STORMAR

Hejhej allihop!

Idag kan man verkligen säga att det stormar ute, dom hade ju varnat för att det skulle bli storm här igen (sist vettesjutton om man märkte av den direkt..) men nu märker man mycket mer, och regnar gör det också. Det regnar sånt där regn som gör ont när det träffar en, dessutom kommer ju regnet från alla håll o kanter. Dom varnade ju också för att de som bor nära hamnen inte ska gå ut, men så nära bor vi inte ändå, tar ändå 25-30 minuter att gå till hamnen så det är nog lugnt. Lite orolig för vattnet nere vid kajen bara eftersom det var ganska högt redan för några dagar sedan.

Annars så är det lugnt här, allt knallar på som vanligt och Thomas och hans arbetskamrater på avdelningen fick behålla sina jobb och det är ju tokbra :) Sitter o väntar på att han ska komma hem nu, han är med sin arbetskamrat o ser på någon slags finsk krigsfilm eller nåt sånt...(oj nu blåser det ordentligt utanför) Så ska vi äta något när han kommer hem.

Skolan går också bra, väldigt mycket att göra bara, huvudet känns som det snurrar runt ordentligt av allt o sen håller jag ju på med teorin till körkortet också.

Jo häromdagen så försökte jag lära Thomas hur man äter en semla på rätt sätt (hetvägg), men han hängde inte riktigt med i konsten o tyckte till slut att man kunde äta den som vanligt..:( Skandal säger jag då ;)

Ät en semla med varm mjölk...visst..men det kommer mycket till! Fråga om ni vill ha råd o tips :P

FRÅN FRAMTIDEN?

Tjingeling! Jag ska skärpa mig, jag lovar!

Nu har iaf skolan börjat och jag måste säga att jag har sååå roligt! Jag läser historia a, engelska b, svenska b och geografi a. Jag kan inte ens beskriva hur superkul jag hade det i fredags, trots att det bara var introduktion o sånt, men jag gillar verkligen det vi ska läsa om...inte alls som i högstadiet där man kände sig tvingad utan det här är som sagt bara skoj :D

På historian igår så var det en rolig grej också, måste bara berätta om det..
Vi satt och pratade om historia, vad det betyder o så och hur människan är del i den jada jada..så är det någonting om vad människor är eller nåt sånt, då räcker en tjej upp handen..
Hennes teori är att människorna kommer från framtiden.
Det blir helt knäpptyst i klassrummet o sen hör man småfniss lite varstans ifrån...hm..jo..men vem vet egentligen?

Jag kommer ha så skoj hela våren! ÅÅÅH :D wee änna..=)

Nu ska jag logga in på Jessicas blogg o läsa den för hon tyckte jag skulle göra det :D

Tjingeling på er o njut av solen!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fick det här mailet från Katta, läs o njut :)

Ett stort tack till alla som skickat mig e-mails under året
som gick...

Jag måste först sända ett speciellt tack till den som skickade mailet ang. kiss i klistret på kuverten, ber nu alltid någon annan slicka mina kuvert.

Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt till en sjuk flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för
1 387 258:e gången.

Inte har det kommit några pengar från Nigeria banken som ville dela 7 miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen släkting till en kund som dött.

Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363 214 änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterat mig lycka.

Jag har också under året lärt mig att mina böner bara får svar om jag sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter

Jag dricker inte Coca Cola längre eftersom jag kan rengöra toaletten med det.

Jag kan inte längre köpa bensin utan att prata med någon som kan vakta bilen medan jag går in på macken och betalar, så att inte någon seriemördare kryper in i baksätet.

Jag kan inte längre gå till ett varuhus eftersom någon kan droga mig med parfymprover och sedan råna mig.

Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett nummer som gör att jag få en telefonräkning för samtal från Jamaica, Uganda, Singapore eller Uzbekistan .

Ett speciellt Tack till dig som skickade mailet om den afrikanska spindeln, nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen, eftersom spindeln kan sitta under toalettringen och biter den mig i rumpan dör jag direkt.

OCH du tack för dina goda råd...

Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på parkeringsplatsen, eftersom att det antagligen finns en sexförbrytare i buskarna som väntar på att jag ska böja mig framåt...

Å du...

OM du inte sänder detta e-mail till minst 144 000 personer inom de närmsta 70 minuterna kommer en skata med smittsam diarree landa på ditt huvud och du blir aldrig frisk igen...
Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes, före detta grannes, ex flickväns mammas andra mans kusins frisör.

By the way... en sydamerikansk forskare har efter långa studier upptäckt att människor med låg IQ som har oregelbundet sex alltid läser mail med handen på musen...

Å du försök inte att skylla ifrån dig... det är för sent.. . 

TJOHO..ELLER NÅT

Så var återigen fredag, vart sjutton tar tiden vägen egentligen?

Iaf, dagen började med att jag tvättade. Tycker det är ganska skönt att få första tiden på morgonen eftersom man har det gjort sedan. Dessutom är det ganska tomt på folk då så man kan springa runt lite som man vill. Idag var det iofs folk, men trevligt folk så det var lugnt.

Sedan så ringde min kompis Cissi som jag inte pratat med på en hel evighet o det var så skoj! Jag saknar henne o ungarna jättemycket så vi måste träffas snart! Hon e så go :)

Nageltjejen ringde och hade en tid till mig och det var bra eftersom min nagel hade lossnat tokmycket (efter bara 1 vecka). På väg in mot stan tänkte jag att jag skulle slänga soporna, så jag tog alla påsarna o drog med dom till soprummet. En tung påse innehållande massa kattsand o sen den där kompostpåsen jag avskyr.
I soprummet ställer jag upp dörren som jag alltid gör, slänger skräpet o går bort till komposten, plockar ur påsen ut plastpåsen bara för att hela underbara kompostpåsen går sönder i botten o det flyger matrester lite överallt.
Suckar.
Går bort o hämtar en massa pappersgrejer som jag börjar plocka upp maten med, och fler kompostpåsar. När jag står där o håller på som bäst så kommer en gubbe med rollator in. Jag hälsar o sånt som man brukar göra, och då börjar han fråga varför jag har ställt upp dörren så.
(Dörren är uppställd med den där grejen som finns där nere, så man brukar ställa upp en dörr)
Jag säger att jag alltid ställer upp den så eftersom jag inte brukar vara där inne så länge. Då blir han småsur och säger att det finns en krok som jag ska sätta fast den i istället för så som jag ställt upp dörren kan man ju faktiskt inte göra. Jaha, säger jag och förklarar igen att jag ställer upp dörren så jag gjort nu.
Då blir han sur o säger att man inte kan ställa upp dörren så...och så fortsätter han men då var jag redan på väg därifån eftersom jag bara kände, nej, jag orkar inte. (men jag hann faktiskt plocka upp all kompost :)

Åkte in till stan med min nagel, hon fixar till dom andra lite granna också o tar inte extra betalt.
Det hjälpte min dag känner jag.

Nu är jag trött..men det är fredag :)

KLAGAN

Jag har kommit på en sak, och det är att jag klagar väldigt mycket på allting runt omkring mig.
Dessutom är jag jobbigt medveten om det, men det går inte att stoppa mig ändå.

Varför är det på detta viset? Många människor klagar ju iofs, fast gör inget åt det.  Men varför klagar man egentligen? Är det för att man på något sätt mår bättre av det? Jag försökte analysera mig själv och kom fram till detta:

*När jag klagar på tanter i mataffären så är det för jag blir arg för alla säger att ungdomar idag är så otrevliga o bla bla bla, medan äldre människor verkar tro att de kan bete sig hur som helst, och skulle man säga något så blir människor arga för man är otrevlig mot en gammal människa.
Därför klagar jag på det, istället för att ta kritik från människor som ändå inte skulle förstå min mening eftersom deras sinne är inställt åt ett håll.

*När jag klagar på att människor beter sig dåligt i allmänhet är det för att jag aldrig skulle göra som dom och det stör mig. Kanske för att jag någon gång skulle vilka göra som dom (tror iofs inte det) Men mest är det nog för att dom inte inser att dom måste bete sig bättre, eller iaf som folk. Som att släppa av folk innan man tränger sig på vagnen, eller att inte knö sig ute, eller att prata tystare på vagnen, jada jada, såna saker som jag utgår ifrån är allmänt vett.

Det är detta jag kommit fram till...Men en sak faktiskt som är positivt är att när jag väl är medveten om att jag klagat så försöker jag berömma något direkt efter för att inte låta så negativ :D

Annars så är det nytt år och huuuur mycket folk som helst på gymmet, synd bara att säkert hälften av dom kommer droppa av innan sommaren (brukar ju vara så), men det är trevligt att se att så många är där o tränar. Mer fitness åt folket höhö.
Själv sitter jag här med träningsvärk, ordentligt ont i mina bröstmuskler (la på 1,25 kg på varje sida igår på pumpen) Thomas var också med, tycker det är skoj när han är med och sen när jag får mina egna pass så får han vara med där också, faktiskt =)

Måste säga att jag diggar Sylvia Brown på Montel William Show, hon är grym!

Jo, ang bilddagboken, hädanefter kan bara de som är vänner på bilddagboken se mina bilder, detta för jag inte vill ha dom spridda bland folk. Ni förstår nog.

YTTERLIGARE ETT ÅR

Herregud, det är inte klokt vad tiden går fort. Det känns som om det var igår som man var och jobbade på nyårsdagen fastän det var ett helt år sedan. Jag säger då det.

Vill ni se bilder från min nyårsafton så kan ni kolla in http://emoen1.bilddagboken.se

Igår då så började vi dagen med att åka och köra lite nyårspump på Sportlife i Almedal. Det var ett tufft pass och det var skoj eftersom Thomas var med också :D Har fortarande inte riktigt vant mig vid det nya passet så lite träningsverk i rumpan har man allt idag, men det går över.
Efter passet så blev det lite stressigt, vi hann inte göra oss iordning eftersom gymmet tydligen stängde en kvar efter att passet var slut, så det blev att stressa hem till mamma o pappa o göra sig iordning samtidigt som man försökte få i sig lite kaffe o nån macka.

Vi var en massa människor som åkte in till stan för att se fyrverkeriet (här i Göteborg så är det alltid stort fyrverkeri inne i stan vid Frihamnen). Så mycket folk som var inne, men det är en väldigt trevlig tradition får jag säga och det var väldigt fint fyrverkeri.
Efter det så hade vi bokat bord på Amazing Thai, så vi gick dit hela högen och åt buffén och jag drack en så otroligt god thailänds cider med granatäpplesmak, Sabai tror jag den hette. Smakade änna isglass =)

Efter det så åkte vi tillbaka hem till mamma och pappa där vi delade upp oss i två lag och spelade melodifestivalspelet. Herregud vad skoj det var :D Gissa vem som var med i det vinnande laget ;)
Man skulle sjunga o sånt och i början så tokvägrade alla, men sen efter 1½ timme när det var dags att sjunga finalsången så var det tur att mina föräldrar inte har några grannar i närheten eftersom vi gal "Diggi-lo-diggi-lej" som tokar! Och sen efter det så galade vi på med dolce vita låten också. Så nästa gång alla samlas så räknar vi stenhårt med att det finns en karaokedvd haha. Och NEJ, inga sångsnuttar kommer finnas att lyssnas på..haha

Vi hade ju inte riktigt delat ut alla julklappar heller så Madeleine agerade tomte, och det var den snabbaste utdelning någonsin, undan gick det och alla klappar var nog ute på 5 minuter. Ganska många fanns det också.

Ja..sen blev det ju raketer och Champange :D

Min första tanke år 2008: "Herregud jag är gammal"
Min första puss 2008: Thomas =)
Årets bästa nyårshälsning: Från Katta "Varning! Väsen från yttre rymden är på väg och ska föra bort alla som är attraktiva och sexiga. Jag ville bara säga farväl och Gott Nytt År innan jag åker"



RSS 2.0