ÅRHUS - DEL 3

 

Efter att jag och Alexander hade tagit vår förmiddagsvila så begav vi oss ut på stan. Det bästa sättet att lära sig att hitta på ett nytt ställe är att gå vilse, och det gjorde jag..x antal gånger. Men på något konstigt sätt så hittade jag alltid rätt igen och efter 2 dagar så kunde jag hitta ganska skapligt i Århus faktiskt.

Jag tror det är så att Århus kallas för världens mina storstad, och jag förstår det. Först så tror man att det är ganska litet, men när man väl börjar gå så förvånas man över hur stort det faktiskt är. Mitt inne så är det precis som om man hamnat i Malmö, går man lite utanför smeten så känns det som man vandrar bland Majorna/Haga här i Göteborg, och stundtals så känns det som man är på Marstrand och går omkring.

Århus kallas även för "The City of smiles" och det är så sant. Alla är glada och trevliga. Det är rent, lugnt och man känner sig trygg där, inte som här i Sverige där jag iaf kan känna mig ganska otrygg på de flesta ställen och många människor stressar och är otrevliga.

Alla cyklar i Århus också, herregud vad cyklar! Och barnvagnar, alla var ute och gick med sina barn eller sina magar.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0