ETT BVC-BESÖK

Igår var det dags för lillgrisen Alexander att hälsa på tant BVC-sköterska igen. 2 månader hade gått sedan förra besöket och anledningen till detta var att han fick sin hepatit B spruta en månad senare samt att han vart sjuk och att farbror doktorn då tyckte att 5-månaders vaccinationerna skule skjutas på ytterligare några veckor.
Så där var dom, Alexander och Kerstin, 2 dagar innan Alexanders 6 månaders dag (hoa vad tiden går fort!)

Det började som vanligt med en vikt och sedan en längd och sist så var det dags att mäta huvudomfånget. Sen på med paltorna på lillgrisen och in till rummet där tant BVC-sköterskan satt.
Hon kunde konstatera att huvudomfånget fortfarande ligger perfekt på skalan, även längden var bra för han följede sin kurva, däremot så kunde hon se att han hade haft en infektion eftersom han stannat av (vad Kerstin kunde se när hon kikade) en hel del på viktkurvan. Fast enligt tant BVC-sköterska så var det inte så farligt men han följde inte kurvan längre utan den hade planat ut en del. Men hon trodde att han skulle ta igen sig om han bara fortsatte att äta som han gjorde nu, då skulle det inte vara någon fara. Kerstin räknade ut att han på ett ungefär gått upp ca 100 g i veckan vilket kanske inte är så mycket egentligen..

De pratade om hur mycket han åt (mer än 2 dl mat till lunch) och hon sa att det absolut inte var någon fara att han glufsade i sig så mycket, ungen gillar mat. Kerstin frågade även om sin lilla matplan hon funderat ut och tant BVC-sköterska sa att den planen lät som en mycket bra plan. Dessutom så tog hon upp att det kanske var dags att börja med tandborstningen, men det hade ju Kerstin och Alexander redan gjort. Och han tycker det är skoj med tandborstar! De kunde även börja ha tandkräm på.
Att han framkallar ljudet som låter som om han hyperventilerar kom de fram till att det inte är någon fara eftersom Kerstin och Thomas märkt ett mönster i det hela. Alexander börjar "hyperventilera" när han blir glad, otålig eller ja..whatever. Men säger man till honom så slutar han och börjar skratta istället. Så det var ingen fara på taket där inte.
De pratade lite om att han är så lugn och harmonisk och hon sa att det är skönt att första barnet är så "lätt". Hon sa även att Alexander är som han är kan ha att göra med att Kerstin och Thomas i sig själva och sin föräldraroll är trygga, vilket underlättar för honom. Då blev Kerstin lite (otroligt mycket) stolt ..man kunde ju hoppas att det iaf hade en liten del att göra med det.

Så var det dags för sprutorna. Kerstin tittade bort i vanlig ordning och Alexander börjar gråta under själva sticket, 3 sekunder senare så var han lika glad igen. Samma sak med andra sprutan. Han blev nog mest chockad men kommer antagligen inte få lika stora men som sin mamma har när det kommer till sprutor. Skönt det.

Så bokade de en tid för nästa vecka då det är dags för läkarbesök så de kommer in i rätt fas igen.




EN DAG HOS MORMOR & MORFAR

I söndags så fick familjen Thomas för sig att de skulle åka ut på landet och hälsa på mormor och morfar (Alexanders) med en baktanke att Thomas skulle tvätta familjens bil.
Sagt och gjort, familjen packade in sig och brummade iväg mot nya landskap.

Väl framme så började Thomas med bilen ganska omgående medan Kerstin, mormor Ingela och Alexander satte sig för ett parti Skip-Bo. För er som inte vet så är detta spel fruktansvärt beroendeframkallande..så 3½ timmar senare satt de fortfarande och spelade. Alexander fick såklart vara med trots att det gick sådär för honom, man kan väl säga att Skip-Bo än så länge inte är hans starka sida.

Förutom x antal partier av detta spel så skvallrade Kerstin för sin syster om deras fars matvanor, Alexander lyckades tillslut somna efter mycket om och men och glufsade snabbt i sig gröten senare när han vaknade.

Morfar lekte tittut genom dörren och Alexander ansåg att detta var hysteriskt roligt. Fast på nåt sätt så är ALLT morfar gör hysteriskt roligt. Det räcker oftast att Alex tittar på honom så börjar han skratta. Antingen så är morfar helt enkelt väldigt rolig eller så är ungen bara väldigt lättroad.


DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé: Återsim eftersom Alexander missat två gånger pga sjukdom...

Det var återsim på Lundbybadet igen och efter vad som hände förra gången så kände Kerstin ingen större lust för att gå dit, men gjorde det ändå. Thomas stannade hemma och fixade med saker medan Kerstin och Alexander åkte dit.

När de kom fram så var det mycket bättre än förra gången. Dörren var inte låst och det fanns personal där (som iofs ignorerade dem en stund eftersom det var nåt samtal med kollegan..men ändå) 10 min kvar till lektion så var det in i omklädningsrummet för lite ombyte. Även detta gick smidigt och Kerstin kände sig för en gångs skull nöjd och glad under besöket där.

In i duschen en snabbis och sen bort på varmvattensbassängen där Aquabarn har sina lektioner. Det blev till att vänta en pyttestund utanför men sen var det in och ner i vattnet. Alexander var glad även här för vattnet var riktigt varmt och det gillar väl alla? Nästan iaf..
Som vanligt i början av lektionen så blev det namnsången och denna gång så valde Alexander att plaska..igen..*harkel* Ungen gillar att plaska...
Sen blev det "fria aktiviteter", med det menas att man kan fråga instruktören om det man missat, men eftersom det var de två första lektionerna Alexander missat så var det bara att öva på grejer man gjort innan.

Så det blev ner i badringen med ungen igen och ojojoj vad han jagade runt sin mamma..och en gul plastanka..i bassängen. Han skrattade o sparkade o hade sig. Så tog de en paus från det och gjorde ett eller två grunddyk och Alexander verkar inte riktigt uppskatta dessa dyk lika mycket som han gjorde i början. Men han kan ju dyka iaf.
Sen så blev det lite plask hängandes över Kerstins arm och det gick bra det med...så tänkte Kerstin att de kanske borde öva på rygg en del eftersom Alexander inte gjort det så mycket och inte gillar det. Kerstin flippade över honom på rygg och då höll han först på att somna och sedan så började han peta sig i öronen (gillade antagligen inte vattnet som kom i, men öronen ska vara under vattnet när de är på rygg) Men sen så spratt det till i ungen och han började skratta som en tok samtidigt som han sprattlade med både ben och armar! Och undan gick det, men varje gång han slutade sprattla så tog det stopp, och så fort han satte igång igen så kom det en underbart ljuvligt skratt samtidigt som han tog sig fram genom vattnet.

Så blev det mer badring och tyvärr så är ju Kerstin ganska kort (det är ju inte direkt någon hemlighet, som Thomas så fint uttryckte det en gång) vilket skapade problem då de kom ut på det lite djupare ställena..så Kerstin fick snällt hoppa tillbaka på tårna in mot det grundare stället samtidigt som hon blev jagad av en skogstokig Alexander i en gul badring.

I det stora hela så var det en väldigt bra lektion och ett bra återsim. Både Alexander och Kerstin kände sig toknöjda.

Så bra =)


SÄNKA SKEPP

Igår så var det earth hour 20.30-21.30 för den som nu av någon konstig anleding lyckats missa detta.

Thomas var kanske inte så på under dagen för att ställa upp på detta eftersom "vi ju faktiskt har lågenergilampor och brukar släcka där vi inte är" Men eftersom Kerstin är kvinnan i det här förhållandet (=regeringen) så släcktes lamporna. Det var t o m Thomas som vid 20.15 tyckte att det var dags att släcka.
Man kan faktiskt lära sina män saker, bara så ni vet ;)

De ställde sig i fönstret för att blicka ut över staden och se om några lampor släcktes. De väntade...och väntade...och väntade...men tyckte inte att Göteborg blev sådär jättemörkare ändå. Dumma politiker!

Men sen sket dom i det och gick och satte sig vid det stearinupplysta köksbordet för lite qualitytime tillsammans..det var dags för spel! Problemet när Kerstin och Thomas ska spela strategispel är att de tänker ganska mycket likadant, nästan för likadant ibland (därav en anledning till att Risk ej längre spelas) De satte sig tillrätta och började. Thomas var väldigt självsäker och var så inställd på att vinna att hans förvåning såg nästan komisk ut när Kerstin lyckades med träff efter träff på hans skepp, och vann första omgången :D Stackars Thomas...

Men han hoppades på blondintur och därför spelade de en gång till (så han kunde få vinna han också). Andra omgången gick liiite knackigare tills Kerstin lyckades klura ut hur Thomas hade placerat sina skepp och då också tog hem andra omgången. Thomas blev lite förvånad över att hon lyckats med konstycket att räkna ut hur han hade tänkt (dah) men som Kerstin brukar säga; "Underskatta aldrig en blondin för rätt som det är så..." Ja..som sagt..

Sen så tröttnade båda på sänka skepp för nu hade båda räknat ut hur den andra tänkte. Så det blev schack, som inte är Kerstins starka grej direkt. Så hon tokförlorade.
Thomas ansåg att hon var en dålig förlorare bara för att hon "råkade" välta ner de sista pjäserna när orden "Schack Matt" kom ur Thomas mun.

EN SNURRANDE BEBIS

Inatt nån gång då Thomas gick och la sig så vaknade Kerstin till. Något kändes annorlunda.

Hon tittade således till lillgrisen och såg att han hade roterat ett halv varv och låg åt kortändan kortändan(om ni förstår vad jag menar red anm.). För att göra saken ännu konstigare så låg han på sidan (ligger ju alltid på rygg annars). Så det var bara att placera tillbaka ungen.

Efter några timmar så vaknar hon igen av att hon hör "duns".
Vad sjutton nu då?
Bara att titta till lillgrisen igen för att upptäcka att han återigen roterat men nu ligger och sparkar med fötterna mot spjälorna i sömnen. Återigen ligger han på sidan, men denna gång på andra sidan
 
Dags att skaffa spjälsängsskydd som går hela vägen upp...

EN SORGENS DAG

Mina tankar just nu går till Lotta som precis förlorat sin mamma
Hon vann inte kriget över cancern men hon kämpade väl

Jag kan inte ens föreställa mig sorgen som måste finnas i ditt hjärta just nu



BEBISTRÄFF

Igår så var det dags för  mammorna och bebisarna från forumet att ta den oligatoriska veckofikan för att tjöta ikapp sig o såna saker.
De satt på Dahls som så sker ibland, mest för att det är så stort och finns gott om plats för barnvagnar.
Efter att ha stått och funderat ett bra tag så tog de slutligen en massa bord (3 bara) i ett av hörnen för där gick barnvagarna att gömma undan ganska bra, de råkade dessutom ta upp alla barnstolar som fanns fast de räckte ändå inte *förlåt till alla andra som var där*

Mammorna & Bebisarna:
Jennie & Felix
Therése & Alva
Frida & Melih
Lina & Jamie
Josefine & Elsa
Viktoria & Joel
Kerstin & Alexander

Skvallret:

Felix skulle efter fikan vidare till fotografen för att ta lite snygga bilder

Både Felix och Melih stötte lite smått på Alva som njöt av uppmärksamheten. Alexander sneglade lite svartsjukt åt Alvas håll men vi alla låtsades om som om vi inte märkte något (vill ju inte förstöra hans tjejtjusarrykte...)

Det konstaterades att Alexander åt som en häst, säkert tre gånger så mycket som Felix åt.

Elsa satt och gjorde chuckyminer

Dreggellappar diskuterades


LITE NYA INKÖP...


DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé:
Det har inte vart babysim på några veckor eftersom Alexander vart dålig. De två första lektionerna av grodan är således missade och nu gäller det för Alexander att hänga med.

I dagens babysimmet: Kommer Alexander klara av kursen eller ligger de andra bebisarna för långt före. Dessutom; nya lokaler och ny bassäng!

Pappa Thomas ringde hem och sa att han skulle försöka vara hemma tills kl 18. Mamma Kerstin blev då lite fundersam eftersom hon hade tänkt att de skulle åka klockan 18, alltså sitta i bilen, färdigpackade och hela fadderullan. Men men..de skulle antagligen hinna ändå.
Hon fick Alexander att vila en stund på gröten, packade allt och förberedde så gott hon kunde. När klockan blev 18 så var fortfarande ingen Thomas hemma, men han ringde och sa att de skulle mötas vid bilen istället. Ojoj..nu blev Kerstin stressad igen...som tur var så var ungen färdigpackad och det var bara att gå ut till bilen.
Väl där när det var dags att sätta Alexander i barnstolen så passade inte bältet, då kom hon på att hon hade justerat det sist då hon tog av overallen eftersom lillgrisen blir så varm i den. Så det var bara att slita av overallen, samtidigt som Thomas stod o bankade på garagedörren. Rusa bort, öppna dörren, rusa tillbaka och in med ungen i bilen.
Kerstin hade redan lagt in adressen i GPSen vilket sparade väldigt mycket tid.
Då de började närma sig det nya stället så hade de lite svårt att hitta vilket nummer det var och nu var Kerstin i upplösningstillstånd eftersom klockan var 18.22 och det började 18.30.
18.28 hittade de rätt och sprang som små sprinters in genom dörrarna och in i omklädningsrummet.

Uppropet började och Kerstin hörde Alexanders namn ropas upp och svarade ropade "ja" högt och tydligt inifrån duschen eftersom det var där hon befann sig just då. In i bassängen och ner i vattnet som var sååå varmt och skönt så Alexander blev tokglad och började plaska som värsta plaskbäbisen.

Den nya lokalen var jättebra ansåg hela familjen. En förälder i vattnet bara och den andra fick stå vid sidan om. Alla pratade med alla, vattnet var varmt, det var en avstressande miljö och ljuset var bra. Dessutom var instruktören kanon.

Lektionen började i vanlig ordning med namnsången och denna gång så valde Alexander att sparka(huvudet mot mammas axel och spark med benen). Efter detta så berättade instruktören att det var dags att prova på torpeddyk.
Det går ut på att hon har bebisen sittandes mot sin mage och bebisen tittar på mamma/pappa. Sen när bebisen börjar luta sig framåt så söker man ögonkontakt och säger "åh dyk" varav bebisen då ska ner i vattnet och simma under mot mamma/pappa som tar emot bebisen i händerna och drar upp mot axeln.

Lätt som en plätt, eller hur?

Hon skulle gå runt till var och en och under tiden så kunde man bekanta sig med mattan som flöt omkring på vattnet eftersom denna skulle användas nästa vecka. De kunde även fortsätta med saker som gjorts innan.

Kerstin och Alexander simmade lite grann och jäses vad ungen hade utvecklats på tiden de inte vart i vattnet! Både Thomas och Kerstin blev grymt imponerade av den lilla grodan som sparkade som en galning i vattnet.
Så testade de att sätta honom i flytringen för att se om det skulle fungera bättre denna gången (för er som minns så gick det inte så bra sist eftersom Alexander tippade framåt, gled igenom och slutligen försökte äta upp den). Men han satt som gjuten och plaskade sig fram alldeles själv. Mamma Kerstin sprang framför och Alexander jagade henne från ringen.
Förutom detta så gjordes även två grunddyk som kanske inte var lika skoj för Alexander, han ville ju plaska och han fick sig nog en och annan kallsup.

Instruktören kom fram och pratade med familjen och sa att de skulle känna av läget och så skulle de göra torpeddyk nästa vecka istället.

Både Thomas, Kerstin och Alexander tyckte att detta var en superlektion och älskade det nya stället! Det var en annan gemenskap och alla pratade med alla och det kändes så superbra!

Nästa episod i dokusåpan babysimmet - grodan: Återsim av missade lektioner. 15 andra familjer, många stora barn. Hur kommer Alexander reagera? Får han göra torpeddyk där eller vad kommer han få göra? Dessutom och förhoppningsvis lite kort!

Missa inte den spännande fortsättning, prenumerera på bloggen genom Bloggkoll!

EN HELT VANLIG MORGON HOS FAMILJEN INTE-SOM-ALLA-ANDRA

Thomas är på väg ut genom dörren för att vandra bort mot sitt jobb. Kerstin står med Alexander för att vinka hejdå i sann hemmafruanda.

T- Thomas
K-Kerstin


"T - Du tappar verkligen mycket hår! Det såg jag igår när jag dammsög, det var hår överallt! Såna där långa hårtstrån i dammsugaren. Likadant i duschen, det är ju långa korvar av hår!
K - Men...du ska ju låtsas som att du inte märker det! Du ska säga "men älskling, vilket tjockt och fint hår du har"

Några sekunders tystnad

T - Men för att tappa så mycket hår så har du ju väldigt mycket hår kvar...

Mer tystnad och en blick från Kerstin som talar om att det kanske är dags för Thomas att fortsätta sin vandring mot jobbet"

FRIENDLY NINJA AWARD



Denna härliga lilla sak fick jag av Pernilla 

Det känns bra att ha en liten ninja vid sin sida de dagar man känner att man behöver lite extra kraft =)

Jag sprider ninjakraften vidare till några helt underbara tjejer (givetvis är alla underbara tjejer, men dessa tjejerna förtjänar lite extra ninjapower för tillfället...)

Lotta

Therése

Linda

VAD ÄR DETTA??!

Hm...har vart inne på bloggkoll o läst alla mina bloggar jag följer nu..(massa mammabloggar) och precis ALLA skriver att de haft en dålig natt. Barnen har sovit dåligt av en eller annan anledning.

Det värsta är att i den här familjen är vi inget undantag. Alexander har vart tokkonstig inatt. Vaknade av att han låg och snurrade runt i sängen samtidigt som han sov, sparkade av sig täcket, slog med fötterna i spjälorna, höll på med händerna. TIllslut fick jag gå upp och hämta Ragnar för att se om det funkade, men han fortsatte att sparka av sig täcket och snurra nåt halvt varv.

Då jag tillslut lyckades somna så sträcker sig Thomas över mig och säger "vad orolig han är"..åååh..jo...då vaknade jag igen.
Men efter 30-45 minuter nånting så lugnade sig lillgrisen igen, efter att jag x antal gånger lagt honom till rätta (vågade inte lägga på täcket en gång till med risk för att han skulle vakna)

Stackarn är helt slut nu och har sovit i 2 timmar, vi får hoppas att han sover bättre inatt

JAG ÄR SÅ SMART :P

Jag klagade ju lite igår på att minneskortet till min digitalkamera inte verkade fungera. Så idag var ju tanken att jag skulle åka till elgiganten, se till att de fixade detta och om de inte gjorde det så var ju planen att bli hysterisk (varje kvinnas rättighet!)

Men..blond och totalt oteknisk som jag är så tänkte jag ta en sista titt på kameran medan jag satte i batteriet. Så jag pillade runt o trixade och hade mig, satte på kameran och helt plötsligt så funkade minnet.
Thomas frågade vad jag hade gjort och helt ärligt så svarade att jag inte hade den blekaste aning, jag vet verkligen inte vad jag gjorde.

Men vad spelar det för roll egentligen?
Kortet fungerar och jag känner mig väldigt smart och för ovanlighetens skull jätteteknisk =)

EN NJA DAG

Idag var planen att jag och Alexander skulle gå bort till backaplan till elgiganten så dom kan fixa minneskortet i min kamera som inte fungerar. Den sparar bara på minnet och jag kan inte aktivera kortet hur jag än gör, så dom får faktiskt fixa det där..annars tänker jag bli hysterisk! ;)

Meeen...så somnade lillgrisen och jag ville inte väcka honom. Sen blev det dags för mat..och han åt så mycket så han somnade igen. Han är ju så söt när han sover så jag ville inte väcka honom.
Så vaknade han, men då var det inte så lång tid kvar tills han skulle äta igen, så jag tänkte vi kunde ta en kortare promenad...men..så diskade jag och så åt han..och sen så...gick vi bara till affären istället.

Och nej, jag är verkligen inte lat idag och kommer med kassa ursäkter..

KALAS!!

(fortsättning på Dopet)


Efter dopet så åkte hela sällskapet hem till mormor Ingela och morfar Kjell där kalaset skulle hållas. Alexander var toktrött och somnade i bilen så Kerstin tänkte att hon skulle lägga honom när de kom fram. Tyvärr så höll inte Alexander med om att det kanske vore lämpligt att fortsätta sova, utan vaknade helt enkelt och ville vara uppe en stund.

Under tiden som Kerstin hade haft hand om Alexander så hade välkomstdrinkarna skålat. Det blev päroncider med frysta jordgubbar i (fungerar utmärkt som isbitar) och till detta serverades lite snacks a´la salta pinnar, jordnötter och godis. Nu var det ju inte så många som var på dopet eftersom Kerstin och Thomas ville hålla det litet, så där var mormor och morfar, farmor och farfar, moster madde med sambo, farbror jojje med sambo och de 2 småkusinerna Isabella och Julia, fastmor 2.0 med man, samt gammelkusin x2.
Alexander kom ut från sitt rum och många ville ju ha honom vilket gjorde att Kerstin helt sonika tappade bort sitt barn. Hon hade förståelse för att folk gärna ville hålla honom, men får lätt panik när människor bara kommer och tar honom ur famnen på henne, något hon inte gillar om.

Så blev det dags att servera maten; fläskfilégryta med fransk senap, ris och kålsallad. Är det något Thomas verkligen kan så är det att laga mat och ojojoj vad gott det var! Alla åt som små galningar tills de knappt kunde stå på benen längre vilket var bra eftersom det var meningen. Något annat som också var bra var att Kerstin ÄNTLIGEN hade fått Alexander att somna. Alla tyckte även att servetterna var fina (då blev Kerstin glad eftersom hon hade suttit i flera timmar o vikt dem)

Efter maten så blev det lite mingel och avdukning och en Alexander som vaknade. Så han fick också mingla runt en sväng innan det var dags för gröten. Eftersom han är så liten så fick han ingen tårta utan fick helt enkelt nöja sig med gröt. Kerstin och Thomas tror nämligen benhårt på det här att inte ge honom något förräns han själv frågar efter det, och absolut inget sånt innan ett års dagen då Kerstins sagt att han möjligen kan få smaka på sin egen tårta..litegrann..

Så dukades det upp för kaffe och tårta! Kerstins kompis Therése hade gjort tårtorna och det var lite komiskt att hon var orolig för att ingen skulle gilla dem när Kerstin hela tiden sagt att hon gör superdupergoda tårtor! Det var en chokladtårta; innehåll vaniljlager och lemoncurl med geishafluff och riven choklad. Alla älskade fluffet =) Sen var det även en gräddtårta med jordgubbar som var så tokgod den också! Alla fullkomligen älskade dem och undrade om hon hade detta som yrke, och blev imponerade när jag sa att hon bara gjorde det för skojs skull.


Så hade stunden kommit för presentöppningen. Alexander fick jättemånga fina presenter som hans mamma och pappa älskade =) Han kanske inte uppskattade dem lika mycket men det kommer han göra. Något han däremot antaligen inte kommer tycka om i framtiden är moster Madde och Eric.
Anledningen?
Jo..Alexander fick ett trätåg med massa vagnar bakom. Varje födelsedag så tänder man ett ljus på varje vagn och på sista vagnen så sätter man hur många år han fyller. Kerstin kommer nämligen fira honom med detta tåg tills hon inte längre finns, vilket kanske blir lite jobbigt för honom i tonåren (pinsamt morsan) eller när han blir äldre (mamma, jag är 40, det räcker nu). Inte för att Kerstin kommer bry sig..

Efter dagen så var lillgrisen jääättetrött eftersom han inte ville sova något under eftermiddagen. Istället hade han hittat mormors vaggvisekanin om var supergod att dregla på..


DOPET-KYRKAN

När Kerstin, Alexander och Moster Madde kom in i sakristian så träffade de på det andra paret som också skulle döpa sitt barn. Och Kerstin tyckte hon kände igen henne såväl..och sekunderna senare..
"- Men det är ju du!"
Japp..Kerstinsgamla chef som hon hade en sommar :D Tänk vad världen kan vara liten ibland (visade sig även senare att hennes kompis var en kund till Kerstins syster, så världen blev ÄNNU mindre)
Väl där inne så blev det ombyte på barnen och samtal med prästen. Dessutom så anslöt farbror Jojje till gruppen och alla var samlade för att stega in i kyrkan.

Väl inne så hade familjerna varsin sida, och i bänken längst fram slog sig hela sällskapet ner, sällskapet som alltså skulle fram lite senare.

Så började dopet. Prästen pratade lite och kyrkklockorna började ringa. Sara (Kerstins gamla chef) läste ett stycke som handlade om våra barn och hur det hör ihop med dopet och såna saker. Sedan var det dags för första psalmen, det var den som Kerstin och Thomas hade valt; "Du vet väl om att du är värdefull"
Kerstin kände hur ögonen började tåras och det berodde både på att det helt plötsligt blev en sån stämning där inne men även för att sist de hade vart i den kyrkan så hade det var på Kerstins mormors begravning, vilket gjorde att alla minnen sköljde över.

Efter psalmen var det dags att stiga fram och prästen pratade lite och sedan blev det handpåläggning och bön för Alexander. Efter det så hälldes vattnet upp och prästen doppade ena ärmen i (såg lite komiskt ut när han fick vrida ur den =) Så frågade han Kerstin och Thomas om de ville att Alexander skulle döpas in i den kristna tron, inte direkt ett läge man säger nej i...så dom sa ja. Så gick han fram med Alexander till dopfunten (samma dopfunt som Kerstin också hade  när hon döptes) och så döptes han. Och det gick hur smidigt som helst, inga tårar där inte eftersom Alexander var fullt upptagen med att försöka komma åt och plaska med händerna i vattnet..busungen =)

Så tändes ljuset och de fick dopbeviset samtidigt som farbror Jojje och moster Madde fick sina eftersom de blev Alexanders faddrar. Sedan gick alla och satte sig igen och en till psalm sjung, en som prästen hade valt ut.
Så läste Sara en dikt som var så otroligt vacker så Kerstin kände hur ögonen började tåras igen, speciellt när det var meningar som att tre hjärtan och tre själar för alltid kommer vara sammanbudna och såna saker. Det var då hon insåg vilket band de tre alltid kommer dela mellan sig, de kommer dela sina hjärtan och sina själar.
Sista psalmen, den hade det andra paret valt ut och det var inte ett sånt traditionellt dop vilket prästen tyckte var lite skoj.

Efter dopet så stog Kerstin och Thomas och pratade med prästen som berättade att han skulle ha en konsert efter med bröllopsmusik för brudpar. Detta var tydligen något de hade varje år ifall Kerstin och Thomas skulle vara intresserade (han hintade en hel del om giftermål..) Dessutom så utsåg han Kållereds kyrka till deras familjekyrka (eftersom Kerstins mamma, moster, hon själv och hennes syster är döpta där samt mormoderns begravning) och sig själv till familjepräst eftersom han vigt Kerstins moster och hennes fd samt att han höll i mormoderns begravning och nu då Alexanders dop.


DOPET-FÖRBEREDELSERNA

Igår så hade äntligen dagen för Alexanders dop anlänt!

Kerstin hade egentligen tänkt att gå upp klockan 7 för att börja göra sig iordning, men vaknade ungfär en timma tidigare (vilket var en faslig tur med tanke på hur mycket det var att göra). Alexander vaknade till men Kerstin kände att hon var tvungen att göra sig iordning först och sen kunde hon fixa till lillgrisen.
In i duschen en stund och sedan när hon kom tillbaka så hade Alexander somnat om igen, så hon kunde fortsätta göra sig iordning.

Efter nån timma så vaknade Thomas och börajde göra sig iordning han också, och strax därefter vaknade Alexander.
Så kunde hysterin börja!

För er som inte vet så behöver man som sagt en hel del med sig när man ska iväg med små barn. Det är blöjor, tvättlappar, extrakläder, mat, matkläder, sked, gröt, leksaker, dopkostym etc etc och skötväska till det. Så bara till honom så gick det en stor papperskasse + en skötväska med en massa saker i. Förutom detta så var det även andra saker som skulle med som tex  ballonger, servetter, kameror, mat (2 stora grytor), ris, kläder till Kerstin och Thomas och annat smått och gott. Detta resulterade i 3 papperskassar. Dessutom skulle lillgrisens antilopstol från IKEA med och för att uttrycka sig lite lätt så kan man säga att bilen blev full lastad.

35 minuter efter beräknad åka-i-väg-tid så kom familjen iväg och bort till Therése för att hämta de underbart goda doptårtorna. De fick hedersplatsen i framsätet och Kerstin hispade till sig inte bara en, två eller tre gånger utan fler gånger vid varje sväng eller inbromsning då hon såg hur tårtorna började glida illavarslande åt ett eller ett annat håll.
Men tillslut så anlände de till Kerstin föräldrar; mormor Ingela och morfar Kjell där dopkalaset senare skulle hållas.
Mormor och morfar hade vart snälla och dukat upp långbordet som hade blivit uppsatt inne i vardagsrummet.
Väl framme så var det till att värma lite mat till lillgrisen (köttfärsröra med morot/palsternacka och potatis). Lagom tills goingen hade fått i sig allt kom Kerstin på att det kanske inte var så smart att trycka i ungen morot med tanke på vilken färg spyorna skulle anta senare. Men men..gjort vart gjort!

Sen blev det lite småstressigt med allt som de skulle ha med sig till kyrkan men iväg kom dem iaf! Och de anlände tom till kyrkan i tid och sedan var det bara att vandra bort mot sakristian för att börja med förberedelserna inför kyrkodopet!

FÖRLÅT!

Jag har vart riktig frånvarande från bloggen..MEN..det har vart otroligt mycket de senaste dagarna.

Bland annat så har Thomas fyllt år, vilket innebar att jag gjorde världens tre rätters middag (bara grekiska rätter)


Honungs- och Ostpaj

Dessutom så har jag vunnit!!!!


Tävlingen var hos Carolina

Förutom allt detta så har det vart full förberedelse inför dopet och jag kan säga er att det är mer vad man tror. Mellan varven så har det vart inhandlingar och andningspauser i soffan.

Dessutom kom mina grejer från glada grodan

        


Nu måste jag tyvärr återgå till alla mina bestyr igen, men imorgon efter att jag sovit så ska jag uppdatera bloggen med massa smaskiga saker!

Over and Out!

ANGÅENDE MELODIFESTIVALEN-KVÄLLEN

Thomas och Kerstin sitter i soffan under den..gäspiga omröstningen.
Jurygrupperna har, som väntat, sina favoriter (Måns, EMD, Sarah Dawn Finer samt Alcazar)
Kerstin börjar tröttna på skiten och inser att Sverige inte kommer vinna Eurovision i år heller, och det suger ju fett.
Måns sitter och flinar för varje tolva han får och verkar tro att han har vinsten som i en liten handske..

MEN

Så kommer då tittarnas röster...Måns sitter fortfarande o är äckligt glad eftersom han tror han kommer vinna...tills...han får lägst poäng av tittarna.
Kerstins puls ökar och hon flyger upp ur soffan
"Såg du...SÅG DU? Haha..kolla in hans min, han fattar att han inte kommer vinna nu..oooh..han kommer inte vinna!!! Helt plötsligt blev detta bra ju!"

Sedan försvinner alla favoriterna en efter en och Kerstin fortsätter hoppa i soffan (nästan som Tom Cruise hos Operah Winfrey)

Thomas säger lite snällt till Kerstin att hon kan vara elak ibland, Kerstin svarar bara att hon är medveten om det men tycker ändå det är rätt att Måns inte fick höga poäng av folket.

Så får Caroline näst högst.. och operasången VINNER! Åh..underbart!!!

Och vet ni varför det är så underbart?

Måns blev sur för att han inte vann...tråkmåns (haha)...hans enda mål är att vinna, verkar kvitta om låten är bra eller inte, han vill bara vinna.

Caroline och Malena hade inte räknat med att vinna, de var med för det var en rolig grej, de blev genuint glada.
DÄRFÖR blev Kerstin så glad...för att någon som verkligen förtjänade att vinna faktiskt vann.

ANGÅENDE MELODIFESTIVALEN-SAMTAL I BILEN

I lördags påväg hem till Fastmor 2.0 så diskuterades melodifestivalen

K-Kerstin
M-Mamma
P-Pappa


"Mamma har precis tryckt bort låten "Snälla, snälla" från cdn o kallat hon som sjunger för något mindre trevligt *fyy*
Diskussioner om låtar uppstår...
M- Usch, vilken hemsk låt, hoppas verkligen inte den vinner!
K- Vad är det för fel på den nu då? Med den låten har vi ju faktiskt en chans att vinna för en gångs skull
M- Nej, verkligen inte! Vi ska ju skicka en låt som vi känner representerar oss, som vi kan vara stolta över
K- Jaha, så du tycker Måns ska vinna...eller EMD...eller hur?
M- Ja jo, men det är ju väldigt bra låtar
K- Det är det inte alls det, du tycker bara det är bra för att det är Måns som sjunger och han är ju i final bara för han är Måns.
M- Nehe!
K- Joho...så då skulle du tycka att EMDs låt skulle vara lika bra om Caroline af Ugglas sjung den? Om du nu gillar låten?
Dessutom, om nu EMD  sjung Snälla istället så skulle du röstat fram den just för att det var EMD...!
P- Haha
K- Erkänn nu! Du röstar på Måns och EMD bara för du tycker dom är söta!!

Mamma insisterar fortfarande på att det handlar om låten..."

Haha..vi har skoj ibland

TÄVLINGAR


"Jag är med och tävlar hos Axelsmamma om 
1  presentkort  värt 250 kronor från gangstar

 Var med och tävla HÄR du med!"

Vinnaren utses genom lottning.
Tävlingen avgörs den 4:e April klockan 20.00

*****************************************************************


"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sophie´s Closet, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"


*********************************************************************


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Sovtex hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Tävlingen avslutas söndagen den 5 april kl 20.00


*****************************************************************

"Jag tävlar om en valfri t-shirt (pris 99kr, ord.199kr)  hos IdaandEmil i FiaOfSweden´s blogg.

Tävla HÄR! du med."


STÄDMANI

..är precis vad jag har idag.

Detta kan bero på x antal faktorer, men jag har funnit tre olika som kan vara orsaken till denna mani.

1) Jag börjar bli sjuk. Slår aldrig fel. Enligt mamma har jag ärvt detta efter min far som när han har 40 graders feber ska ut o rensa förrådet

2) Vädret. Det är ju ett sånt underbart väder ute så man kan ju inte annat än att få hur mycket energi som helst och bara virvla runt som en dammvippa i hela lägenheten!

3) Det behövs verkligen städas här eftersom solen lyser upp dammet. Med andra ord, den tredje faktorn; dåligt samvete


ETT SAMTAL TILL..

AQUABARN bidde det idag.

Anledningen?

Jo..första lektionen missades ju eftersom Alexander hostar så fasligt. Därför ringde Kerstin och satt de kommer missa ytterligare en lektion (vill ju änna inte bli bortplockad) men det var lugnt, det går att ta igen.
Skönt det..
Dessutom så passade hon på fråga om Krabbanmärket också som de inte fick sista lektionen på Krabban. Men den kommer skickas hem *stooort jubel* Alla vet ju som sagt vilken liten märkesnörd Alexanders mamma kan vara..

I övrigt så har dagen flutit på som vanligt. Lillgrisen ligger o sussar så gott i sin vagn efter att ha intagit en måltid beståendes av 0,5 dl potatispuré och 0,5 dl morotspuré. Mm..smaskens..eller ja..det kan väl diskuteras. Han verkade inte ha något emot det iaf..

TÄVLING - KALASTILLBEHÖR



 "Jag är med och tävlar om valfria kalastillbehör till ett värd av 350 kr från Kalasbolaget, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"

Tävlingen avslutas den 27 mars kl 21:00

EN LOVLEY DAG

Dagen..eller natten ska man kanske säga, började med att den unge herrn Alexander vaknade 03.30. Glad i hågen och redo att stiga upp. Dessvärre var hans mamma inte lika redo för detta utan sa till ungen att somna om igen, vilket han faktiskt gjorde och sov ända tills klockan blev 06.50.
Kerstin insåg då att det inte var någon större idé att säga till honom att somna om igen, utan gick upp för att ringa Thomas som befann sig på ett hotell i Belgien. Hon tycker nästan det är lika spännande att ringa hotellet som första gången eftersom hon får öva på sin engelska.

Alexander och Kerstin gick upp, åt frukost, gjorde sig iordning och vandrade sedan in mot den stora staden Göteborg för att köpa lite tråd till broderiet som Kerstin håller på med. Det är ju typiskt att det ALLTID är någon tråd som ska ta slut.
Sen tog de vagnen hem och åt lite lunch. Alexander fick potatis med morot och majs, efterrätten tvistar de lärde fortfarande om han gillade eller inte. Kerstin tror mer på gillade inte med tanke på de grimaser och utspottningar han gjorde (ungen gillar ju som sagt bara honungsmelon så att få honom att äta något annat är praktiskt taget omöjligt..i fruktväg alltså)

Sen har det inte hänt så mycker mer. De har relaxat, saknat Thomas och Kerstin har gjort iordning lax som Alexander ska få börja med nästa vecka. Till laxen har hon även gjort en fisksås *duktig*
Så nu sitter hon bara o väntar...o väntar...o väntar på att Thomas ska ringa o säga att han är på bussen.

TÄVLING HOS MINIFOLK



"Jag är med och tävlar om en värdecheck värd 200 kr från Minifolk hos Carolina. Var med och tävla du också!"

Tävlingen avslutas Fredagen den 20 Mars kl 21.00. Vinnaren utses genom lottning.

SVAR TILL KATTA =)

"Men fick du inget svar på varför han hostar sådant då?Och kommer det att gå över? Och NÄR isåfall???? "

Katarina undrar och Kerstin svarar:

Ev förkylning som satt sig i luftrören
Ja
Allt ifrån nu till några veckor

Sådär =)

BESÖKET HOS DOKTORN

Idag var det dags för återbesök hos doktorn för att se om det var kikhosta eller inte som lillgrisen åkt på.

Kerstin var duktig och sparade på miljön genom att promenera bort istället för att ta bilen. Iofs så hade det sin lilla förklaring då Kerstin blev klar med allt mycket tidigare än hon hade tänkt och därför kunde gå mycket tidigare också. Så fick de ju lite luft på samma gång (om vi då bortser från alla avgaser på vägen)

Väl hos doktorn så kom han fram till att provsvaren var negativa!! Varken kikhosta eller det där andra som börjar på my nånting. Däremot så KAN det utveckla sig till ett RS-virus, men som sagt..bara kanske. Ett RS virus är inget som är farligt för barn över ett år och vuxna. Däremot så kan det bli väldigt allvarligt för små barn och för Alexanders del så kan det innebära några mycket jobbiga veckor framöver...om det nu då skulle utveckla sig. Men Kerstin tror inte att det kommer utvecklas...
Eftersom hon ville veta när de kunde träffa de andra bebisarna igen så frågade hon doktorn och han tyckte att de kunde vänta en vecka eller så. Men han smittar antagligen inte eftersom han redan hostat några dagar, men Kerstin ville gärna vara på den säkra sidan för att inte smitta ner de andra små bebisarna.

På vägen hem så gick de förbi spelbutiken för att hämta kostymen som hade anlänt. Kerstin såg en polisbil som svängde in på samma gata som spelbutiken när de var på väg.
Typiskt, tänkte hon, men är det rån så får dom tamejsjutton vänta för jag SKA hämta kostymen! 
Alla som känner Kerstin vet hur envis hon kan vara och skulle antagligen gått in i vilket fall för att hämta kostymen.

Bråka ALDRIG med en kvinna som bestämt sig för något..eller väntat ett bra tag på kläder..eller ja..bråka aldrig med en kvinna överhuvudtaget, för ditt eget bästa.

Men det var inget rån eller så, så därför kunde kostymen hämtas.
Väl hemma så provades den på Alexander och den satt som handen i handsken! T o m lite för stor. Ännu ett moment som fick Kerstin att pusta ut och lillgrisen var såååå fin i kostymen!

Så summa summarum så blev det ju ganska bra ändå

TÄVLING OM PRESENTKORT HOS MINIPEOPLE



"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från MiniPeople hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"

Tävlingen avslutas söndagen den 29/3 kl 21.00 Vinnaren utses genom lottning.

DET ÄR BÄTTRE

Alexander var supersnäll imorse och lät sin mamma sova till 8.30 vilket hon verkligen behövde efter dagen igår! Det var så mycket tankar i huvudet så det fanns inte.

Eftersom hon fick sova så länge så tog hon om måtten på kostymen imorse och insåg att den med all största sannolikhet kommer passa ändå, så hon är något lugnare där.

Efter en god frukost så somnade Alexander (sover fortfarande) och det gjorde att hans mamma i lugn och ro kunde få ta ett bad på en 15 minuter och ligga o läsa sin bok, vilket också gjorde otroligt mycket!

Sen ringde hon till vårdcentralen angående tån, fick prata med någon och det blev snurrigt som vanligt. Hon bestämde med sig själv att hon skulle återkomma efter imorgon då de vet om det är kikhosta eller inte.

Men mest av allt så blev hon glad eftersom Thomas kom hem från Bryssel igår.


NÄE

Usch...det här är en sån där kväll som man helst vill glömma.
Allt känns liksom bara blä o blaj o blaha.

Dopkostymen är "under behandling" eller ja, färdig att levereras så den borde komma vilken dag som helst, vilket verkligen skulle vara bra eftersom jag måste testa den på lillgrisen för att veta om den passar. Annars måste jag skicka tillbaka den och vänta in den nya och allt detta inom en otroligt kort tidsram som jag inte är säker på går att ordna.

Sen hostan, vad gör jag om det är kikhosta? Det är ju toksmittsamt! Kan han sluta smitta till dopet? Och hur blir det med babysimmet isf, läste att man kan vara dålig i säkert 8 veckor. Åhh..jag orkar inte.

Dopet då..prästen ringde idag o lät tveksam till att vi skulle ha kostym, men det gick nog bra ändå.

Min traumatiserade tå har börjat vara. Det känns på nåt sätt som att det kanske inte är så bra. Borde ringa doktorn imon o fråga.

VARFÖR blir det så att när man börjar oroa sig för en sak så kommer alla andra saker också upp?Just nu känns mitt huvud som en gammal mossig gräsmatta full med löv som måste krattas o rensas.Men vi får göra det imon för idag är jag så blockerad så det är störtomöjligt.

Det har vart lite mycket för mitt huvud att ta in idag, låt oss hoppas att det blir bättre imon.

TÄVLING OM KROKAR



Jag är med och tävlar om finfina krokar från IKEA hos lilla fru werner!
Tävla här du också!

Tävlingen pågår tisdagen den 17 mars kl. 21.00

TÄVLING OM EKOLEKO



"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från EKOLEKO hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"

Tävlingen avslutas söndagen den 22mars kl 20.00 Vinnaren utses genom lottning.

TÄVLING OM NAMNLAPPAR



"Jag är med och tävlar om dessa namnlappar hos skruttisochjag.blogg.se"

Tävlingen avslutas fredagen den 13 mars klockan 21.00 (finsk tid).

HOS DOKTORN =(

Idag på morgonen så ringde Kerstin till barn- och ungdomsmedicin för att höra vad hon skulle göra åt lille Alexanders hostattacker som numer inte är så värst trevliga utan mest framkallar panik och ångest hos alla parter.

Efter ett tag så ringde en sjuksköterska upp som tyckte att Kerstin hade vart duktig som lyckats ha såpass mycket is i magen att hon inte hade ringt ambulansen under hans hostattacker då han tappat luften. Hon sa att många inte skulle tvekat över att kasta sig över telefonen. Hon sa samtidigt att man faktiskt får lov att ringa ambulansen också och kände Kerstin att det blev för mycket så skulle hon inte tveka. När det kommer in larm om barn så går de transporterna före eftersom barn är prioriterade. Kerstin tyckte det kändes skönt att veta IFALL det skulle vara så att hon kände att kontrollen var på väg att tappas.
Sköterskan bokade in ett besök åt Kerstin och Alexander.

Hos doktorn...
Alexander blev uppropad och fick komma in till farbror doktorn som frågade lite hur det var med honom och så. Kerstin förklarade hela historien för honom och även att han inte fått sina 5-månaders vaccinationer eftersom han fick sin hepatit b spruta så sent. Då såg doktorn lite konstigt på Kerstin och frågade en gång till "Han har alltså inte fått dem?"
Näe..det hade han ju inte..
Doktorn lyssnade och sa att det inte lät konstigt och pojken verkade ju må bra i övrigt.
Kan ju vara ett RS-virus.
Va? sa Kerstin, men han har ju ingen feber?
Nej,
sa doktorn, det brukar man inte ha vid RS.
Men det kan ju även vara kikhosta..
Ett ännu större VA? kom ut ur Kerstins mun, inte kikhosta?
Nu blev Kerstin ledsen...dels för Alexanders skull men även för att de skulle iväg på ett besök som Kerstin sett fram emot otroligt länge. Blev lite svårt nu när läkaren gett dem förbud att träffa folk pga den höga smittorisken.
Som vanligt försökte Kerstin ta reda på hur viktig denna "inte-träffa-andra" regeln egentligen var och här är en sammanfattning av det läkaren sa:

Vill ni träffa mormor så går det ju bra, så länge mormor är frisk. Och sen så har kanske mormor inget emot att bli sjuk.

Okej, inte träffa andra människor med andra ord.

Sen var det in för provtagningar, ett stick i fingret och stackarn blödde otroligt mycket av det lilla sticket. Anledningen till det var att han var så varm. Vilket var bra när tant sköterska skulle få tag på blod, men inte efter när det skulle sluta blöda.
Efter det var det dags för en låååång pinne upp i näsan som skulle snurras runt 10 sekunder. Alexander grät otröstligt efter det och Kerstin kunde förstå honom eftersom hon visste hur obehagligt det var.
Men nej, det slutar inte där. Sen var det också dags för ett prov i svalget. Men efter det så var det färdigt och det var Alexander också, stackarn.

Domen om vad det är faller på onsdag då det är dags för återbesök.

ETT SAMTAL TILL DOKTORN..

..blir det o ringa imon...

Lillgrisens hosta har kommit tillbaka från sin semester och har laddat sina krafter ordentligt tydligen. Det är så synd om stackarn (inte hostan utan Alexander) för när han får en hostattack så låter det nästan som om han spyr galla och han får ingen luft så han sitter där högröd i ansiktet och med tårar i sina ögon.

Kan meddela att det inte är sådär jättetrevligt eller speciellt lugnande att se faktiskt.

Men han kan ju sova o sånt och äta som vanligt och är sig själv emellan varven så det är konstigt.

Trodde dessutom att vi skulle få besök imon, men nu ringde just mamma lilla och sa att det är vi som ska vara besök.
Uh
Allt blev bara..uh...och helt plötsligt blev inget alls som jag tänkt

TÄVLING OM HEMLIGT PAKET...



"Jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Moonkids till ett värde av 600kr hos Tant Ulrika. Tävla HÄR du oxå!"

Tävlingen avslutas 29/3 kl 20.00 Vinnaren utses genom lottning.

TÄVLING HOS CAROLINA



"Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 200 kr från Björnkramizar hos Carolina. Var med och tävla du också!"

Tävlingen avslutas Söndagen den 29 Mars kl 18.00

DOPKOSTYM

Nu har jag äntligen hittat och beställt kostymen som Alexander ska ha på sitt dop. Den är verkligen tokfin och när jag fick syn på den så kändes det som att man bara "ahh..." den ger samma känsla som Törnrosas klänning gav när man var liten o såg den (ni vet när hon dansar med prinsen på slutet o dom ändrar färg på den hela tiden)

Men..som vanligt i min värld så finns det ju problem och denna gången handlar det om storleken, den 6-9 månader är på tok för stor när jag mäter och den 3-6 verkar ganska lagom. Men jag vet inte om den kommer passa ändå. Så håll alla tummar o tår för att den kommer fungera!



Kostymen kommer från Little Fairies

EN DAG MED KARIN & ADRIAN

Igår så var det dags att återigen träffa Karin och Adrian. Lillkillen hade växt massor sedan Kerstin träffade honom sist, vilket var när han var 4½ månad o nu fyller han snart 1 om några dagar.

Eftersom hissen lagom lägligt hade gått sönder i Kerstins hus så fick hon ta Alexander (som sov som en stock) under armen och kånka ner för de smala, höga trapporna. Men det gick! Tur att hon är så stark flickan..
In med lillgrisen i bilen för att sedan brumma bort till Karin som väntade vid Backaplan.
Massor av kramar o inspaning av bebisar (jo..Adrian är faktiskt bebis i några dagar till). Sen var det in på H&M en sväng för Kerstin ville gärna hitta den där klänningen som hon planerat att ha på Alexanders dop, men den fanns inte där inne. Oj vad hon fick behärska sig för att inte storshoppa åt lillgrisen. Så mycket fina grejer! Det är ju rent ut sagt livsfarligt att gå in i klädaffären. Men suger gick att motstå och de vandrade bort mot ett café som hette Paus.
Karin hade vart där en gång innan och de serverade kanongod husmanskost, vilket kanske inte är så vanligt dessa dagar..

Där inne var det supermysigt och de hittade ett litet avlägset rum där de ställde ner barn o väskor o jackor. Man blir ju lite av en packåsna, minst sagt, när man har barn.
De hade även ett lekrum där Adrian sprang omkring o lekte. Alexander satt mest och tittade på.


Adrian, Karin & Alexander

Så blev det då dags för stunden de alla hade väntat på; maten
Både Karin och Kerstin valde fläskkotlett med potatisgratäng och whiskeysås. Åh jäses vad gott det var! Vet ni vad det bästa var också?
Man fick ingen portion a´la gigantisk utan det var en fullt normal portion som man blev så där lagom mätt på. Man var inte hungrig och mådde inte illa efter. Dessutom så ingick det en supergod sallad och kaffet smakade faktiskt GOTT! Hur ofta händer det liksom?
Adrian och Alexander studerade varandra väl och länge och kom på att de nog gillar varandra ändå, tur det eftersom Kerstin och Karin planerat att de ska vara vänner =)

Det är ju trots allt den lilla kroaten o greken :P


Alexander & Adrian

NYHETER OM DEN TRAUMATISERADE STORTÅN

Jag har ju totalt glömt av att berätta om min stortå! Jäses..

 I alla fall..läkaren ringde ju aldrig som han skulle göra så jag ringde till honom för att ta reda på vad som hända skulle. Då sa han att jag borde fått en remiss till kirurgen eftersom de hade fått en på vårdcentralen, och han tyckte ju det var lite konstigt att han hade fått men inte jag, eftersom det ändå var jag som skulle dit.
Kunde inte annat än att hålla med..

Men några dagar senare så kom det där pappret från kirurgen...och om någon undrar varför jag ibland kan vara något hypokondrisk så kommer här svaret :P

Telefonsamtal med min mor: (K- jag, M-mor)

"K- Hej mamma! (låter som pernilla i hårreklamen)
M- Hej Kerstin! Hur är det?
K- Jo, bra...fick svar från kirurgen idag när dom ska kalla mig
M- Kalla dig? Fick du inte en tid direkt?
K- Nej, dom ska kalla mig nån gång i sommar
M- VA? I SOMMAR? VILL DOM ATT DU SKA FÅ BLODFÖRGIFTNING INNAN DESS????
K- Men mamma, det är en nagel som ska bort bara, HUR skulle jag kunna få blodförgiftning av det?
M- Det vet jag inte, men man vet aldrig! Men det är ju jättelång tid, du får ringa o be o få en tid snabbare
K- Det kan jag ju göra, men det finns många som är i ett mer akut behov av kirurg än jag, jag är ju inte direkt döende utan har ju bara lite ont..
M- Jaja..men ändå"

Haha, jag gillar min mamma för hon är rolig =)
Fast hon är ju bara orolig för mig, men nej..jag kommer med all största sannolikhet inte att få blodförgiftning
Och OM jag vill ha en tid snabbare så kan jag faktiskt ringa ett samtal eftersom jag ingår i vårdgarantin...men jag o sprutor som ni vet...så jag kan vänta..

TÄVLING HOS 4 I HUSET



Här klickar du för att komma till tävlingen

Tävlingen avslutas 20e mars kl 21.00

TÅRTKALAS!

Igår så var Kerstin och Alexander hemma hos Therése och lilla Alva för ett tårtkalas! Therése är snäll och ska baka tårtorna till Alexanders dop och det var dags att ta sig ett smakprov på tårtorna.

Förutom dessa små stjärnor så var även Karin och David, Jennie och Felix samt Lina och Jamie där och smaskade i sig. Det var två tårtor; en chokladtårta som innehöll hallon och blåbär samt en gräddtårta med lemoncurl (?) grädde...åh så gott. Karin åt enligt egen utsago 4 bitar (!) Oj oj oj Karin...men det ger ju bara Theréser ett väldans bra betyg. Dessutom så åt Thomas av tårtorna också sen och då är det verkligen inte illa!

         

Alva och Alexander verkade även ha något fuffens för sig...först så låg Alva o petade i Alexanders öra, sedan tog Alex hennes hand och de höll hand ett bra tag...men sedan så kom Alex på att han är stans casanova och att hålla en tjej i handen sååå länge är ju verkligen tokdåligt för hans rykte, så han släppte den fort och smärtsamt...stackars Alva...

                  
Alexander & Alva

MÅNDAGSMYS

Igår kväll så var lillgrisen väldigt trött så Kerstin la honom i sängen runt 20.15 tiden. Detta gjorde att  Kerstin och Thomas fick en hel kväll att bara ägna sig åt varandra! Det bästa var att ingen av dem var så där toktrötta heller som de brukar vara annars.
Så äntligen skulle de se den andra filmen som handlade om Arn!  Kerstin hade lääänge sett fram emot detta och blev chockad då Thomas sa att han också ville se den (med tanke på att han satt hela första filmen och bara pratade om hur dåligt allt var..). Men hon blev glad och filmen åkte på.

Efter 10 minuter fick de starta om filmen eftersom  Thomas pratade om landskap och Kerstin då missade en stor del av filmen.

Mycket annat intressant hände också..bland annat så...

* När Arn kommer hem frågar Thomas lite lätt vem han som hoppar av hästen är. (Då har vi alltså precis sett Arn  i en scen)

* När Arn pratade med sin bror Eskil så hördes Thomas röst eka: "Eskiiiil, Eskiiil, maaat..kom in o ät!"

* När Norge kom och hjälpte Sverige så hördes Thomas röst: "Meeen..Norge brukar ju aldrig hjälpa Sverige!"

* När man fick se flaggorna som var blå och gula så sa Thomas att det inte stämde eftersom flaggan inte fick de färgerna förrän på 1500-talet. Här kom även en del kommentarer om Guillou in..

* I den känsliga scenen på slutet när Arn ligger för döden och Kerstin sitter där alldeles tårögd så hörs Thomas röst eka: "Jaaaa! Överraskning, leksak och choklad i ett, KINDERÄGG!"

Detta var inte alla härliga kommentarer under filmens gång, det fanns...många fler..

DOKUSÅPAN BABYSIMMET; SISTA GÅNGEN MED KRABBAN

Resumé: I förra veckan så testades det att sitta i en flytring. Barnen skulle då sparka med benen för att ta sig fram emot leksaken som låg i vattnet framför dem. Alexander tyckte inte alls det var skoj utan var mer intresserad av att äta upp ringen han satt i. Detta gjorde att han blev framtung vilket resultare i x antal kallsupar.

I veckans avsnitt: Säsongsavslutning för Krabban. Hur ska det gå? Kommer Alexander att kunna sitta i ringen och kommer han klara av en hel lektion utan att börja gråta?

Missa inte veckans spännande avsnitt av;
DOKUSÅPAN BABYSIMMET!

"Åh vad skönt! tänkte mamma Kerstin när hon gick ner i vattnet och kände att det var mycket varmare än förra veckan. Hon fick förhoppningar om att Lillgrisen skulle tycka det var skönt han också. Pappa Thomas hjälpte Alexander ner i vattnet så han kom i mamma Kerstins famn och de samlades i den vanliga ringen. Brevid dem hade de Tant Karin, Danne och lille David som precis som förra veckan plaskade för glatta livet med sina armar.
Namnsången började sjungas och Alexander valde dagen i ära att gunga, det gick ganska smärtfritt. Men så hörde mamma Kerstin hur någon började bli lite skakig på gnället och vips så kom det tårar och världens galltjut från en herre som inte alls var nöjd med situationen nånstans. Men tårarna berodde antagligen på att det var en annan bebis som skrek och det smittar ju som sagt, det där bebisgråtet.

Efter ännu en gråtattack så var de redo för dagens första utmaning! Dyk! Så många månader gammal som bebisen var, så många dyk skulle det bli. Mamma Kerstin förstod inte riktigt hur de skulle hinna med 5 dyk på den korta tiden, men jaja, hinner man inte så gör man inte.
Dagens andra utmaning var liknande den med flytringen fast istället skulle armarna användas. Barnet skulle läggas mot armen och sparka med benen mot en leksak och jag kan lova er att när instruktören och Alexander började jaga mamma Kerstin i bassängen så gick det så fort så mamma Kerstin hann med nöd och näppe undan!
Det gick faktiskt mycket bättre och Alexander verkade till och med tycka det var roligt att plaska omkring där och sedan så gjorde det en hel del att pappa Thomas satt där uppe på kanten och gjorde grimaser också.
 Tokpappa!

Tyvärr så blev det inget Krabba märke eftersom instruktören inte hade fått några, men hon hoppades att de skulle skicka hem dem på posten. Så hoppades mamma Kerstin också eftersom hon sett fram emot det här märket VÄLDIGT LÄNGE! (Nu kanske några av er tycker synd om stackars Alexander som har en mamma som är en sån märkesnörd, men mamma Kerstin tror att Alexander kommer tycka om det i framtiden, att få ta märken alltså)

Så avslutades lektionen med att barnen fick flyta på rygg, sjunga jungfru skär och sedan vinka hejdå till vinkasången.

                                      

Nästa vecka i DOKUSÅPAN BABYSIMMET: Det är dags för en ny omgång; GRODAN. Vad kommer hända då? Kommer det bli megaavancerat? Dessutom är det ny lokal och pappa Thomas är bortrest vilket gör att mormor Ingela kommer följa med. Hoa, hur ska det gå?

Följ bloggen med Bloggkoll för att inte missa något!


TÄVLING HOS PETRA MED A OCH E

                              
                  

"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sovtex, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"

Tävlingen avslutas den 15 mars kl 21:00

EN MORGON HOS FAMILJEN INTE-SOM-ALLA-ANDRA

Ibland så menar män och kvinnor olika saker när de säger saker...

Thomas och Kerstin sitter vid frukostbordet en vanlig vardagsmorgon. Lillgrisen ligger fortfarande och sover så sött i sin säng.
Helt plötsligt!

K- Ååååååh...vet du vad som börjar på tisdag kl nio på femman??
(Jädrar om du inte svarar rätt för det här borde du veta, faktiskt!)

T- Desperate Housewives
(Nej nej nej nej nej nej nej, inte nu igen)

K- Du är så duktig, hur visste du det?
(Jag visste det, du gillar det verkligen, du gör det! Haha!)

T- För att det är ditt favoritprogram, klart jag vet det då
(För du tvingar mig att titta på det varenda eviga vecka och tjatar om det konstant att vi ska titta på det)

K- Du är så söt!
(åååh..lilla gubben!)

T- Mitt favoritprogram är det där med tjejerna i Playgirlmansion
(Jag tycker faktiskt inte om Desperate Housewives)

K- Nej älskling, det är det inte..
(Nej älskling, det är det inte)

T- Nej jag skojade bara, det är lerbrottningen med tjejer som femman visar varje tisdagskväll
(JAG TYCKER FAKTISKT INTE OM DESPERATE HOUSEWIVES!!!)

K- Haha..ja det är bra..
(Både du och jag vet att du gillar Desperate Housewives, och du vet mycket väl att du inte skulle få titta på nån lerbrottning..)

RSS 2.0