ÅÅH

Jag tror jag håller på att bli sjuk...igen...*sucka*
Vaknade imorse av att jag hade jätteont i magen så jag avbokade body balance passet. När Thomas gick upp lite senare så kände jag att jag började få ont i halsen. När jag hade vart uppe en stund efter det så kände jag hur otroligt ont min hals gjorde. Tänkte att det skulle gå över, jag skulle ju ha prov i samhäll.

Men nej...dushade och gjorde mig iordning (man brukar ju bli piggare då) men ne..satt i köket o höll på somna över böckerna. Bara att skicka ett mail till läraren och säga att tyvärr, och be att få en ombokning och hoppas på att inte bli avskriven från kursen.
Men han är snäll min samhällslärare, så han bokade om mig och tyckte jag skulle krya på mig.

Så nu sitter jag här o knaprar halstabletter med x antal tröjor på mig, dubbla strumpor och filt över mig. Väntar på att älsklingen ska komma hem från gymmet så han kan ta hand om mig :) Han brukar göra en helt underbart god ägg- och kycklingsoppa som dom gör i Grekland när man är sjuk. Den är helt otroligt god...tur att jag tycker om grekisk mat ;)

Våra planer för sommaren börjar ta form nu också, blir nog att vi hinner med en sväng till Grekland också *glad* Men så blir det ju med all största sannolikhet Italien, det ska bli riktigt skönt, längtar som en galning efter sol, bad o värme!

Annars? Jo..var på Ikea i helgen...skriktigt, rörigt o bökigt. Varför har ingen uppfunnit Ikea för människor utan småbarn? Är väl diskriminerande...
Lördag=högskoleprov, hamnade någonstans på mitten skulle jag gissa. Kommer gå bättre nästa gång!

Bilder? Ja..det finns nya bilder på http://emoen1.bilddagboken.se  *jublar*

NU ÄR JAG ARG!

Jag måste bara få ur mig det här för jag är så käpprätt jädrans förbannad nu. Ja det är faktiskt så illa.

Vi börjar från början.

För många år sedan (typ 9) så började jag chatta med en kille i Kanada och vi blev så goa vänner så det finns inte. Vi chattade varje dag o skickade brev till varandra i många år. Vi var väl kanske lite småkära men insåg att det aldrig skulle bli något mellan oss. Vi förblev jättebra vänner och vi kunde verkligen prata om allt och gjorde det också. Han har hjälpt mig genom så mycket och jag har hjälpt honom (bla gjorde vi en deal som antagligen räddade båda tillbaka till livet på olika sätt).
Så träffade han en tjej , men det funkade inte så dom gjorde slut. O sen var hon visst gravid. Och eftersom han är en sån go kille så bestämde han sig för att stanna med henne. Det största misstaget han någonsin gjort!

Efter ett tag så märkte jag att det var hon som var ute på hans msn, och han gick aldrig att prata med, tydligen så satt han framför tvn och hade inte tid att prata med mig (från att ha pratat regelbundet o sen knappt på 6 månader och helt plötsligt gick tvn före?) men hon skulle hälsa. Och hälsa. Och hälsa.
Så jag skickade ett mail till honom. Jag skickade två mail. Tre mail.
Inget alls.

Så en dag så var han ute på msn och jag frågade varför han inte hade hört av sig och om han inte ville vara min vän längre? Ne, han hade inte fått några meddelanden, inga mail. Då har alltså den *censur* inte sagt något och dessutom vart inne o raderat mailen från mig. Att fortsätta skicka brev till honom går inte, tror inte ens han fick mitt sista, hon eldade väl antagligen upp det eller nåt.

Han berättade inte ens när de gifte sig, för vi kunde ju inte prata med varandra.

Så skaffade den här saken (hon alltså) facebook och här såg jag min chans, för då kanske han också hade skaffat det, men nej. Så jag började väl prata lite med henne och oj vad många bilder det kom ut på barn o allt möjligt (japp, dom ska ha barn igen)
så skaffade han äntligen facebook och vi började maila och försökte ta igen alla 3 år vi missat och inte kunnat prata med varandra. Jag frågade om hon hade hans lösenord till facebook, lite trött på att hon skulle radera allt eller läsa allt vi skrev. Han skrev att hon inte hade det. Kan säga också att det vi skrev i mejlen var hur vi saknat att prata med varandra och jag kallar honom för ett visst namn som jag kallat honom för i, ja sen vi pratade första gången. Vi pratade som gamla vänner brukar göra.
Men vad händer?

Jo..jag får ett mail från honom men det är HON som skriver att hon visst har lösenordet. Då har hon alltså gått in och tjuvkikat på allt vi skrivit och anklagar mig för att försöka ta honom ifrån henne och jag krossar deras äktenskap och herregud. Dessutom har hon nu raderat hans facebook. Han får inte prata med någon annan.
Så HUR kan jag krossa ett äktenskap? Vi har aldrig träffast, kommer antagligen aldrig göra det heller (det skulle iofs vara roligt, men med tanke på henne kommer det aldrig hända) och jag älskar min pojkvän och skulle ALDRIG lämna honom för någon annan.

Så jag skrev då till hennes facebook (låter ganska fjortisaktigt jag vet) och bad henne växa upp och sluta vara så svartsjuk, och att det inte är jag som krossar deras äktenskap utan hon gör det genom att bete sig så här. Han gifte sig med henne, de ska ha sitt andra barn, vad tror hon? Seriöst? Åh, jag tycker så synd om honom! Den lilla...att hon bara kan med att såra min vän på det här sättet, att förstöra hans liv såhär...jag är så arg så jag kokar! Jag har inte ens gjort något som skulle kunna förstöra deras äktenskap...

SUCK! Jag hoppas han lämnar henne, hon förtjänar verkligen inte någon som honom.

DET SUGER FETT!

Jahapp...

I onsdags så hade vi riktigt trevligt, min far bjöd oss på Joe Labero på Rondo. Tänkte först att det kanske inte skulle bli så roligt för ja..äh jag vet inte, men Joe Labero liksom...
Men..jag måste säga att det var riktigt jädra bra faktiskt! Det bor allt en liten humorist i honom ändå och han lockade fram många goa skratt hos hela publiken. Satt o försökte komma på hur han gjorde vissa trick också, men det var svårt på vissa alltså...för ne, gick bara inte att räkna ut hur han gjorde det. Men trevligt var det ändå :)

I torsdags så var det dags för mitt engelska prov, eller rättare sagt bokrecensionen på The Jar Bell. Måste säga att den boken faktiskt är jättebra, så läs den! Iaf, hade 3 timmar på mig (var på väg att komma försent också så folk störde sig väl på mig som sjutton när jag rusade genom femmanhuset i full fart) och dom 3 timmarna ska jag säga gick så fort! Efter en timma så började man fundera på vad man egentligen hade gjort, och när hon sa att det hade gått två timmar så fick man nästan panik ju. Och skrivkramp fick jag också, trodde nästan inte jag skulle kunna göra klart det. Usch vad ont det gjorde :( Men det var bara att bita ihop och skriva klart, och jag fick både klart och inlämnat det i tid.

I fredags...vad sjutton gjorde vi i fredags...*funderar* öh...hm...ne jag vet inte..jag tror jag tvättade.
Lördagen bestod av matte hela dagen, det sög rejält. Jag tycker inte om matte.

I söndags så var jag o Thomas en sväng på stan o shoppade (ja, jag har den ultimata pojkvännen som inte klagar över att behöva springa runt på stan en hel dag). Vi köpte lite tröjor till Thomas, tröjor som jag gillar..hehe. Sen så sprang vi runt lite granna o till sist så satte vi oss på Brogyllen o fikade, dom har jättegod cappucino där! mmm...så gott med tanke på att många inte kan göra god, och speciellt inte lika god som den vi drack i Grekland! Sen åkte vi o handlade, då kom jag på att jag inte tycker om människor.

Måndags..matteprov, behöver väl knappast berätta hur det gick eller? ;)

Sen såg jag på Oprah nån dag också och då var det nån som inte skulle klaga på 21 dagar, han skulle ha nåt armband på armen och varje gång han klagade så skulle han byta arm och börja om. Jag tänkte att jag skulle testa det..fast alla som känner mig vet hur svårt det kommer vara med tanke på att jag faktiskt klagar på praktiskt taget precis allt. Och på tal om det, varför är Sam kvar i idol? Han kan verkligen inte sjunga o sen står han på scen o limar o ser ut som han har magkramp eller nåt. Seriöst, rösta ut honom..Sen tycker jag inte om gamla tanter som är otrevliga i affärer heller. Jo, medans ni ändå röstar ut Sam så kan vi väl rösta ut Amanda också? Jag hör ingen sång whatsoever. Känns överdrivet allt.

Jag funderar på vilken dag jag ska sluta klaga, några ideér?

Bilder i mitt liv: http://emoen1.bilddagboken.se


BILLY

Äntligen börjar vi få lite mer plats här hemma, och det börjar bli riktigt hemtrevligt faktiskt!

I lördags så hade vi tröttnat på hur det såg ut här hemma så vi satte igång projekt "städa-ur-o-röj-bort-skiten".
Jag skrubbade lägenheten medan Thomas rensade ur källaren och slänge minst hälften av allt vi hade där nere. Sen så flyttade vi ner vårt runda köksbord och ställde upp det stora istället, eftersom vi ska ha upp kökssoffan hit sen också. Och det blev så megafint! Och så hemtrevligt också *njuter* Vi hade väl tänkt att göra något på kvällen, men vi var så jädra trött då så det blev att kolla på serien "Mot alla vindar" som egentligen heter "Against the wind". En del av er kanske minns den från början av 80-talet.
Handlar om hur irländarna hamnade på Australien genom fånggrejerna o det. Jättebra är den iaf och finns att beställa från nätet. Måste varna för signaturmelodin bara, den sätter sig i huvudet o sen kan man inte nynna på någon annat..alls.. Så vi såg alltså på det och åt av min hemagjorda chokladtryffel..den var mumsig :)

På söndagen så var vi sega...igen =) Och det blev vindarna då också. Efter x antal avsnitt kände jag att det var dags att ta tag i den där förgrymmade matten igen och Thomas kände att han var tvungen att göra något. Så vi tittade ut lite grejer på Ikeas hemsida och sedan åkte han iväg o fixade det medans jag satt hemma o svor över substitutionsmetoden..nånting..
 Så nu har vi en till bokhylla i vardagsrummet och två byråer i sovrummet och det blev så tokfint det också. På söndags kvällen såg vi klart sista avsnittet av vindarna, vi fick änna ångest efter, inga mer vindar :( Vad ska vi göra nu? Till middag så gjorde Thomas en jättegod kyckling (Coop hade haft extrapris på hela färska kycklingar så vi passade på). Kyckling med någon citron/lime marinad o sen hasselbackspotatis till..åh...för er som inte vet så lagar Thomas himmelskt god mat!

Igår så var det Body Balance igen, lika gött som vanligt och man är ju härligt ovig på morgonen =) men skönt är det. Sen var det hem och läsa boken "The Jar Bell" av Sylvia Plath, ska ha prov på den på torsdag. Fick mail från läraren idag också att vi får lov att ha med oss boken samt stödanteckningar och det är ju bra för det kan ju bli lite jobbigt ibland att skriva en lång bokrecension på engelska. För alla er som inte läst den boken så gör det, den är riktigt bra faktiskt!

Vill ni se bilder så kan ni kolla in http://emoen1.bilddagboken.se där alla bilder ligger nu eftersom jag inte vill ha mina kort kopierade.

MARDRÖMMEN

Igår natt så drömde jag en hemsk mardröm...jag drömde om räta linjens ekvation, formler o allt. Jädrar vad det sög.

Idag så har det inte vart någon direkt bra dag...det har vart en dålig dag.
Det började med att klockan ringde, det är ju hemskt om nåt. Klockan 06.00 ringde den..
Så jag gick upp o gjorde mig lite smått iordning, packade ner det sista jag skulle ha med mig till träningen och åkte iväg. Body Pump 07.30 är härligt. Men inte när instruktören står o gapar för mycket, det var riktigt störande faktiskt, dessutom var hon förvirrande vissa stunder och det störde mig mer. Sen kunde jag inte ha på lika mycket vikter som jag brukar, det trippelstörde mig.
Efter detta så åkte jag till Sahlgrenska för jag skulle röntga nåt var det nu var, kommer dit o går halvt o halvt vilse..min läkare hade skickat att jag skulle gå på nåt drop in också med remiss o bla bla bla, och ja, det är precis lika förvirrande som det låter. Första röntgen går bra, sen ska jag bort till drop innen och då blir jag riktigt förbannad eftersom min läkare inte skickat remissen dit. En gång är ok...två gånger är sådär. Men nu var detta TREDJE gången hon missat något. Och sånt gör mig riktigt förbannad kan jag säga.
Så jag ringer Thomas, hör hur upptagen han är men förklarar fint att jag skiter i det för jag var så arg. Sen går knappen på min jacka av också.
Åker hem, ingen post (väntar på mina kort jag har beställt). Ringer till sköterskorna där jag går och stackarn råkar ut för min hemska ton som ju inte är riktad mot henne, men det blir tröttsamt att behöva jaga sin läkare för att de inte sköter sitt jobb.
På väg till vagnen, vad händer då? Jo...jag slår i trottoaren o skrapar mina nya stövlar så det blir repor..

Men...väl inne i stan så träffar jag Thomas o då blev jag glad igen =)

Dagens slutsats blir följande:

Alla borde ha en Thomas

Vill du se bilder? http://emoen1.bilddagboken.se


STÖKET I KÄLLAREN...

I onsdags så fyllde min pappa år, och att hitta på något till min pappa ska jag säga er är inte det lättaste eftersom han har det han vill ha. I många år så ansträngde jag mig som attan för att hitta något unikt, roligt, något han absolut inte skulle kunna komma på vad det var. Tillslut gav jag upp och ett år köpte jag strumpor till honom; han blev jätteglad!
Så när pappa fyllde år i veckan hade jag o min syster köpt actionfilmer och bjudit honom på restaurang. Vi tänkte att det bästa stället är böfhus i brunnsparken, och oj vad rätt vi fick!
Det var så mycket mat och sen så var det glassbuffé; ät så mycket mjukglass du vill för 49 kr. Det var ju en riktig höjdare! Och han hade vart så nöjd med hela kvällen så tur var väl det ändå :)

I fredags så gick jag på mattehandledningen, det vill jag inte göra en gång till. Nu lämnar vi det ämnet.

Så på lördagen då var det dags att stöka ur mormors lägenhet, och hon har så mycket saker. Fast det var ändå ganska jobbigt för jag hade ju fyllt hela hennes källare med mina kartonger. Så det var bara att börja stöka ur den och packa om alla kartonger för att få ned skiten så nycket som möjligt (våran källare är typ hälften så stor som mormors och jag hade alldeles för mycket saker). Slängde alla möbler gjorde vi och jag tror jag fick ner det rätt bra, jag hoppas det iaf..
Tanterna i huset satt ute på gården och snackade blaja som vanligt och var meganyfikna. Det var så spännande där de satt brevid varandra, så de var tvugna att ha lite snacks till också, ostbågar :) Inte varje dag det händer nya saker på gården som man kan skvallra om!
När mamma och min moster gick igenom alla kasettband o cd-skivor o sånt så var det ganska komiskt vilken lika smak Lillemor och mormor hade. Jag vet inte hur mycket opera det var, julsånger med pavarotti, ja, 65& av allt bestod väl av nåt som Pavarotti hade gjort. Annars så var kommisarie Rex populärt att spela in på band..
Och tavlor, så många tavlor..i mängder! Det som är jobbigt med att tillhöra en konsthantverkssläkt är att det blir så jädra mycket och man kan knappt med att slänge det, men tillslut så måste man eftersom man har så mycket som det är redan. 
Men vi får väl se sen hur det går med att flytta om allting, om vi får plats i källan eller hur man ska lösa skiten. Det återstår att se.

Sen vill jag avsluta med att säga att jag avskyr matematik, jag avskyr det av hela mitt hjärta, så nu vet ni det.

Bilder: http://emoen1.bilddagboken.se


SOM VANLIGT


HEJHEJ

Igår var det en hemsk dag, en riktigt hemsk dag; det var dags för mitt muntliga framträdande i engelskan.
Jag skulle prata om en kulturellt fenomen i något engelsktalande land och eftersom dom flesta antagligen skulle välja något klassiskt som känguru eller nåt sånt så tänkte jag att jag väljer något originellt, så jag valde haggis :) För jag tänkte att då blir jag iaf ihågkommen.
Så jag gjorde lite forskningar och sånt, sorterade, memorerade, tog inte med några bilder eftersom bilderna gjorde mig illamående (ser verkligen inte aptitligt ut får jag säga)
Innan jag gick hemifrån så kunde jag precis allt utantill, fick tom in lite skämt här o var också, hade perfekt uttal, hade ju gått runt och läst högt från mina papper hela morgonen för att få till det.
Innan jag åkte till skolan så träffade jag Thomas en sväng på stan o drack min obligatoriska latte med mintchokladsmak *mmm* Sedan bar det av, nu var jag riktigt nervös, det var näst intill hemskt! Stod utanför salen och väntade men han kom aldrig, "Yes!" tänkte jag, han kommer inte! (Jag ville verkligen inte =)
Men..efter 5 minuter så kom han ändå och det var bara att gå in och ta tjuren vid hornen. Fumlar lite och är jättenervös, står framme vid tavlar med mina papper framför mig och får vaddå? Jo..total blackout  =(
Visste inte alls vad jag skulle prata om, tittade på mina stödord framför mig och fattade inte ett jota.
Det blev ett katastrofframträdande =( Jag skulle knappt gett mig godkänt.
MEN!
Tydligen så tyckte han att det var bra..konstigt nog..
Lite grammatikfel och sånt var det ju men det var bara för jag var så nervös sa han, det blev ett högt betyg.

Jag fattar ingenting alls

När vi är i stan så brukar jag aldrig träffa på folk jag känner, men så igår, först träffade jag på en gammal klasskompis som jag inte träffat på ett år och vi hade tappat bort varandras nummer, sedan så springer jag på en arbetskamrat helt plötsligt. Så coolt :)
Efter det så träffade jag Rebecka så tog vi en liten fika på stan o tjötade rent allmänt om alla mellan himmel o jord, sånt e skoj =)

Jag orkar inte skriva mer nu, måste sätta mig med engelskan..eller nåt annat roligt ämne, matte kanske?
*tjoho*

Bilder finns numera att hitta på http://emoen1.bilddagboken.se




RSS 2.0