TJOCKIS

I förrgår i vilken tidning det nu var, Aftonbladet tror jag, så kunde man återigen läsa om Charlotte Perrelli och hur anorektiskt hon såg ut..(bla bla bla)
Men herregud, vad trött jag blir! Stackars Charlotte Perrelli!
Visst är hon smal, men hon är vältränat smal och har fått sin kropp genom träning och rätt kost, är ju inte direkt som hon gjorde som Carola som berättade om hur lite hon åt  (där kan vi ju ändå snacka om att uppmuntra till självsvält bland unga tjejer!)
Men i Charlottes fall så är det tidningar som uppmuntrar till svält genom att heeela tiden babbla om att hon är för smal jada jada...ingen tar upp hur hon fått sin kropp..

Tänk då om det hade vart en överviktig människa, men sånt får du inte kritisera..då är du nämligen elak.
Det är lite tabu att prata om överviktiga människor, folk som lider av fetma. Varför är det så?
Charlotte Perrelli är ändå hälsosam, hur hälsosam är någon som påstår att det är vackert att lida av fetma och man ska vara stolt över sig själv? (big and beautiful med andra ord).
Missförstå mig inte nu, för jag menar inte att man är ful..MEN;
Undra om den personen är lika stolt över sig själv några år framöver då de dåliga matvanorna och bristen på motion gjort att personen fått diabetes, problem med hjärtat o mår allmänt pissdåligt. Är det lika vackert att lida av fetma då? Ska man vara stolt när man skadar sin egen kropp?

Jag var själv kraftigt överviktig för några år sedan, men tog tag i det och gjorde om mitt liv totalt, och idag mår min kropp bättre än den någonsin gjort. Min själ också för den delen. Jag mår bra på riktigt, innerst inne. Jag ligger inte i riskzonen för att drabbas av några sjukdomar som inte ska drabba mig.

Jag tänker på föräldrar som ger sina småbarn godis och läsk i tidig ålder, det är ju fruktansvärt! Små barn som sitter på McDonalds och äter hamburgare (mer ofta än sällan) och som dricker massor av läsk, äter för mycket godis och knappt rör på sig.
Mitt barn kommer inte få ha det så, det är ju ändå mitt ansvar att ge mitt barn en bra start i livet och lära ut hur man ska äta nyttigt för att inte ge sig själv en för tidig död eller sjukdomar man inte borde ha. Nu menar jag inte överdrivet, men att ge småbarn under 1 år socker (även en bit över 1 år) tycker jag känns fruktansvärt onyttigt och onödigt. Nu när vi var i Växjö så hälsade vi på ett par vänner och de hade strikta regler när det gällde godis och sötsaker för sin son på 1 år och jag blev så glad av att se det :) Tänk på alla små barn som redan verkar vara halvt beroende av socker, hur ska de gå för dem sedan när de kommer upp i ålder med sina matvanor?

Jag tycker Charlotte Perrelli kan vara en förebild, någon som sett hennes sexpack på magen? Jädrar, hon är ju så vältränad så det skriker om det! :)

Nej jag blir bara så arg när tidningarna ska hålla på kritisera människor som inte förtjänar det. Uppmuntra till ett hälosammare liv istället och informera mer om riskerna om övervikt.
En eloge till Anna Skipper! 
Känns som jag är den enda människan som verkligen gillar Anna Skipper, men hon är så grymt duktig! Hon får ju människor att inse att deras kroppar inte mår bra, och visst hon kan verka hård, men med tanke på hur mycket folk som verkligen vill gå ner i vikt fuskar, så krävs det ju hårda tag och hårda regler. Det är inte lätt att bryta ett beroende men jag ger världens största eloge till alla er som lyckats med att vända om era liv till det nyttigare.

Jag ville bara säga det eftersom det störde mig, så nu har när jag sagt det så kan jag störa mig på något annat istället en stund :D

SJUUUUK

Jo jag har åkt på en förkylning igen, jag nyser o snörvlar o hostar o har mig.


Och som jag hade längtat efter denna snö! Men så kom den precis när jag är sjuk...så det blir ingen pulkaåkning för Kerstin, såvida det inte kommer ner snö fast det känns la som att det kanske inte kommer ske. Men man ska aldrig säga aldrig! :)
Det som känns jobbigt är att man missar så mycket i skolan (trots att jag snörvlade mig igenom ett prov i måndags) och sedan så fick jag ställa in en körlektion..IGEN..usch =( Hoppas iaf att jag är såpass bra så jag kan köra imon.

Igår så fyllde darlingen här hemma år (Thomas alltså) och givetvis skulle han bli firad :) Så på morgonen så sjung jag en halvkråkig "Ja må han leva" och så fick han frukost på sängen och ett litet paket.  Sen på kvällen så åt vi en god middag, åt chokladpudding osså fick han ett till paket! Och precis det han hade önskat sig också.

Ska nog gå o nana en stund tror jag..vore skönt..Mer sömn åt folket! =)


FÖLJANDE HAR HÄNT:

Här kommer en summering av allt som hänt det senaste..eller nästan iaf :)
Så här ser Kerstin på:

STORA HOLM som jag körde i torsdags. På onsdagskvällen kunde jag inte somna för jag var så nervös, sedan på torsdagmorgonen så vaknade jag vid 03.00 och hade mardrömmar fram till jag skulle gå upp. Inte så mycket sömn där inte. Nervös för precis ALLT.
Kom dit, fick träffa lärarna (konstaterade att det typ bara var 18-åringar där, kände mig allmänt gammal). Hakade på en tjej och vi körde tillsammans. Vi var nog dom äldsta i vår grupp :D Men vi hade väldigt kul faktiskt. Fast det där med sladdandet vettesjutton om jag gillade. Alla skrattade och jag var livrädd. Efter en kurva när vi skulle köra fort så man då givetvis tappar kontrollen, satt jag o skakade. Fy sjutton att vara så maktlös, bara tänkte på att det kunde vart på riktigt..
Att hänga upp och ner i en bil var inte heller speciellt trevligt. Och för de människor som tänkt åka med mig i framtiden har jag bara en sak att säga; den som INTE har på sig bälte tar bussen. Om jag kör och har bälte på mig, men personen bakom mig inte har det och vi skulle krocka så är jag inte så hel längre. Tror det var i en krock vid 50 km/h så kommer personen bakom mig flyga in i mitt säte med en kraft av 700 kg. 700 KG! Fattar ni eller? Det är skrämmande..Och föräldrar som sätter sina barn i framsätet när dom är för korta. Usch, skäms på er!

HISTORIEPROVET på fredagen gick åt pipsvängen. Inte här på morgonen fick jag sova bra heller för jag var så nervös. Men jag är som sagt rätt säker på att det gick käpprätt åt pipsvängen. Och det suger ju rätt fett. Dessutom började min hals göra ont...riktigt ont.

MELODIFESTIVALEN: Jag tycker faktiskt rätt låt vann. Däremot blev jag pissigt sur på Linda Bentzing. OM nu det hon sa i tidningen stämmer (Att Göteborgs- och Karlstadsjuryn kan gå o dränka sig) så tycker jag hon kan växa upp. Hur gammal är hon egentligen? 8 år? Kanske om hon ställde upp med en bättre låt så kunde hon vinna. Även om juryn vart bortplockad och bara tittarna gett sina röster så skulle hon ÄNDÅ INTE VUNNIT. Så det så. Satt även och funderade på varför Frida ens var med i finalen? Pinsamt, är ju sånt man sitter o skrattar åt om andra länder uppträder med i Eurovision. Det värsta är att jag tycker Christer Sjögren faktiskt var bättre.
Men jag tycker också jurygrupperna ska bort, man ska inte ge röster efter varifrån artisterna kommer. Det är fusk, det handlar om att granska låten.
Jag blev så glad när Charlotte vann så jag började nästan gråta jag också :) Hon är så söt Charlotte, inte divig utan mänsklig och tar inget som en självklarhet. Sånt gillar vi! :D

MIN HALS: Det är bara att konstatera, jag är bomförkyld. Måste ändå in till skolan en sväng idag o göra ett prov. Usch..sen är det bara hem o bädda ner sig...längtar redan.

SKVÄTTARN

Idag regnar det igen. Men jag måste ändå säga att jag tycker regn är mysigt, men då ska det vara sånt där riktigt regnväder, inget duttande. Och det ska vara mörkare, inga ljusgråa moln för då känns det bara allmänt daskigt.
Men tänk vad mysigt det är ändå. När man är på väg hem och det spöregnar o man blir pisseblöt, så kommer man hem o tar på sig myskläder, bäddar in sig i en filt eller nåt i soffan o bara är medan regnet strilar mot rutorna.

Däremot kan det blir lite jobbigt ibland, som när jag stog utanför skolan o skulle över vägen o ett pucko till bilist kör rakt i vattenpölen o skvätte ner alla som stog o väntade. Jädrar vad surt!

Annars är allt som vanligt, ska snart ner i tvättstugan o ta hand om veckans samling :) O sen blir det till o plugga, eftersom det är prov på fredag...stoooort prov

sen en uppmaning till alla människor; GE BLOD! Akut blodbrist igen så spriiiing, ni får macka o kaka o sånt..*mums* o dom är bra på att sticka också!

http://www.geblod.nu/main.aspx?PageId=1

SKÖNSJUNGANDE HERRAR

Frågan om var i stan man kan äta tårtbuffé kom upp, så här kommer svaret så ni kan gå dit o frossa ;)

http://www.alltomgoteborg.se/Profil.aspx?EntityID=936367

För att fortsätta prata lite mat då, för det är ju så gott..I helgen var vi på Canton house, kinarestaurang med Cantonkök och wow vilken klass det var på stället! Vi var så imponerade hela högen så det var inte klokt!
Menyn var helt utsökt, jag tog currynånting kyckling med potatis och Thomas tog kyckling med mild nånting sweet ´n sour sås till med sesamfrön på, åh :)
Vi blev lite förvånade när hon kom in med tallrikarna bara, eftersom de som valt att äta med bestick fick platta tallrikar och vi som valt att äta med pinnar fick små, djupa skålar..vi funderade lite vad det var frågan om. Något vi blev glada över var att man fick ett pinnstöd så dom slapp ligga direkt på underlägget.
Men sen när maten kom så fattade vi :) Eftersom vi åt med pinnar så åt vi som de gjorde i Kina, i skålar! Wow..det var så imponerande haha, men är man van vid dom här "vanliga" kinakrogarna med exakt samma saker på menyn och sånt så är det ju verkligen imponerande, det måste ni faktiskt hålla med om....

Såg en så söt sak på spårvagnen för några dagar sedan också när jag var på väg till skolan. Så där satt jag och det kommer alltid på en massa skolbarn som skriker och gapar och sånt. Just denna dagen kom det på en massa småpojkar som var såå coola så det fanns inte, som det brukar vara i den åldern när man är runt 8-10 år nånting.  Efter ett tag går några av killarna av så det är tre stycken kvar..och då är det så gulligt för helt plötsligt så börjar dom sjunga:

"lollipop, lollipop o lala lollipop"

några gånger, så sött ju haha...Sen är det en av småherrarna som drar igång o börjar sjunga en bit på "Mr Sandman", han sjöng jättefint! Det är sånt man kan få se en dag i Göteborg :)







LINSER & SPENAT

Imorse var jag totalt toktrött, så trött så det fanns inte. Men det var bara att ta sig upp ändå eftersom det var skoldags o sånt.
Lyckades glömma hälften av allt jag skulle ha med mig, men kom som tur var på detta när jag var på väg ner för trapporna, så det var att vända upp igen och samla ihop sig :) Kom ändå konstigt nog i tid trots att jag blev så sen.

Geografilektion, alla verkade vara lika trötta. Vi hade tydligen läxa att vi skulle läsa om något. Läraren står där framme och frågar om det är NÅGON som överhuvudtaget har läst?
Alla ser fortfarande ut som zombies.
Läraren inser att han inte kommer någonstans så han fortsätter med lektionen :) Givetvis var det tvunget att vara en riktigt jobbig lektion med många ord o komplicerade vindvirvlar. Men det gick bra ändå som tur var hehe

Funderade lite på vilken lektion jag skulle gå på sen o bestämde mig, men den började senare så jag åkte hem emellan o bara slappade lite.

Tillbaka till skolan o hade en..tjae..kvarts lektion tror jag att det var..

Sen åkte jag in till stan för att träffa Sanna. Vi gick och åt lunch, det blev nån slags lins- och spenatsoppa och den var faktiskt väldigt god, trots att den inte såg så god ut. Men efterrätten var ju ändå bäst..ett buffé bord med tårtor! :D Mmmm..farligt..men gott

Vädret i Göteborg var i förmiddags ganska skönt, solen sken o sånt, ju längre dagen framskred ju kallare blev det och jag fick ont i mitt öra. Bara så ni vet.

Det som gäller nu är att plugga...plugga plugga plugga för jag har faktiskt ganska mycket att plugga :)


ÄNTLIGEN!

Jag blir så glad, Charlotte Perrelli gick vidare. Jag gillade verkligen hennes låt, tillslut kom det en bra låt! Nu är det upp till henne och Sanna Nielsen.
Och Björn Gustafsson, ja..han är ju bara totalgrym :D

I helgen har vi inte gjort något speciellt direkt, slappat o tagit det lugnt. Så skönt att få göra det ibland. Köpte thaimat igår och åh vad gott *dreglar som Homer*

Idag har det vart ett underbart väder här, solen skiner och det är inte speciellt kallt. Folk springer man ur huse med hundar, barnvagnar och sig själva och det är så härligt att se. Gick förbi Mölndalsån och såg hur jädra högt den hade stigit under regnperioden igen. Är ju inte klokt egentligen att dom inte gjort något för längesedan!
Fick tillbaka lite prov i skolan idag också..
Geografi: MVG! *woho* hade 3 fel totalt..dumma fel..jag hade tagit fel på topografiskt och tematisk karta samt skrivit att en v-dal formades av smältande isvatten när det skulle vara vanligt rinnande vatten..men ändå :)
Historia: VG! trodde knappt jag skulle få G där, så det är ju bra =)

Åt kebabtallrik idag, gudomligt gott och jag är fortfarande äckligt mätt trots att det var flera timmar sen..

RSS 2.0