NÅGOT ALLVARLIGT?

Igår så var det *surprise* regn i Göteborg igen. Det regnade, som vanligt, inte rakt ner utan mer ifrån sidan vilket gör att det är ganska svårt att ha paraply.

Kan ju ge ett glädjande besked och det är att jag fick VG+ på mitt svenska prov, mindre glädjande är att + inte syns i slutbetyg och jag var 2 eller 1 poäng ifrån MVG. Det suger.
Annars i skolan så har jag en stor uppsats i historian där vi ska blanda in personliga tankar o sånt, hypoteser. Har samtidigt en uppsats i geografin där vi INTE ska blanda in sånt utan hålla oss strikt till fakta. Ska bli intressant o se hur det går att göra dessa samtidigt med två olika tankesätt :)

Annars så tror jag faktiskt inte det hänt så mycket, satt hela helgen o råpluggade inför geografiprovet, nu på fredag har jag svenska seminarium. Nästa vecka har jag faktikst, hör o häpna, inga prov!

Igår så skulle jag ha en engelska lektion, men läraren dök aldrig upp och de på expeditionen kunde inte få tag på henne heller. Givetvis så trodde en del att något jättehemskt måste ha hänt! ojoj, allt ska vara så allvarligt.
Jag sa att hon kanske helt enkelt glömt av våran lektion, är enda lektionen på dagen för henne, och hon kanske är någonstans o inte har med sig mobiltelefonen. Men nej, det fanns ju inte utan det måste ju ha vart nåt fruktansvärt som hänt *sucka*

Ja jo! Sen igår också så träffade jag ju Sanna inne på Hemköp! Vi läste till undersköterskor ihop för några år sedan och hade görbra kontakt, men sen så tappade vi den och vi har inte lyckats nå varandra på telefon o sånt, vettesjutton varför. Men så träffades vi, bara sådär! Efter 2 år! Var så skoj, så vi kom på att vi skulle fika nästa vecka o ta igen allt, är MYCKET att ta igen!

Den här måste bara ses :)

http://youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNgUTMANAD!

DIREKT DU LÄSER DETTA ÄR DU UTMANAD!

25 frågor om dig själv:


Röker du?
Icke


Snusar du?
Ne inte det heller


Skolkar du?
Ne, skulle missa på tok för mycket, sen har jag inte så mycket lektioner heller


Gör du frukosten själv?
Ja på dagarna, på helgerna är det mest Thomas som gör det :P


Har du suttit i rätten?
Nope


Har du slagit ner någon?
Nej, men däremot örfilat


Har du pussat någon av samma kön?
Hallå, jag är tjej! Tjejer pussas alltid..dah ;)


Har du varit på strippklubb?
Nej


Vad gör du när du blöder näsblod?
Brukar inte blöda näsblod


När grät du sist?
I fredags tror jag, när jag trodde Thomas plan inte skulle kunna landa, då är man saknad ;)


Vem kan du prata om allt med?
Katta, hon får dras med alla mina probem, stackarn :)


Har du solglasögon?
Ett par dundersnygga jag köpte i somras


Skriv en mening på engelska:
Hello there!


Vem pussade du senast?
Thomas


Vem kramade du senast?
Thomas det också, eller Falcon kanske, men han ville inte kramas


Vad är din högsta önskan just nu?
Att få sol! Och hitta en fin lägenhet vi kan trivas i


Vad heter ditt hårspray du använder?
Minns inte nu, och orkar inte springa o kolla efter, men den är rosa. Inte sprayen utan sprayflaskan...


Vem gillar du?
Vilken fråga...jag gillar folk jag kan umgås med


Vilken färg har du på tröjan du har på dig?
Ingen tröja..ett linne..som är vitt =)


Känner du någon som heter Niclas?
Jajjemän


Har du bärbar data?
Jodå


Är du blyg?
Extremt :)


DITTEN & DATTEN

Jo..i fredags så var det storm här, alltså storm på riktigt.
Som vanligt när dom går ut i media flera dagar i förväg o varnar om hemska stormar o bla bla bla så brukar det oftast inte bli något att hänga i granen. Men som i fredags då, när de varnade lite lätt i tidningen samma dag så blev det halvt om halvt kaos i stan (Göteborg för er som inte hänger med :).

Det blåste som attan här utanför, översvämningar lite varstans, en lastbil välte på Älvsborgsbron, vagnarna körde långsamt och man varnades för att gå ut. Jag var mest orolig för Thomas eftersom han skulle komma hem från sin tjänsteresa senare på kvällen o landa på Landvetter. Fy sjutton vad hemskt det var att bara vänta, trodde inte ens dom skulle få landa, men stormen hade lagt sig en del så det gick bra. Fast han berättade att det hade vart väldigt mycket såna där luftgropar där man bara sjunker. Usch, jag skulle ju fått totalpanik om jag hade suttit på det planet. Men han kom hem tryggt och säkert :)

Igår var det dags för Melodifestivalen igen..*suck* Dags att byta ut Christer Björkman mot någon som har musiksmak? Seriöst, vad är det frågan om egentligen? Turister som tittar på dessa tävlingar måste ju garva ihjäl sig när dom ser bidragen vi funderar på att skicka iväg.  Det är ju pinsamt! Den enda som är bra är Björn Gustavsson, kan vi inte skicka honom istället? Och vad är all denna hyllning till Carola? Jag blir tokig snart. Ändå kollar jag vecka efter vecka, och varför? Jo, KANSKE kan det komma en bra låt? Men ne..sista hoppet ställs väl till nästa vecka, men jag är tveksam.

Och hur kunde Frida gå vidare? Iofs..är väl ganska många barn som röstar så det kanske inte är så konstigt.

Thomas lagade pastitsio igår..mm vad gott det var :)


SKÄRP ER!

Jag är trött på västtrafik, så trött!

Imorse när jag som vanligt skulle ta bussen till skolan, så var det sååå knökat med folk så man var som en *pip* sardin i en sardinask. Höll i ett av handtagen för det måste man göra, annars välter man. Tjejen som satt på stolen höll på med sitt hår hela tiden som givetvis var tvunget att vara överallt! Hur svårt är det att flytta på håret??

Sen var det någon som knuffade på mig bakifrån, så var jag för nära med väskan, håller väskan i handen samtidigt som jag försöker hålla i mig, folk knör, bussen svänger, bromsar, gasar, alla flyger fram o tillbaka. Väskan är tung, får kramp, det är varmt, tror jag kommer svimma snart.

Tillslut får jag en sittplats, på tiden, försöker andas, fortfarande varmt men jag kommer iaf inte svimma.

Så här är det varje morgon.

Inte konstigt att folk åker bil hellre än kollektivtrafik, så jag skrev o klagade på att bussarna är för små, för givetvis är det små bussar på mornarna istället för större bussar, där det dels finns fler sittplatser och man dels kan hålla i sig bättre. På de bussarna som är nu kan man knappt hålla i sig någonstans.

Så dåligt så det finns inte! 

NÄSTAN BORTGJORD

Eftersom igår var en så fruktansvärt tråkig dag så får jag väl berätta om hur jag hade det förra måndagen istället.

Dagen började med rätt lugnt o sen var det dags för nästa lektion. Här höll på det på gå riktigt illa, jag höll på att tokgöra bort mig! Här kommer ni också få exempel på hur det är att vara blond :P

På lektionen då, sitter i klassrummet och tycker mig känna igen en kille (ja..han var väl runt 40 hehe) som är i klassen, har ju sett honom förut också men just idag så stör han mig på något sätt genom att jag inte kan placera honom. Följande utspelas i mitt huvud och lite runtomkring:

"Hm..han är så lik någon..vem sjutton är han lik? Det är ju någon.."

*funderar ytterligare några minuter*

"Ja! Påminner han inte lite om den där Patrik..vad han nu heter..öh..Patrik, Patrik, Patrik..ja! Patrik Sjöberg! Undra om han vet om att han liknar honom lite...kanske skulle säga det till honom? Eller ne..han får nog höra det rätt ofta ändå, kanske inte värt det..jag besparar honom nog det ändå"

Läraren kallar honom för Patrik.

"Wow! Vilket sammanträffande! Vad coolt att han OCKSÅ heter Patrik..undra om han vet om det? Egentligen så borde jag ju berätta för honom hur lik han är och hur coolt det är att han också heter Patrik. Fast...det får han nog också höra ganska ofta, stackarn. Vad jobbigt det måste vara för människor som är lik någon kändis (trots att det var några år sedan ;)) o få höra det hela tiden. Han måste ju vara sååå trött på det! Nej, jag säger inget, han vet nog om det ändå"

Patrik, som han tydligen då heter, reser på sig och jag märker hur lång han är.

"Oj, vad lång han är! Han borde ju verkligen passa som basketspelare! Eller! Vad coolt det skulle vara om han också hoppade höjdhopp, haha, dom skulle ju kunna bli superkända bara för att dom liknar varandra o gör samma saker. Undra om man skulle föreslå det? Nej, nu får du skärpa dig! Låt stackarn vara ifred, någon kan väl iaf låta honom vara ifred och det kan vara du!"

Jag låter honom vara ifred..

På väg hem så ser jag en tant som står i en av trappuppgångarna och jag kände bara "nej, hon vill något". Försöker skynda på (höll på få en jädra förkylning också så jag mådde inte alls bra någonstans, ville bara hem o sova). Men hon ropar på mig. Då visar det sig att färdtjänst åkt därifrån och gubben som sitter i rullstol kommer inte upp för trapporna...nu vill hon iaf att jag ska lyfta gubben och bära honom till den här grejen som man åker upp för trapporna i, sedan bära honom i lägenheten verkar det som? Lyfta och bära honom? Don´t think soo...
Förklarar lite snällt att jag har ryggproblem och att jag faktiskt inte kan bära honom. Tanten blänger lite surt på mig (eller om jag bara uppfattar det så, men det var ju klart att jag inte var populär för jag sa nej, tydligen kan man göra precis allt bara för man är ung). Känns som hela situationen plötsligt blev mitt ansvar, så jag frågar om hon inte har någon i huset som kan hjälpa som är starkare?
Men nej, det bor baaaara pensionärer i den här uppgången. Jaha, tänkte jag. Säger att jag har en som är stark i min uppgång, rusar över, knackar på men han är inte hemma.
Tjoho
Vad gör jag? Jag ringer färdtjänst o frågar varför dom bara åkte, då visar det sig att dom inte beställt trappklättring och första bil som kan komma o hjälpa kan inte vara där förrän 2 timmar senare. Jäses, tänkte jag, gubben kan ju inte sitta här i 2 timmar. Dessutom dör mitt batteri mitt i samtalet så det lät som jag bara slängde på luren.
Nu började jag surna till o tröttna på allt, ville bara hem o sova.
Jag sa att jag faktiskt inte visste vad vi kunde göra, förklarade åter igen att min rygg faktiskt ÄR dålig och jag kan inte bära gubben.
Men..då säger tanten att jag ska vänta, så går hon upp för trapporna och vet ni vad? Det visar sig att hon faktiskt visst har en granne, som är ung, som är stark och han hjälper till! Kunde hon inte sprungit dit från början om hon ändå visste detta?
Iaf, men mycket möda o stort besvär..eller lite besvär iaf, så får vi tillslut in gubben. Bra samarbete där! :)

Går hem, ringer tillbaka till färdtjänst och ber han jag pratar med hälsa till hon jag pratade med innan att allt hade ordnat sig och be om ursäkt om det lät otrevligt, men mitt mobilbatteri dog.
Kändes som jag hade gjort dagens goda gärning. Men nu mådde jag ännu sämre i min förkylning =(

Tar upp min GT (Göteborgs Tidningen för er som inte bor här), tittar på framsidan och ser en bild på Patrik i min klass! Häftigt! Det står att Patrik Sjöberg börjat...plugga igen...

Jaha tänkte jag och tackade min lyckliga stjärna för att jag inte gick fram och sa:

"- Hej! Vet du om att du påminner litegrann om Patrik Sjöberg?"
GODISTJUVARNA

Igår så hade vi lite kalas för mig o Madeleine hemma hos mamma o pappa. Eftersom våra födelsedagar ligger så nära varandra så slog vi ihop kalaset för det blir så mycket annars.

När vi kom dit så började vi laga mat, Thomas lagade mat med andra ord :) Två grytor med fläskkött, en med dragon och senap och en annan med vitlök och örtkryddor. Det var sååå otroligt gott så det fanns inte! Madeleine hade förberett potatis, lök, morötter och palsternacka i ugnen som vi hade till och kombinationen blev mumsfillibabba!

Till efterrätt så gjorde vi bananer som vi gjorde ett snitt i och choklad i, sedan in i ugnen där det grillades..så när vi tog ut dom efter ett bra tag (vi hade folie runt, skulle inte gått så bra annars) så hade ju chokladen smällt och det var så gott det också! Speciellt eftersom vi hade vaniljglass till..mmm...farligt med kalas :)

Kvällens jobbigaste uppdrag var att hindra pappa från att äta upp godiset, eller från att hindra honom och Johan. Det slutade med att pappa smugglade godis genom att Johan la sin arm bakom Annette och pappa förde godisskålen lite diskret mot hans hand så han kunde ta. Ja..som mamma uttryckte det eller vem det nu var "Det finns både små och VUXNA barn"..hehe

Madeleine masserade min rygg också och kom fram till att det är min trapetius (?) muskel som tagit stryk nu, men efter hon hade masserat så blev det mycket bättre. Den där värken som jag haft flera dagar har ju inte gått över o det är ju lite sådär. Så jag får tänka mig jättenoga för hur jag sitter nu när jag pluggar o så.

Presentutdelning hade vi också! Woho..alltid skoj med presenter ;) Jag fick ett presentkort på espresso house, så jag kan gå dit o dricka varmt och ta med mig mat, sen fick jag presenkort på kicks, en kofta och en massagedyna till stolen. Kändes bra =)

Hängde ni med? :) Det var iaf en väldigt trevlig kväll!

Sen så  åkte vi hem och kollade på melodifestivalen, men den kunde man ju klarat sig utan. Jädrar vad låtarna verkligen inte var bra någonstans. Det bästa var ju Björn Gustafsson, kan vi inte skicka honom istället?
Och som jag skrev tidigare, att ni som inte tittade på melodifestivalen kunde se Titanic istället, jag upptäckte ju att Titanic började EFTER melodifestivalen, lyckan var gjord.
Tvingade Thomas att titta på den eftersom han aldrig sett den och ändå lovat att han skulle se den med mig någon gång. Men han gillade den faktiskt och konstaterade att den är hemsk, det är den ju! Det är faktiskt inte bara en tjejfilm utan det är en hemsk film om människor som plågas, lider och dör. Väldigt välgjord och inte bara för tjejer, så det så..
Så killar; hyr Titanic idag!

Såg en stund på "I huvudet på Carolina Gynning" också, vem, helt allvarligt, tittar på det programmet och tycker helt ärligt det är bra? Dom får ju lov att visa vad som helst nu för tiden. Ne fy bubblan.

Jag vill ha mer banan med choklad..det var ju gott..:)

RUBRIKEN

Idag på historian så var det faktiskt ganska roligt, vi plockade fram våra barnasinnen och skulle göra tidningsrubriker :)

Det skulle handla om medeltiden och det vi gått igenom, fast det skulle vara rubriker som tex från idag, om ni hänger med. Så vi tänkte till och kom på den ultimata idén, läraren hade nämnt innan att heliga Birgitta sagt att Magnus Eriksson var homosexuell, antagligen för hon inte gillade honom. Så vår sida blev följande:


HOMOSKANDAL
Heliga Birgitta: "Magnus Eriksson är
BÖG!"
(Brevid är en bild på Heliga Birgitta som djävulen, med horn, svans och treudd)
Magnus Eriksson: "Birgitta är besatt av
DJÄVULEN!"
(Brevid är en bild på Magnus Eriksson fast överdriver ritat feministisk)

Eftersom en framsida brukar ha fler rubriker så kom även denna med längst ner:

"Pesten - den nya folksjukdomen!
Se om DU riskerar att drabbas!"


Vilket fall som helst så hade vi riktigt roligt när vi skrev det, riktigt aftonbladstänkande :)

Om någon skulle läsa detta och ta illa upp av vår rubrik vi skrev, så är förklaringen bakom att Heliga Birgitta sa att Magnus Eriksson var homosexuell eftersom hon inte gillade honom och ville få honom avsatt (detta är teorierna dom har iaf). Eftersom förr när allt var jättekristet så var det ju så att man inte kunde vara homosexuell, ja ni känner väl till historien. Så jag vill bara säga att ingen ska ta illa upp om någon nu skulle få för sig det.

Sedan så var det dags för svenskaprov och vad händer då? Jo..huvudvärken jag hade kom tillbaka i en underbar slagkraft. Men jag härdade ut och analyserade de texterna jag skulle (de 4 första är fint skrivet och lite längre, sen fick jag panik på de 3 sista när tiden höll på gå ut, så jag hoppas läraren kan läsa vad det står =)
Men sen så hoppade jag faktiskt engelskalektionen och åkte hem istället. Orkade inte sitta i skolan med sådan huvudvärk.
Och givetvis, när jag kommer ut ser jag bussen åka iväg, så jag går bort o ska ta vagnen och då kör den förbi mig. Väntar på nästa, hoppar på, åker 5 meter och då får vi hoppa av eftersom vagnen ska bytas. Vänta ännu längre på nästa vagn o ja..jäses..allt sånt händer ju alltid när man inte orkar.

Usch, det är så disigt ute så man ser knappt något alls när man tittar ut genom fönstret. Saknar min älskling också, men han kommer hem sen igen :)

Jag kan också rapportera att vit grape nästan smakar som röd, men jag föredrar ändå röd.


FY ATTAN

Jag är fortfarande sjuk, får ändå säga att det är mycket bättre idag...men huvudvärken är kvar till viss del.
Är sån där värk som sitter i bakhuvudet, känns ungefär som om någon smällt till mig rejält där :(

Så igår låg jag större delen av dagen och sov, eftersom det var det enda som hjälpte. Tyvärr missade jag massor i mitt pluggande, dumt eftersom jag ska ha svenskaprov imon. Men positivt är att jag fick bokat om Stora Holm så jag slapp köra det idag, skulle liksom änna inte gått så bra om man säger så..

Men jag har en teori om varfö jag har ont i huvudet; jo...häng med nu!
Jag tror..att det är någon slags spänningshuvudvärk eftersom jag är alldeles stenhård där, vid nacken alltså, kan komma ifrån att jag är så täppt i näsan och måste snyta mig så ofta då man måste ta i och det blir en rejäl ansträngning. Sedan nyser jag ju stup i kvarten också, och jag är inte en sån där engångsnysare utan jag nyser mellan 7-10 gånger, ibland mer, och det kan vara lite jobbigt faktiskt.
Men jag tog faktiskt nässpray igår, för jag tänkte att jag måste göra näsan bättre för då skulle huvudvärken också bli bättre, och jag tänkte rätt...och än så länge så är bihålorna någorlunda, bara jag inte tar mer nu.

*gäspar*

Ja..vad kan jag mer berätta om? Tänkte berätta om när jag nästan gjorde bort mig, men jag tar det imon eller nåt sånt för jag orkar inte skriva om det nu, det får liksom bli en egen liten historia..:)

Är det någon som vet om vit grape är lika goda som röd? Om inte annat lär jag bli varse om det sen..men jag är skeptisk.

Och till alla er som INTE ska se melodifestivalen på lördag, så tycker jag ni ska se Titanic på trean.
Bara så ni vet..
Själv ska jag se melodifestivalen, det börjar ju bli lite av en tradition.

SJUK =(

Så har man åkt på den där underbara förkylningen, härligt!

Eller inte..

Min näsa rinner så det är inte klokt och jag nyser så det står härliga till. Känner mig trött o hängig och huvudet känns som om det är på väg att explodera när som helst. Borde kanske försöka sova lite till, gick inte så bra inatt eftersom jag måste sitta upp för jag är så täppt. Nässpray är ingen idé heller eftersom bihålorna kapitulerar då. Men det går snart över, måset ha gått över till på fredag eftersom det är dags för svenska prov då...oh..spännande =)

Thomas var söt igår, han brukar alltid göra kycklingsoppa till mig när jag är sjuk. I Grekland så äter dom nån kycklingsoppa med ris och citron när man är sjuk och jag måste säga att först o främst är den ju så tokgod så det finns inte, och sedan så känns det faktiskt som om man blir bättre efter man ätit den. Och sen igår när Thomas vart o handlat så hade han köpt chokladpudding till mig :) Sötnosen..

Nej, jag ger upp det här nu, dags för mig o Falcon att däcka i sängen en stund, Molly kommer säkert också o håller oss sällskap.

Ha det bra alla och ät mycket blodgrape!

HUR MAN ÄTER EN SEMLA

Här kommer en redogörelse för hur ni ska äta en semla på rätt sätt..läs, begrunda och tillämpa =)

1) Jo..för det första så måste man köpa en semla, men inte vilken semla som helst. Det måste vara ett stort lock med mycket florsocker, och mycket grädde också. Alltså inga såna där löjliga trekvartshattar, locket är trots allt det godaste.

2) När du har inhandlat din perfekta semla så ställer du den i en djup tallrik, ingen skål, utan en tallrik som är lite smådjup. Ta av locker och lägg det vid sidan av.

3) Nu ska du värma lite mjölk, så du häller upp mjölken i en kastrull o öser i extra florsocker med hjälp av en sil, tex en te sil, var inte rädd att ta i för mycket, ungefär 2-3 msk blir lagom. Sedan så lägger du i mer florsocker i silen och öser på locket också. Som sagt, florsocker är gott. När du värmer mjölken så rör du runt så det inte bränns vid, så smakar det äckligt och det ska ju smaka gott. Låt mjölken koka så länge så den kokar upp eftersom den då blir lite fylligare, mustigare och godare.

4) När du värmt mjölen så ska du hälla den i tallriken, men nu kan du inte bara hälla utan du måste ha lite finess! Så; häll mjölen lite runt om semlan, sedan häller du lite på grädden också, men inte för mycket för då smälter du grädden på tok för mycket och det vill vi inte för grädden är ändå god och vi vill ha kvar den, så häller du runt om, lite mer på grädden och resten runt om. Nu blir det lite bråttom...

5)...eftersom semlan kommer lukras upp lite, men det är ingen fara! Nu tar du en sked och börjar äta din semla. Här kan du variera lite som du vill, men du kan äta av lite av grädden först, möjligen hälla ut lite i mjölken. Så äter du utifrån, runt om och innåt. Din semla kommer gå sönder, men detta är helt naturligt eftersom mjölken är en varm vätska och semlan en kall bulle...

6) När du intagit din semla så sörplar du i dig mjölken, du kommer upptäcka hur god den är när den är blandad med semlan.

7) Nu har du också sparat det bästa till sist; locket! Mmmm..nu kan du njuta av locket!

Så äter man en semla..nu vet ni..

OCH GLÖM INTE ATT DET ÄR FETTISDAGEN IMON, SÅ ÄT GÄRNA EN SEMLA IDAG OCKSÅ!

RSS 2.0