*Ondskans tecken
*Vindens öga
*Urlas skugga
*Mörkrets makter
*Dödens vingslag
*Livets källa
*Vargens lya

Jag rekommenderar att ni börjar med bok 1 :P

Och igår kom min älskling hem! Åh jag blev så glad...jag har saknat honom sååååå himlans mycket så ni anar inte!  Och han hade köpt vin o choklad i Paris..sötnosen :)


Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se Klicka på de markerade datumen i kalendern till vänster




HYSTERISK

Det är snart dags för matteprov igen, på torsdag faktiskt..och jag har inte ens hunnit igenom hälften av allt jag borde hunnit igenom. Usch..blir så irriterad över denna matte!! Jag har suttit sen imorse och det känns inte som om jag kommit någon vart alls och jag som då är något (många skulle väl säga på tok) för överamibiös, ja, detta gör mig galen! jag har lagt ner allt var socialt liv heter, hinner inte ens träffa mina vänner för jag måste plugga. Åh vad jag längtar tills detta är över!!

Annars så tror jag allt är som vanligt, den lilla snön som kom la sig inte och efter det har det inte vart något mer. Skulle vara trevligt med en massa kramsnö så man kan ha snöbolls krig och såna roligheter. Och åka pulka =) wee...det skulle ju vara superskoj!

Men för lite andra trevliga nyheter då så har jag ÄNTLIGEN bestämt mig vilken låt jag ska ha till audition i Body Pumpen, till allas lättnad så de slipper höra detta mer (jag ändrade mig för varje ny sång jag hörde på radion) Men nu..mm..nu är det rätt..tror jag :)

Annars? I vecken är det studier, träning och mer studier som gäller...

För bilder ur mitt liv: http://emoen1.bilddagboken.se (klicka på datumen till vänster)

RUMPSKAK

Idag på bodytoningen så var den ordinarie instruktören sjuk, så vi hade en vikarie. Hon som brukar vara där är kanonbra men alltså, den här ojojoj...:)

det började med att hon gjorde oss smått förvirrade genom att byta ut allting (vi skulle ha bräda, vanligt gummiband, matta och en stång?) Okej, så hon sätter på musiken och börjar..dansa! Alltså..typ..shaka med höfterna o göra alla steg fast med dans..här står hela gruppen och tittar lite osäkert (eller väldigt osäkert och chokat) på varandra och alla undrar om vi ska göra det hon gör? men vi sätter igång o rör oss ganska stelt o hon hoppar omkring där o försöker få igång oss och vi är stela o chokade hela tiden. Gjorde övningar vi aldrig gjort förut o skuttade omkring o hon hoppade omkring bland alla o såg till så vi inte gav upp.
Sen i slutet av timman så var det ganska roligt för då ser man hur hela gruppen också står o dansar alla övningar o ler o skrattar lite o så..så jädra roligt :D Jag har aldrig haft en så rolig body toning lektion förut..

Så mötte jag min syster på Mekka och åt lunch, vi diskuterade body pump audition ang låtar och hur man ska lägga upp koreografin, blir bara mer o mer förvirrat men jag tror jag har bestämt mig för hur jag ska göra programmet iaf. Får öva lite på det imorgon tror jag, eller jag måste nog rättare sagt.

Skynda hem, lägga på ett ansikte.

Skynda till skolan och hinner precis till provet några minuter innan det börjar. Salen är full *sucka* Att dom aldrig kan lära sig räkna efter hur många elever som ska komma och planera salarna efter det? Fast det kanske dom gör iofs..men det verkar ju inte så. jag tror iaf att engelskaprovet gick bra, kändes så. fast min känsla för prov är väl kanske inte direkt att lita på, speciellt inte när det gäller matten =) På tal om matte så är det bara att plugga järnet igen inför nästa prov som är om en vecka typ. Usch.. varför? *förtvivlad*

Meeen men...ja..så är det ibland. 

Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se

SLUTET

Den här dagen har vart..ja..som en torsdag kan vara, typ.

Började imorse med att klockan ringde och jag insåg att jag inte ville gå upp, men var tvungen eftersom jag skulle iväg o träna yoga. Släpade mig ut i köket o åt lite yoghurt med nötter *mmm* o sedan åkte jag iväg.

Men vad hände på yogan? Jag var lite smått okoncentrerad o..ja..jag välte :) Jag gjorde det som alla är rädda för haha. vi skulle vända oss åt sidan o öppna öpp bröstet (krigare 1, vänster hand på höger smalben och vänsterarmen upp mot taket, man står som ett slags v ungefär) och jag bara välte rakt ner. Oftast brukar man kunna hejda sig när man känner att man är på g och lyckas fånga upp sig, men det gick verkligen inte. Usch, jag skyller allt på matten jag.

Efter yogan var det hem, och matte, matte och ääääännu mer matte. Jag är så trött på det så jag kan spy snart. Jag skulle göra mitt omprov idag (med tanke på att det kanske inte gick riktigt så bra, milt sagt, på det förra provet ) så jag åkte iväg till skolan, när jag kommit utanför dörren kom jag på att jag kanske borde ha ett paraply med mig, men jag orkade inte vända tillbaka. Väl på skolan så var jag inte uppskriven på listan, hon hade glömt av det. Som tur är så har dom alltid extraprov och det var inte samma prov jag gjorde sist, så jag tog det och gjorde det och jag hoppas på att jag får godkänt, och att provet är giltligt som omprov. Så nu är hetsen över första provet över, nu rivstartar vi för prov 2 och hoppas det går in i huvudet.

Annars så längtar jag efter morgondagen, massor längtar jag!!!

Bilder ur mitt liv: http://emoen1.bilddagboken.se


RSS 2.0