EN STUND I SLOTTSKOGEN

Idag så åkte vi ut till Slottskogen några styckna för att ha lite picknick.

Det var jag, Thomas & Alexander,
Frida & Melih
Karin & David
samt
Jennie & Felix

Vi hittade en trevlig gräsplätt där vi slog oss ner och det var sååå skönt i solen, fast bebisarna var i skuggan.
Åh vad jag har saknat slottskogen!! Jag verkligen älskar att vara där.
Trots att vi var där så lyckades jag ändå glömma av, jag vet inte hur många gånger, att jag ska springa vårruset nästa vecka. Det försvinner bara från mitt huvudet precis hela tiden.



Men iaf..Felix var jätteduktig på att gå, iofs med lite stöd från mamma men ändå! Alexander o Melih satt o gojsade lite och David tog sig fram som en ål, lyckades komma åt Jennies muffin men vi hann fram precis innan gosaken åkte i mun =)

Vi får gå dit nån mer dag o titta på djuren.
Om ni någon gång åker till Göteborg så MÅSTE ni göra ett besök i slottskogen för annars missar ni nåt. Behöver ni vägledning så hör av er!

KORTEN

Här kommer alla kort som jag lovat. Både de från träningen samt från vår picknick igår =)




JAG VANN!!!!

Fick reda på idag att jag hade vunnit en tävling, nämligen den här:



"Jag är med och tävlar, var med du också och vinn ett kit med shampoo och balsam som passar just dina behov i bloggen Muppsan.com. I samarbete med Rut och Karl bloggarna: Härnösand, Örnsköldsvik och Rut. "

Behöver jag ens nämna vilket LYCKORUS som spritter genom min kropp nu?

Jag är så glad!!!


BEBISFIGHT!!

Idag har Alexander vart med om sin första fight...med Joel!

Vi satt där på gräsmattan o hade det trevligt med våran medhavda lunch (kycklingsallad) när Alexander satt med sin leksak. Joel ville gärna också ha leksaken så han tog den.
Då tog Alexander tillbaka den.
Då började Joel dra i Alexanders mössa och han är inte sen att kontra.
Sen sitter båda och drar i varandra och leksaken är glömd

Jäses..

MÖR SOM EN SILL!

Herrejäses vad jag fick stressa igår till träningen!

Thomas kom hem i alldeles lagom tid och jag kom även iväg i alldeles lagom tid. Vad jag inte hade räknat med var köerna bort mot Frölunda hållet (trodde i min blonda lilla värld att det skulle var open highway, men icke)
Sen körde jag av en avfart för tidigt vilket gjorde att jag blev väldigt bortkommen. Jag är ju från Mölndalshållet, men med tanke på hur de bygger om överallt så var det uschligt att köra bil där. Hade tänkt ta en genväg för att komma snabbare till gymmet, men märker att de stängt av gatan jag tänkte ta. Så det var bara att vända lite snyggt innan jag hamnade vid Sahlgrenska och sedan köra tillbaka och ta en annan väg. (såg min kusin på vägen också)
Kommer på rätt väg tillslut men då är nästa problem att jag är så fruktansvärt kissnödig så det känns som om det inte kommer sluta sådär jättebra.
Råkar ut för alla rödljus.
Kommer ÄNTLIGEN rätt och in på parkeringen, trodde jag hade hittat rätt parkering. Knör mig in på en plats (enda platsen) det är trångt, eländigt och jag BEHÖVER VERKLIGEN UPPSÖKA EN TOALETT!
Hittar inte biljettautomaten. Ringer syster som berättar för mig att jag ställt mig på FEL parkering
*suck*
In snabbt på gymmet, toalett, tillbaka till parkeringen och flyttar bilen. Nu är det typ 3 minuter kvar tills passet ska börja och paniken är total (vet inte hur många gånger jag var på väg att bli påkörd för jag sprang som en vettvilling fram o tillbaka)
Parkerar bilen, lägger i pengar. Tydligen kostar det 5 kr timman och det var allt jag hade, en femma. Resten låg i väskan trodde jag. Slängde i femman och svor högt o tydligt tills jag kom på att jag hade en tia i bilen. Rusar dit igen, fram o tillbaks, ordnar med biljett o bil o allt. Springer som en gnu mot gymmet eftersom passet ska börja.

Hinner PRECIS. Är illröd i ansiktet och svettas redan. Vem behöver uppvärmning?
Meeeen..passet var jätteroligt och det var skoj att se alla igen =)
 Lovade ju att lägga upp kort och de kommer förhoppningsvis in senare idag eller imon. Datorn med korten har tyvärr blivit lite trotsig och vägrar samarbeta.
Passade även på fråga syster om varför min arm har blivit som den blivit. När jag tränar biceps så spänns min ådra ut och det känns ibland som om den går sönder vilket resulterar i stickningar, lite röda märken och en smärtsam värme. Dessutom brukar jag inte kunna röra armen.
Hon trodde att det var en sträckning och att jag måste vila den och det går kanske över om några månader..*tjoho*
Som det är nu kan jag knappt ens köra med 1 kilos vikter. Men jag får väl helt enkelt ta det lugnt med armen

EFTERTRAKTAD?

Idag när jag o Frida var på väg upp mot skogen med våra småttingar så hände något.
På väg mot skogen så måste vi gå förbi en byggarbetsplats och idag då vi gick förbi så var det kanske 5,6 stycken arbetare där ute..och alla bara stannade upp och glodde på oss när vi gick förbi.

Frida tyckte det kändes konstigt och jag var inte sen att hålla med. Visst är det smickrande..men ganska obehagligt på samma gång att bara bli sådär jättestirrad på. Men promenaden var härlig ändå och Frida kom fram till slutsatsen att om hon gjorde detta 2 gånger i veckan så skulle hon bli jättesmal. Grejen är att människan är redan jättesmal =)

Imon så blir det picknick med Victoria och Frida+barn *myspys*.
Men nu ska jag o lillgrisen gå och städa lite innan det är dags för mig att åka iväg till BodyPumpen. Ska för första gången på nästan 1½ år vara med på min systers pass och det ska bli så skoj att se alla där på passet igen!! Ska försöka ta lite kort också, och jag vet att mitt ansikte är lika rött som linnet så det behövs inga kommentarer om det imon ;)

BESÖK FRÅN SPANIEN =)

Igår fick jag ett samtal på min mobil från ett ytterst konstigt nummer. Svarade men fick panik då jag insåg att det kanske var ett sånt där samtal som kostade multum som de varnat för i tidningar. Skitnervös tills jag hörde;

"-Hejhej! Det är Annika!"

Då blev jag lugn igen =) Min kusin som numer bor i Spanien ju. Vi hade inte träffats på 17 (!)år så det var typ dags nu. Alla gånger hon vart i Sverige så har det kommit nåt i vägen, men denna gången, då jädrans skulle vi till o träffas.

Vi träffades i stan och beslutade oss för att hälsa på Condeco, vilket var bra för det var inte så mycket folk där vid den tiden, däremot många turister men det är bara trevligt.
Sponsra vår stad :P

Vi satt och drack lite latte, skvallrade som släkten o sen tittade Thomas förbi en sväng också för att hälsa.
Det var roligt att se Theo (2 år) och Alexander tillsammans. De är ju faktiskt sysslingar =) Theo var så supergo mot Alexander; han gav honom vattenflaskan, klappade honom på kinden och såg till så han inte var utan sina leksaker.
Sen berättade Annika att hon och hennes sambo ska börja sälja barnkläder på nätet (woho!!) Fast än så länge bara i Spanien då, men jag ser ändå möjligheter här. Erbjöd Alexander som modellbebis :D
Tydligen så finns det inte så många roliga kläder i Spanien utan det är antingen rosa eller blått. Lite tråkigt ju.

Jag LOVAR att visa lite bilder på kläderna sen!



När vi hade skiljts åt så gick jag o köpte mig en sallad och satte mig på en av bänkarna vid Gustav Adolfs torg med utsikt över Brunnsparken. Så härligt väder, det var tom varmt att gå i kortärmat!
Bäst som jag sitter där så hör jag pang, tittar upp och ser hur en spårvagn rammat en annan. Eller ja..den ena vagnen spårade antagligen ur i svängen och rakt in i den andra. Lite småäckligt eftersom den tog precis där man brukar stå med barnvagnarna. Kunde gått riktigt illa, men det såg inte ut som det var så många på vagnen. Massor av folk rusade fram o tog kort o hade sig. Som tur var så kom vi ändå hem eftersom de använde ett spår som inte var blockerat.
HÄR kan ni läsa mer om krocken

BRANDEN

Igår så hörde vi på 22-nyheterna att det var en storbrand strax utanför Göteborg.
Givetvis börjar jag tänka på branden som var tvärs över gatan i somras och går bort till balkongen för att se om jag kunde se något. Vi bor ganska högt upp vilket gör att vi ser ganska mycket ganska långt bort.
Men jag såg inget
Går till andra sidan lägenheten och tittar mig lite runtomkring...

"-Thomas...um...jag tror jag ser branden..."

Det jag ser då jag tittar ut bort mot horisonten är hur hela himlen har ett alldeles eldrött skimmer och jag kan även se lågorna. Det kändes ganska olustigt samtidigt som jag var tacksam att den branden inte var här (i somras så fick ju vissa av grannarna här panik trots att vi var utom fara) Kan säga att Nödinge ligger några mil härifrån och att då se lågorna över trädtopparna så tydligt..mm..njae..

Vill ni veta mer om branden kan ni klicka HÄR

DAGENS OUTFIT


EN LITEN UTFLYKT

Igår insåg jag att jag var uttråkad och att jag ville hitta på nåt idag. Så jag smsade min gamla arbetskamrat Mia för att kolla vad hon gjorde. Hon jobbade...men då kom jag på att jag kunde åka o hälsa på jobbet eftersom det var ett tag sedan.

Sagt o gjort. Vid 10-tiden väckte jag lillgrisen (detta gjorde mig inte populär), på med kläder, ner i vagnen och bort till affären för att köpa med lite gottgott. Man måste ha gottgott med sig när man hälsar på jobbet (ålderdomshem..).

Fick åka "gammal" spårvagn vilket toksög! För er som inte bor i Göteborg och inte vet vad en gammal vagn är, så är det alltså en spårvagn som inte har något lågt golv, utan man måste få hjälp med att lyfta upp vagnen vilket känns sådär, inte så säkert direkt och sen när man ska av och på så gäller det att det finns någon som kan hjälpa.
Men på kom vi iaf, och av också. Sen hade vi en jättetur med bussen eftersom vi bara behövde vänta knappt 3 minuter (hur ofta händer det?) Färden dit gick också alldeles galant och så var vi framme.
 Måste erkänna att det kändes lite jobbigt att åka genom Johanneberg (där Alexander mördades för er som missat detta), speciellt när man såg en polisbil där. Då kändes det väldigt otryggt på nåt sätt. Jag har alltid levt i tron att Johanneberg är ett superlugnt o trevligt område, och så händer nåt sånt. *ryser* Känns som om gängen fått för stor makt här nu, speciellt med tanke på att det var skottlossning på spårvagnen som går mot mig också för några dagar sedan.

Men så anlände vi till jobbet och den första jag träffade på var Mia som på en gång förälskade sig i Alexander. Sen kom en annan arbetskamrat som också tyckte han var jättesöt. Det är så skoj att se hur sugna alla blir på bebisar när de får en i famnen. Eftersom jag har en egen liten så har jag ju inte upplevt detta än, men skulle jag hålla någon som var nyfödd så skulle jag antagligen också bli sugen på ytterligare en.
Något som inte var så roligt på jobbet är att all personal blir utbytt hela tiden. Varje gång man är där så är det ny personal och man saknar ju liksom dom gamla som man känner. På en avdelning så var det inte en enda som jag visste vilka de var.
Mia satte på lite kaffe och så dukade vi upp med fika. Då kom Malin också som har en liten dotter på 2 år och hon blev också betuttad i lillgrisen och satt och luktade på honom =) Alexander njöt i fulla drag av uppmärksamheten, ungen ÄLSKAR ju smicker.
Försökte få honom att äta lite, hade köpt burkmat eftersom det är svårt att ta med sig den frysta hemifrån ibland. Men ungen är ju inte förtjust i detta (burkmat), och det slutade med att han inte alls ville äta någon mat (borde ju egentligen ta detta som smicker) men fick ändå i honom lite fruktpuré.

Vi satt o pratade och hade trevligt större delen av tiden, sen blev Alexander trött så då insåg jag att det kanske var dags att börja dra sig hemåt igen. Men åh vad skoj det var att träffa de som var där! =)

Kan också säga att jag tar tillbaka mitt beslut om att jobba extra där, man har en tendens att försköna saker och ting då man inte upplevt det på länge. Men efter att hört larmet o sett alla springa omkring så känner jag bara
 "åh vad det är skönt att vara mammaledig"
haha

DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé: I förra veckan så sjunk Alexander fortfarande som en sten då det var dykardags. Dessutom började han gråta så fort han sattes på mattan för att göra ett torpeddyk. Däremot så var han en riktigt groda när det kom till att simma ryggsim!

I Dagens Episod: Fungerar simglasögonen idag eller är de fortfarande för stora? Om de passar, kommer de på något sätt hjälpa Alexander i hans dyk?

Idag så behövde pappa Thomas varken jobba över eller vara på tjänsteresa, så därför kunde han följa med!
Innan det var dags att åka iväg så testade Kerstin glasögonen på Alexander, och de satt jättebra. Dessutom verkade han inte så besvärad över att ha dem på sig heller så det skulle nog kunna fungera att ha dem på under lektionen.



De anlände till lektionen i god tid och Kerstin stog och pratade lite med de andra mammorna innan. Gemenskapen på babysimmet är faktiskt väldigt bra och alla pratar med alla vilket gör allt så himlans trevligt. Det skapar en härlig, go stämning.
Efter att Alexander hade blivit avbockad så var det bara att kliva ner i det varma, härliga vattnet och sätta igång och plaska. Alexanders favoritgrej; plaska så mycket det bara går med armarna och skvätt ner allt som bara går. Nu var det ju lättare också iom att han hade glasögonen på sig.
Totalt var det han och en annan bebis som hade det, gruppens egna Alexandrar =) Instruktören tyckte dom var hur snygga som helst!

Det börjades med namnsången och sedan sjungs det om båtarna på havet. Efter det så gick hon igenom dagens övningar.

Moment #1
Torpeddyk från mamma/pappa till kant. Mamma/pappa håller bebisen en bit från kanten medan mamma/pappa som står vid kanten lockar, ev att man har en leksak där som bebisen vill mot. Sedan när bebisen dyker ner så styr man lite genom att hålla i armhålorna och sedan ska bebisen ta tag i kanten.

Moment #2
Tittutlek. Eftersom bebisarna börjar bli lite mer icke-bebisar nu så börjar de bli mer medvetna om saker. Dessutom så ska de lära sig om seperation o sånt. Därför dyker mamma/pappa ner med huvudet under vattnet, tittar sedan upp och säger "tittut". Detta gör även att när barnet ser mamma/pappa dyka ner så inser de att det inte är farligt och kan göra det själva också.

Kerstin och Alexander började med att göra ett torpeddyk från kanten som gick sådär. Han ville fortfarande inte riktigt och sen blev han bara ledsen så fort han sattes där, så det projektet lades ner ganska omgående. Instruktören kom fram och frågade om vi skulle göra ett torpeddyk och kunde fortfarande, efter dyket, konstatera att han gärna sjunker ner. Men han sprattlar ändå med benen vilket gör att han ändå har tendenser att ta sig framåt. Ett torpeddyk mot kanten testades också och det gick lite bättre. Instruktören sa att hon skulle komma tillbaka om en stund så de kunde göra ytterligare ett torpeddyk mellan sig för att se hur det såg ut.

För att vila lite mellan varven så simmades lite ryggsim och sedan flöts det lite i ringen och det var ju lika skoj som alltid. De testade även att göra ett till torpeddyk mot kanten och det gick också ganska bra, det var han mycket duktigare på.



Instruktören kom tillbaka för ytterligare ett torpeddyk och det gick..njae..det var ingen direkt skillnad där inte.
Sen lekte Alexander med vattenkannan. Thomas fyllde den och vattnade vattnet, och detta är väldigt skoj för en liten bebis, att se allt vatten vattna vattnet..hm..ja iaf, skoj skoj.

Lektionen avslutades genom att de sjung en sång, jungfru skär, sen vinka hejdåsången. Thomas hjälpte Alexander att vinka hejdå och det tyckte han var roligt.

I nästa vecka av babysimmet: Sista lektionen för terminen! Kommer det hända något roligt? Grodanmärket kommer delas ut (japp, det kommer bild!) Spännande!!

För att inte missa nästa spännande episod:

Follow emoen

PICKNICK PÅ GRÄSPLÄTTEN

Idag på våran morgonrunda i skogen så hängde Victorias granne, Johanna, med tillsammans med lille sonen Benjamin. Det var lika trevligt som vanligt och vi gick 5,3 kilometaren. Victoria tyckte jag var allmänt (jätte)jobbig som tjötade på henne om att hon skulle med till gymmet och träna. Hon är ju ingen gymmänniska! Men jag är av en annan uppfattning :D Hon har iaf lovat att hänga med på ett pass, och jag tänker vara så supersnäll så jag låter henne välja HELT SJÄLV vad hon vill hänga med på.
Det ni!

Egentligen så hade jag tänkt träffa några andra mammor för att promenera i en annan skog och titta på troll lite senare. Men jag hade missuppfattat vid vilken del av sjön vi skulle träffas, vilket gjorde att det inte kändes så motiverande att åka dit. Jag tänkte mig Mölndal vilket skulle underlättat, medan de andra skulle träffas i Öster. Problemet då..för mig..är att när det sen är dags att hitta hem så är det rusningstrafik vilket innebär
en jobbig tunnel som är fullsmockad
rusningstrafik inne i stan = inte en chans att jag kör där med lillgrisen i bilen
på tok för långt till bron


Så då tänkte jag att jag skulle in o fika med en kompis i stan, men vi hördes aldrig av så istället så gick vi och köpte yoghurtglass (bara 80 kcal/2 skopor!! =) och satte oss på en gräsplätt. Där satt vi och drack kaffe/te, åt yoghurtglass och tjötade. Så härligt när solen låg på också och det kändes bara..ah..najsigt!


JAG ÄR ARGER!!

På Telenor.

Anledningen?

Jo..min nya faktura.
För ett tag sedan ringde här en försäljare som ville förlänga mitt abonnemang, trots att jag kände att jag kanske borde byta så tyckte jag att dealen vi gjorde lät bra.

Han kunde sänka mina kostnader genom att byta abonnemang och dessutom, om jag tecknade mig på 24 månader, så fick jag den nya telefonen utan att betala någonting(frågade detta flera gånger om). Det lät ju ganska bra (diskuterade en bra stund) så jag beslutade mig för att teckna i 24 månader.

När jag fick hem min nya mobil för ett tag sedan så upptäckte jag att den var...rosa...trots att jag sa klart och tydligt att jag ville ha en svart. Men jaja, jag orkade liksom inte tjöta om saken så jag får vara lite tjejig helt enkelt.

MEN...så igår kom fakturan. Och hus i helvete vad arg jag blev! Kostnaderna hade inte sänkts utan istället höjts med 150 kr!!
Dessutom hade de tagit ut en fakturaavgift på 20 kr trots att jag meddelat att jag inte ville ha den mer i pappersform.
Försökte logga in på mina sidor, men det lyckades inte trots flera försök *mer mutter*

Så jag ringde..fick sitta en evighet i kö (när man är arg på många saker så blir en liten småsak väldigt uppblåst) och tillslut fick jag prata med en människa på Telenor.

Han kunde konstatera att jag betalade 100kr/mån för den nya mobilen, vilket jag sa sög eftersom försäljaren sagt till mig att jag inte skulle betala något. Han trodde att försäljaren menade något annat och att jag på lång sikt skulle kunna sänka mina kostnader *suck* Men han tyckte ändå det var beklagligt, dessutom var det ju försent att skicka tillbaka mobilen och jag sa även att det inte stod någonstans att jag skulle betala något för den.

Så jag frågade vad jag skulle göra för jag sa att det inte går att ha en sån hög kostnad för mobilen. Han sa att jag kunde bestrida det *orka* men han såg även över mina tilläggstjänster och kunde konstatera att de var onödiga, om jag tog bort dem så skulle jag på så sätt kunna få ner mina kostnader med ca 150.
Angående de 20 kronorna så satte han dom till godo så det går in på nästa räkning, så det var ju snällt.

Jag är fortfarande pissigt sur på Telenor, men nu kokar jag iaf inte över.

EN FRILUFTSMORGON

Igår så pratade jag och Victoria om att vi skulle ta och börja promenera tillsammans, det är ju änna ganska mycket roligare än att traska omkring själv.
Så vi bestämde att vi skulle mötas idag vid 8.30 eftersom hon ändå lämnar Elias hos dagmamman då.

Sagt och gjort, vi möttes, traskade bort o lämnade Elias och begav oss sen bort mot skogen för att gå den härliga 5,3 km svängen. Victoria visade mig stegräknaren på den nya mobilen som jag inte hade en aning om hur den fungerade, men den funkade och rundan tog ungefär..öh...6000 steg nånting tror jag. Så det var ju ganska bra jobbat. (vi har likadana telefoner)

Det var jättehärligt att vandra omkring i skogen så tidigt (?) trots att allt jag kund tänka på var att jag ville ha kaffe..kaffe och ännu mer kaffe =) Vi pinnade på och var superduktiga, tom i uppförsbackarna gick det bra! *woho*

Det var så trevligt och härligt så vi bestämde oss för att göra om samma sak imon

EN DAG MED LITE FOLK

Det blev ingen öppna förskolan för oss idag. Det krockade änna med Alex sovtid och går vi dit så kommer han inte sova en sekund utan bara vara allmänt grinig, så därför togs beslutet att nej..

Så jag ringde Viktoria för att se om hon kanske ville umgås en stund. Hon bor ju ganska nära så det var liksom behagligt avstånd. Men det var ingen som svarade =(
Men efter några timmar så ringde hon upp *glad* Hon hade bara glömt att sätta på ljudet på mobilen..så vi bestämde att vi skulle umgås lite eftersom hon var lika uttråkad som mig.
Så jag och lillgrisen traskade bort dit för att umgås en stund med henne, Joel och Elias.

Alexander var väl kanske inte på sitt allra charmigaste humör utan ganska grinig. Viktoria sa att hon inte velat säga något innan, men oftast när man haft det så bra som vi haft med honom så brukar det krackilera nån gång..och nu är det nån gång :D
Fast jag är ändå glad att han inte varit grinig förräns nu eftersom jag känner honom på ett annat sätt, och som Viktoria också sa, man har fått in bebisvanan.



Någon som däremot slagit på stora charmen var Joel som åkte racer inne i sin gåstol. Jädrar vad ungen hade fart! Något som också var jätteskoj var att åka fram till Alexander för att försöka dra av honom strumporna. Alex tyckte det var ganska skoj också iofs och Joel lättade där med upp stämningen.
Sedan så skojades det lite på golvet.

Imon så blir det tidig morgonpromenad med Viktoria och Joel efter vi lämnat Elias hos dagmamman. Känner mig lite som en AnnaSkipperwannabe hehe...

På vägen hem såg jag nåt underbart, ett blommande träd. Så vackert..hoppas sommaren gör sitt intåg snart


GOD MORGON!

eller inte! =) (japp, nu tänker jag klaga ÄNNU MER bara för sakens skull) Trodde ju att jag hade löst detta med sömnen

Min lille underbara son har knappt sovit inatt. Eller jo..sovit har han nog gjort. Men han har lekt väderkvarn på samma gång vilket gör att han inte får den sömnen han skulle behöva.

Stackarn kunde inte somna igår så han låg vaken ett tag. Sen började han gallskrika mitt i natten och var praktiskt taget otröstbar. Bytte till en varmare pyjamas för att se om det fungerade, under tiden fick Thomas försöka lugna honom. Efter ett tag så fick vi honom att komma till ro igen men hela natten låg han och gnydde och betedde sig som om han var vaken fastän han sov.

Vaknade klockan 6 (puh) så det var bara att gå upp med honom.

När vi skulle äta gröt kom vredesutbrott  #1. Vi var tvugna att byta blöjan innan gröten eftersom det hade hänt en del där. Detta var ju verkligen inte populärt nånstans så det blev skrik och gap. Erbjöd honom strumporna att leka med eftersom han brukar tycka det är skoj, men de åkte ner på golvet och följdes av mer skrik och gråt.

Nästa vredesutbrott kom då jag tog ifrån honom vattenmuggen eftersom han skulle kasta ner den på golvet hela tiden. Inte populärt men det gick ändå över rätt snabbt.

Sen märktes det hur trött han fortfarande var eftersom ögonen blev ganska röda och han bara satt..skrattade lite sporadiskt åt saker men lugn var han =) Han är redan som en tonåring haha

Nu ligger han och sover (tog inte lång tid innan han somnade) och jag ska nog gå och lägga mig en stund jag också.
Senare blir det kanske att gå till öppna förskolan. Har inte vart där på så länge nu så det känns änna lite nervöst..

Har ni sovit gott inatt?

DENNA DAG...

Ja..vad kan man säga om den? En hel del kanske?
Jo..faktiskt

Lillgrisen var go o glad imorse (vad jag kan minnas iaf) och åt sin kanelkryddade gröt med god aptit. Sen sov han, men vaknade..precis innan våra bästa år!!! *sucka* Då var han inte glad, det minns jag iaf. Han ville inte ens titta på ski...programmet med mig utan ville bara gråta.
Hade mina misstankar om varför och de stämde ganska bra när jag efter stund la honom igen och han slocknade som en liten tok.

Men, när han vaknade för andra gången så var han som en liten solstråle och låg och skrattade för glatta livet. Så vi åt lite lunch. Alex fick fisk medans jag också åt fisk..med en massa grönsaker *nyttig*
Tänkte ta en runda i skogen efter men jag fick sån jädrans magkatarr, har haft det några dagar nu men så kände jag att; nej, jag kan inte vänta tills imon, jag MÅSTE ha något för det NU!

Tog soporna på vägen. Hela påsen med matrester bara exploderade i soprummet och det låg oliver och kaffe och allt möjligt överallt efter det. För ovanlighetens skull hade jag också vart duktig och glömt papper hemma, lovley. Hittade dock en gammal tvättlapp i skötväskan som jag använde (efter att jag försökt samla upp allt med de påsarna som låg där nere). Behöver jag nämna hur gott jag luktade efter?
Knappast..

Sen så bar det hemåt igen för tvätt av mig själv samt ombyte. SEN kunde vi fortsätta mot apoteket =) Så det gjorde vi.

Väl där så glömde jag köpa hälften av det jag skulle ha, härligt det med. Bort till Hemköp...och jag frågar mig själv varje gång; Varför går jag dit? Den affären suger så fett så det är pinsamt.

Som idag så kom jag knappt fram genom affären eftersom det stod stora pallar, halvupp packade, små upp packade, tomma kartonger. Ja..fy sjutton. Att dom inte skäms.
Sen väl i kassan så kom jag knappt fram med vagnen eftersom det var så mycket korgar så jag fastnade, men det mesta går att lösa med lite våld (missuppfatta mig inte nu) och en stor portion tålamod och lite tetriskunskaper. Så vi kom förbi, och möttes av en alldeles förtjusande kassörska som inte ens kunde unna sig ett hej eller ens titta upp. Lusläste kvittot efter, måste göras eftersom det är mer vanligt att de slår in fel grejer än rätt. Men den här gången blev det iaf rätt, tur det.

Så hemåt igen där lillgrisen inte var sådär jätteglad men det har ordnat upp sig nu. Han testar sina röstkunskaper (har börjat skrika som en liten tjej..högt dessutom) och har lekt lite med bilen han fick från Moster Madde o Eric.

HUR HAR HELGEN VARIT?

Jo tack, den har fungerat.

I fredags så myste jag och Alexander till det genom att premiäräta ute på balkongen. Alexander var kanske inte lika road som jag över detta men han fick allt sitta där en stund ändå.



I lördags så flydde jag fältet (åkte iväg och handlade mao) för jag behövde lite saker. Jag tänker ärligt berätta att jag gör mitt bästa för att hjälpa Sverige ur denna finanskris och bidrog genom att införskaffa

* 1 par jeans till Alexander (hittade ett par på Kapp Ahl, toksnygga!)
* Sittdyna samt parasol till barnvagnen då vi skulle byta till sittdelen
* Nåt mer tror jag..öh..*funderar* jo..badleksaker till Alexander, han vill ju gärna ha något att plaska med i badet
* Pusselmatta



Sen så "råkade" jag även shoppa loss lite på H&M online, fast dom grejerna kommer inte förräns i slutet av maj, funderar på att ändra beställningen eftersom jag börjar få lite abstinens..men bara lite =)

På eftermiddagen så kom Magnus och Sara hit.



Alexander tyckte att dom var tokroliga och då blir man ju glad när det kommer folk som ens barn faktiskt tycker om. Vi åt lite grekisk fisksoppa som Thomas hade lagat ihop. Den är så supermumsig så det är sanslöst. Egentligen så är det väl en kycklingsoppa, men nu gjordes den med räkor och det var lika gott det. Grekisk mat är ju bara så tokgod så det finns inte.
Efter maten så blev det fika med en superb körsbärsglass och lite fikabröd.

Och...är det någon som vill bygga ett hus i Frillesås så kan ni väl höra av er?

JAG BLIR GALEN!!

Min lille prins har sovit bra på nätterna praktiskt taget sen dom plockade ut honom. Ibland har han vaknat men han har aldrig vart ledsen eller nåt sånt utan somnat om ganska snabbt.

MEN NU!

Herregud..

Nu har han vart gnällig när han ska lägga sig. Han är supertrött men vill inte sova (har även försökt lägga honom innan han blir supertrött..men ne)
Han gråter o gnäller och inget man gör hjälper.

Som igår.

Då hade han inte sovit sen 13.30. Han brukar ta en tupplur vid 17-tiden men ville alltså inte detta. Nu var klockan 19.30 och han fick sin välling och tokslocknade. La ner honom i sängen och han fortsatte sova. I en 20 minuter ungefär. Sen vaknade han, skrek, gnällde, skrek mer och ville verkligen inte. Så efter att vi försökt få honom att somna om efter ett bra tag så var det bara att plocka upp honom, ta med honom till soffan o lägga honom på min mage. Men det funkade inte det heller. Han var lugn en liten stund men sen var det gråt igen.

In till sängen och lägger ner honom igen. Inte populärt. Efter ca 1½ timme så får vi honom att ÄNTLIGEN somna efter att vi lyssnat på den där speldosan som verkade ha en lugnande effekt.

Så går det en timma, och vad händer? Jo..ännu mer gråt *sucka* Fast då somnade han om efter kanske 30 minuter.

Ojoj..jag är inte van vid sömnproblem.

KAN DU SLÅ MIG?

48 words

Speed test


DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé:
Förra gången så övades det på karusellgrepp och lite mer dyk. Alexander ville inte simma under vattnet utan stannade helt enkelt kvar där under tills Kerstin fick dra upp honom igen. Men han hade blivit en riktig baddare på att hålla sig ovanför vattenytan genom att hålla sig i kanten.


I dagens episod: Vad står på schemat idag? Kan Alexander simma under vattnet eller är det något som är här för att stanna?

Eftersom pappa Thomas var på tjänsteresa så åkte Kerstin och Alexander iväg själva till babysimmet, men det är ju nemas problemas och allt brukar flyta på alldeles utmärkt. Likadant denna gången.
De anlände i lagom tid och gick in och bytte om. Det var inte alls så många som var där idag, det saknades 4 bebisar! Fast det gjorde inget för det innebar att det var mer plats i bassängen och att instruktören kunde få mer tid för de som var där.

Som vanligt i början; namnsången. Sedan sjung de en annan sång. Vågorna på havet går runt (man snurrar runt med bebisen), sen gungar man fram och tillbaka, efter det så hissas seglen (bebisen) upp och ner, ankaret kastas ut och in, kaptenen säger hej o såna saker.
Så gick instruktören igenom dagens momentövningar

MOMENT 1
Öva att simma på rygg. Mamma/pappa ser till så att bebisen sträcker ut benen när h*n flyter på rygg. Sedan håller man under nacken och går baklänges. Helst ska barnet sparka och de strömmar som mamma/pappa skapar gör att benen flyter efter

MOMENT 2
Delfinsimmet. Här gäller det att lära bebisen hur strömmar fungerar och hur man följer dem. Det gör man genom att på bebisen hålla greppet då bebisen ligger på mage och man håller sina händer runt axel/under mage. Sedan så går man snabbt baklänges medan man "trycker" fram barnets ben genom skuldrorna, sedan släpper man så att barnens ben åker bakåt av strömmarna som skapas av att mamma/pappa går baklänges.

Alexander och Kerstin började med lite ryggsim och ojoj vad ungen sparkade. Kerstin behövde knappt hålla honom eftersom hela han satte fart, armarna var med där också och instruktören blev riktigt imponerad av den sprattlande pojken.
Sedan så bytte de och gjorde lite delfinsim, det gick...ganska bra ändå.
Efter det så simmade de vanligt bara och Alexander sprattlade som vanligt och instruktören kallade Alexander för "din lilla groda!!"  då han simmade förbi, eftersom han hade sån fart och sån teknik

MEN...

Dykningarna var totalt körda. Så fort Kerstin bara satte honom på mattan så började han gråta och under torpeddyket så ville han stanna där nere och inte komma upp. Så Kerstin fick dra upp honom, precis som förra gången och instruktören tyckte det var lite konstigt. Men antagligen är det bara nåt han fått för sig, och en dag så kommer det säkert bara och släppa och han kommer tycka det är roligt att dyka igen.
De provade även att stå på benen och balansera i vattnet, men så fort Alexanders ben kom under vattenytan så böjde han dem och började sprattla. Han ville liksom bara inte. Men det kommer säkert det också.

I nästa veckas episod: Kerstin tror det är dags att testa simglasögonen (om de passar). Kommer de att hjälpa Alexander att simma under vattnet? Vad kommer det bli för mer spännande övningar som de ska lära sig?

Missa inte nästa spännande episod av Dokusåpan babysimmet - grodan!

Follow emoen

EN MORGON HOS FAMILJEN INTE-SOM-ALLA-ANDRA

Igår morse så satt Kerstin och Alexander vid frukostbordet och Alex åt sin gröt för glatta livet.
Thomas kommer in i köket
går förbi Alexander
stannar
backar tillbaka
börjar pilla Alexander i håret

"T- Han börjar bli lite långhårig nu...
K- Nej..nej...nej..du ska INTE "trimma"hans hår en gång till!
T- Men titta här...det är ju långt
*visar på sidorna* Dessutom så gick du faktiskt med på det sist
K- Att du skulle trimma ja, inte förvandla hans huvud till ett kalhygge"

Denna ljuvliga morgon var snäppet bättre. När Alexander vaknat och Kerstin gick ut i köket så märkte hon att Thomas hade diskat ALL disk från förra kvällen (var ett berg) samt kokat ägg till henne. Allt detta innan han skulle tll jobbet. Då blir man ju bara
"Åh, jag har världens underbaraste sambo!"
=)


KOLLA IN!!

Ni har väl inte missat min TÄVLINGSBLOGG med massor av spännande tävlingar där man kan vinna allt möjligt.

Raus Raus dit!

PÅSK 2

Påskdagen

Denna dag så skulle vi egentligen ha träffat Thomas kompis, men han ringde aldrig så det blev liksom inte av då.

Istället så hade Thomas mamma bestämt med sin kompis att hon och familjen skulle komma över så vi kunde ta en fika allihop. Det är nämligen så att en av hennes (kompisens) döttrar med sambo också bor här i Göteborg och det har vart ett fasligt prat om att vi ska träffas och fika hela tiden. Grejen är att vi har liksom aldrig pratat så om det utan det är väl mest föräldrarna som tyckt det skulle vart kul. Och den gamla vanliga visan "vi ringer" jada jada, ni vet =)

Men så tyckte dom väl då att det var dags att vi iaf träffades. Så på eftermiddagen så anlände de och Alexander sov sin middag (vilket han verkligen behövde då han hade börjat både mat- och sovvägra) Han hade fått en jättefin present av Christina och Torsten (vän med man) nämligen en elefant som var en speldosa. Den spelade "Blinka lilla stjärna" och Alexander tyckte den var superrolig sen när han vaknade. Det fikades och pratades, givetvis satt vi ute på verandan i det fina vädret, och det var faktiskt mycket trevligt.

Dock var det ganska synd om lillgrisen som inte alls var på sitt bästa humör. Allt som hände runtomkring började verkligen ta på honom och han ville liksom inte riktigt. Men vi skulle ju hem dagen efter så jag hoppades att han skulle klara sig tills dess, dagen innan, lördagen, hade ju vart lite si och så också.

Stackarn =(

PÅSKEN 1

Under långfredagen så åkte hela familjen Thomas upp (ner) till Växjö (säger alltid ner när jag menar upp och upp när jag menar ner, bra att veta). Påsken skulle tillbringas hos Thomas föräldrar.
Det hände inte så mycket under fredagen förutom att jag åt en sås som var gjord på grädde, och eftersom jag praktiskt taget aldrig äter så fet mat så var min mage i uppror x antal timmar...Thomas var smart nog att hoppa såsen, tror jag gör detsamma nästa gång..

PÅSKAFTON

Jag och lillgrisen vaknade tidigt som vanligt. Även Thomas vaknade och bestämde sig för att ta Daisy på en promenad. Under tiden han gjorde detta så gjorde jag lite gröt till min hungrige son.
Egentligen var det bestämt att vi skulle ha påskbrunch vid 10.30-11 tiden...men eftersom vi redan var vakna och Thomas föräldrar vaknade en stund senare också så tog vi den lite tidigare (vilket var tur eftersom vi var rätt hungriga då). Det blev sill och knäcka ägg. Förlorade i vanlig ordning..

Är det vanligt att knäcka ägg där ni bor?
Jag hade aldrig vart med om det innan jag träffade Thomas, vet inte om det är en småländsk tradition eller en grekisk. Misstänker grekisk eftersom hans farmor berättade att hon och hennes kusin knäckte 60 ägg en gång (ägg som hennes mamma hade gjort för något annat som inte var för knäckning)

Iaf...vi åt frukost och sedan relaxade vi lite och lillen somnade. Så blev det lunch och sen tog jag, Thomas och Alexander en promenad in mot den stora staden (?) Växjö för att titta lite i affärer och mata fåglarna vid sjön.

På eftermiddagen så kom Thomas bror, hans tjej och deras två barn som är Alexanders kusiner (dah =).



Det skulle bli grillkväll! Vädret var perfekt, som ni kan se på bilderna. Det var nästintill sommar och vi satt ute på verandan och det gick faktiskt riktigt bra!
Maten som serverades var fläskkotletter med pommes frites och tzaziki till det..mumma! Det är inte mycket som slår känslan då man kan sitta utomhus och grilla.
 
Alexander gungade också för första gången i sitt liv och tyckte det var riktigt skoj! Han höll sig krampaktigt tag i ena hörnet och skrattade när gungan ökade i fart. Sen när vi skulle lyfta upp honom så började han gråta, stackarn. Som tur var så gick det över ganska fort. Förutom detta så blev det påskäggsjakt och Alexander fick i sitt påskägg en leksak, en tröja och ett par strumpor.



Vad som inte var så roligt var att Alexander blev på tok för överstimulerad vilket resultarade i en väldigt gråtig ung herre. Han är ju inte van vid så mycket människor och så mycket att göra så det blev bara pannkaka av alltihop. Så han fick läggas i vagnen tillslut och där låg han och bara tittade på sin Laban, och njöt av stillheten.


BESÖK HOS TANT DOKTORN

Förra veckan så var det dags för 6-månaders kontrollen av Alexander. Denna kontroll utfördes av tant doktorn som vi faktiskt träffat en gång innan, då Alexander hade sin envisa hosta #1.

Vi tog lite vikt och kunde konstatera att ungen faktiskt gått upp en del sen vi var där sist, vilket var bra eftersom han hade gått upp lite dåligt sist. Längden var dock densamma men jag förutsätter ändå att han en dag kommer växa om mig, så det är väl bara att njuta medans jag för en gångs skull inte är den kortaste i familjen =) (Det är ju inte direkt någon hemlighet att du är kort, som Thomas så fint uttryckte det en gång)

Väl inne hos doktorn så blev det lite klämma, känna, lyssna och titt i öronen. Allt gick alldeles utmärkt och lillgrisen fick massor av beröm!

Passade på fråga om vätskemängden, och att man skulle dricka så mycket blev hon alldeles chockad över. Hon sa att idag är det väldigt vanligt att barn blir vattenförgiftade eftersom föräldrarna ger dem vatten hela tiden.Man måste ju räkna in mängden vätska som finns i maten, amning och välling och såna saker. Vid måltid ska de dricka lite vatten och då efter maten, men givetvis någon mun under maten också för att rensa munnen (vet man ju själv hur klibbigt det kan bli ibland av viss mat). Hon berättade även att det fanns barn som fötts och varit vattenförgiftade för att mamman druckit för mycket under graviditeten.

Så då behöver man ju inte oroa sig för att få i honom för lite vätska nu iaf.





DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé: Förra gången så var det återsim och Alexander ville inte dyka mer i slutet av lektionen utan sjönk helt sonika som en sten. Eller ja, han dök i o sen viftade han med armarna på samma ställe under vattnet utan några som helst avsikter att ta sig vidare. Var det en engångsföreteélse eller någon dålig ovana han skaffat sig?

I dagens episod: Ny ordinarie lektion och vad står på schemat idag? Mer dyk =)


Pappa Thomas kunde inte följa med denna lektionen eftersom han hade så mycket att göra på jobbet, så Kerstin och Alexander fick åka själva. Men det har de gjort förut och det går ju så bra så det var ingen fara på taket där inte.

Väl inne i simhallen så fann Alexander och Kajsa varandra och började småflörta litegrann. Kajsa är på ett ungefär lika gammal som Alex eftersom hon också är född i oktober. Väl nere i vattnet så fortsatte flörtandet o de två plaskade så galet så deras mammor fick vända bort sina huvuden eftersom de inte kunde se något annars. Dessutom så lyckades de skvätta ner alla andra. Undra vad Alva skulle sagt om hon såg honom då (fast vad Kerstin hört så är Alva rätt duktig på att flörta på öppna förskolan minsann...)

Namnsången som vanligt och sen gick instruktören igenom dagens övningar.

Moment 1
Karusellgrepp; mamma/pappa håller bebisen så att deras huvud lutar sig mot mammas/pappas handled, och man håller handen under bröstkorgen. Den andra handen vid benen och sedan plaskar man massor samtidigt som man lyfter bebisen upp och ner och snurrar runt.

Moment 2
Dyk från kanten; samma sak som när de gjorde dyk från mattan fast denna gång så sitter de på kanten

Som alltid så skulle man också öva på det som gjorts tidigare lektioner.

Kerstin och Alexander började med att göra ett dyk från kanten, men precis som på återsimmet så ville han inte simma under vattnet mot Kerstin utan stannade helt enkelt där nere så Kerstin fick dra upp honom.
Instruktören rådfrågades och tyckte det lät väldigt konstigt att han gjorde så, så de testade ett torpeddyk från instruktören till Kerstin, men det gick bra. Då visade de från kanten istället, och visst gjorde han sin ovana, att stanna kvar under. Instruktören tyckte det var mycket märkligt och sa att Kerstin får hålla honom i händerna, inte dra i honom utan han får dyka själv, men att sedan dra honom under vattnet så han fattar att han ska simma. Det konstiga är ju att han kunde detta jättebra innan men helt plötsligt så bara "ne". Men han sprattlar ju ändå med benen när han är där under..

Vad som däremot gick kanon var när han skulle hålla sig i kanten för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Flera sekunder klarade han och vilka muskler! Tänkt att var så stark när man är så liten, det är verkligen inte dåligt!

Lektionens totalgulligaste grej var då både Alexander och Kajsa satt i varsin flytring och helt plötsligt började simma mot varandra för att sedan ta varandras händer. Sen ville inte Kajsa sprattla mer i ringen så Alexander fick dra henne några centimeter. Åh..så gulligt!

I nästa veckas episod: Kommer Alexander fatta att han ska simma under vattnet eller vad kommer hända? Hur ska det gå med Kajsa, kommer det att utvecklas till något dettahär eller var det bara en tillfällig flört?

Missa inte nästa spännande episod av "Dokusåpan Babysimmet - Grodan"
 
Follow emoen

BEBISTRÄFF

Den obligatoriska bebisfikan hade tagit sin plats på Dahls som vanligt.

På plats var:

Therése & Alva
Karin & David
Frida & Melih
Kerstin & Alexander
Ellie & Alexander

Det var som vanligt en mycket trevlig fika, extra roligt var det att se Ellie o Alexander eftersom vi inte hade träffats på ett bra tag och alla bebisar har ju växt massor då. Det går ju så fort när de är så små.

Saker som diskuterades var vätskemängden som en bebis skulle få i sig. Någon hade hört att det skulle drickas 8 dl vilket lät som väldigt mycket för en liten bebis som inte alls får i sig så mycket. Vi funderade på om maten ingick i det, amningen borde ju ingå eftersom det räknas som vätska+mat. Men kunde dom ändå få i sig så mycket? Kerstin skulle ändå till bvc senare och träffa tant doktorn så hon skulle passa på att fråga då.
Semester diskuterades, mer om flygplan. Ellie som vart flygvärdinna gav tips och råd vad man ska tänka på och vad man INTE ska säga när flygvärdinnan kommer och säger att det är dags att spänna fast bebisen. Känns lite nervöst ändå om man ska åka bort med bebis i flygplan, men denna åldern är ändå bättre än 2,3 års åldern då de flesta väljer att åka.


EN LITEN NOTIS

Vill bara meddela att det under påskhelgen antagligen inte kommer bli så mycket tid över för bloggande, så om ni undrar vart jag tagit vägen så är jag inte här...typ. Men hinner jag så blir det nog inlägg, men antagligen så kommer jag inte hinna.

Annars önskar jag alla en trevlig helg


LOVE IS IN THE AIR?

Som jag skrev i tidigare inlägg så börjar vi misstänka att det kanske är nåt mellan Alexander och Alva ändå, och jag nämnde även att det fanns film...så här kommer den =)


PERSONLIG...



Denna fina award fick jag av Pernilla och det känns jättekul! =)

Men jag tänker inte stanna den här för jag tror på uppmuntran..och därför tänker jag skicka den vidare till:

Tant Ulrika

Varför jag väljer att ge henne denna award är för att hon har ett roligt sätt att blogga på där hon berättar om sin man och sina barn och vad de gör om dagarna. Dessutom så är det roliga tävlingar och andra bra grejjer.
Ett plus är att hennes yngsta son är så otroligt rolig och han har fått mig att skratta mer än en gång genom saker han hittat på som man kunnat läsa om.

DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé: I förra episoden så gjorde Alexnder för första gången ett torpeddyk och det gick toppenbra! Dessutom så gjorde han några dyk från mattan och övade på att hålla sig i kanten, vilket resulterade i att han hamnade under vattnet x antal gånger

I Dagens Episod: Återsim igen för att ta igen den andra missade lektionen. Bara att öva på det som gjorts innan. Dessutom: Film!

Lundbybadet igen. Denna gång var pappa Thomas med och skulle titta på eftersom han kände att det kunde vara trevligt. Omklädningsrummet var inte fräscht idag heller, men bättre än förra veckan då det låg gamla kissiga (!) trosor under bänken.
Usch
Kerstin och Alexander gjorde sig iordning och traskade bort mot poolområdet där de skulle vara. Eftersom det är babysim så måste vattnet vara minst 32 grader, vilket Kerstin tycker är väldigt skönt eftersom det annars är väldigt kallt i simhallar. De bockades av på listan och gick ner i vattnet.
Som alltid så sjung de namnsången och denna gång så valde Alexander att sparka med benen. Många av de större barnen ville dyka och hoppa, inget som Alexander är sådär överförtjust i, men han härdade ut.

Det blev efter sången dags för fria aktiviteter och Alexander gjorde ytterligare ett torpeddyk och han var så duktig lillgrisen! Sen skuttade Kerstin och Alexander bort mot Thomas som stod vid kanten. Utanför simhallen var det livat eftersom det var fotbollsmatch. Lundbybadet gränsar precis mot Häckens hemmaarena och dagen i ära så var det Häcken-Malmö FF. Folk utanför tyckte det var skojsigt att titta in så bebisarna och barnen hade lite åskådare.

Men för att återgå till lektionen...Alexander gjorde 2 dyk från mattan varav det andra gick sådär. Han fattade inte riktigt att han skulle simma utan bara viftade lite med armarna under vattnet tills Kerstin drog upp honom. Men han brydde sig inte direkt..De övade sig lite på att hålla i kanten och tro det eller ej, men jäses vad duktig han var! Han höll sig ovanför ytan säkert 1-2 sekunder innan han inte orkade mer. Stora framsteg bara sen förra gången! Då blev Thomas och Kerstin mycket stolta.

Alexander plaskade även runt en del i ringen och jagade en rosa bil som kunde spruta vatten. Det var ungefär det som de hann med under lektionen.

Men Kerstin hörde en grej sen efter i duscharna som gjorde att hon blev glad. En mamma med sin son som kanske var 3 eller äldre;
"Nu låter vi bebisarna duscha först för de bli så kalla annars. Vi kan vänta för vi fryser inte lika mycket som de gör"

TACK!

I nästa episod av babysimmet: Kommer det hända något nytt? Dessutom ska Alexander testa sina coola simglasögon för första gången, hur kommer det att gå? Är det roligare när man kan se mer under vattnet?

Missa inte nästa spännande episod av: DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN

 

Follow emoen

NYFIKEN PÅ...





Denna lilla björn (?) Dompe. Vem är han? Följ med på denna spännande lilla resa tillsammans med oss!

Dompe är en gåva till Alexander från moster Madde och Eric. Den första gåvan någonsin (om man inte räknar med grejerna man fick på bb från olika företag..).Eller ja..han var väl kanske inte den första gåvan, men han var absolut Alexanders första nalle någonsin!

Den första tiden höll Dompe Alexander sällskap i barnvagnen då det var dags att sova. Även om Alexander hade lite svårt att hålla honom själv så brukade mamma se till så armen kom runt Dompe.

Denna björn härstammar från någon affär någonstans i landet. Antaligen Göteborg, Kungsbacka eller Kållered.
Dompe tycker om att..vara uppstoppad, som det gosedjur han är. Han tycker också om att ligga o babygymmet. Något han dock inte gillar är att bli uppäten/dreglad på. Han har upplevt tvättmaskinen x antal gånger hittills och det är inte heller något han gillar speciellt mycket. Denna björn har också rest och har faktiskt vart i Växjö hela 1 gånger!


EN GRÖTOLYCKA

Min son har växt över natten. Denna slutsatsen drog jag tidigare idag..

För första gången så skulle han få gröt till frukost istället för att ammas (känns ganska skrämmande faktiskt) och jag gjorde iordning gröten och ställde den på bordet på Alexandersäkert avstånd. Eftersom vattnet i muggen var iskallt och det är inte bra för kroppen att dricka så kallt vatten, så gick jag bort till diskbänken för att hälla i lite av det vattnet jag hade värmt till gröten.

Helt plötsligt hör jag ett välbekant ljud, det låter som när vattenmuggen åker i golvet, fast den stog jag och höll. Sen hörde jag hur Alexander började gråta så jag vände mig om och utbast "nej nej nej nej"
Gröten var fördelad över Alexander och det lilla bordet framför honom (halv varm gröt..)
Usch
In med ungen på toaletten för att skölja handen i kallt vatten eftersom där fick han faktiskt en del varm gröt och jag tar inga risker. Jag såg min planerade lugna dag fallla till spillo. Den skulle ju ägnas åt lite städning (lugn städning) och en lång skogspromenad. Med med tanke på hur dagen började..

Fick ordnat ny gröt (skam den som ger sig) och han åt, sen spydde han rätt mycket så vi fick byta tröja..igen..

Nu så tänkte jag han kunde sova en stund för han sover alltid (till 99%) 2 timmar på fm..det har nu gått 20 minuter och ungen är klarvaken..

Vad hände med min lugna dag?


AWARD!

Denna fick jag från Therése för en hel evighets sen och lite till, men jag har inte känt att jag riktigt förjänat den.
Men så var jag så kreativ att jag tog hjälp och sen blev bloggen fin fin =)



Eftersom jag då var så kreativ som tog hjälp av Camiie så vill jag ge den till henne eftersom hon är en som förtjänar den

ÄR DET MÅNNE KÄRLEK PÅ G?

Japp..här kommer då redovisningen från veckans obligatoriska bebisträff. Tyvärr så var det inte så många som kunde i veckan utan det blev

Kerstin & Alexander
Therése & Alva
Lina & Jamie

Hela besöket började med att Therése och Alva mötte upp Kerstin och Alexander vid vagnen. Kerstin var lite sen pga en ganska..hektiskt morgon. Hon var ganska trött och hade därför

*Misstagit nagellacksborttagningsmedelt (med aceton) för ansiktsvatten och börjat svabba sig med detta. Rekommenderas inte, det svider
*Glöm stänga av eltandborsten när hon skulle kolla en grej och lyckades därför dekorera golvet i ett av sovrummen i ett ljuvligt, vitt tandkrämspriktigt mönster
*samt glömt om hon hade stängt av plattan vilket gjorde att hon fick springa tillbaka bara för att upptäcka att plattan VAR avstängd

Ja..men iaf..så vandrade de bortåt mot Dahls (i vanlig ordning) där de tillbringade de första 10-15 minutrarna med att skura (!) barnstorlarna som var toksvarta. Uh..så äckligt. Sen råkade Kerstin kasta en glimt på bordet och gav sig på att skura det också.
Dahls är ju trevligt och så men dom har verkligen sunkat ner sig en del. Så om stället är att rekommendera fortfarande är tveksamt. Det är en sån där situation där man nästa får avgöra själv..

Så beställde de lite frukost. Kerstin tog en mumsig räkpanini med en latte till och Alexander fick hemmagjord puré i form av potatis, lax med sås och morötter till detta. Han åt som den karl han är.
Det pratades om allt möjligt som vanligt..och en kärlekshistoria mellan Alva och Alexander börjar anas. För er som minns tårtkalaset så höll de små liven hand men Alexander drog ju sig bort när han märkte att kameran var på.
Men denna gången lyckades det både bli kort- och filmbevis...



Sen kom Lina och Jamie och alla fortsatte att tjöta och hade en riktigt trevlig fika innan det var dags att dra sig.


 


JAG REKOMMENDERAR...

Jag har så totalfastnat i ett onlinespel så det blir snart pinsamt. Därför tänkte jag vara snäll och dela med mig så fler kan fastna :D

The West
Du är en nybyggare som får olika uppdrag (plocka bär, sälja tidningen, plocka tobak etc) och genom uppdragen så får du pengar och erfarenhetspoäng.

Då du kommer upp till nivå 10 så får du välja en karaktär. Eftersom jag kom upp till denna nivå igår så blev jag en kvinnlig äventyrare (guldgrävare)
Man kan även bli en manlig sådan eller andra roliga saker. 

Man kan ha en hemstad där man betalar skatt för att staden ska växa (allt styrs av medlemmar) och du åker på äventyr på kartan och kan handla i affärerna och sova på hotell. Desstom kan man be en bön i kyrkan..
Det ni!


 


Den skrattande bebisen

Det här är min son i ett nötskal...(glöm inte ljudet )



Inte sådär jättepigg..

Häromnatten så var jag totalt sömnlös..kan inte minnas när det hände sist.
Alexander sover ju så sött om natten (förutom några då han vridit på sig som en galning).

Men denna natten...i mamma-bebis förhållandet så var det nu tvärtom. I vanliga fall så är det ju bebisen som håller mamma vaken..nu var det mer mamma som höll bebis iaf halvvaken.

Thomas hade vart borta o skulle komma hem sent. Jag kom inte i säng förräns jättesent och även om jag var jättetrött så kunde jag verkligen inte somna. Så jag låg o vred på mig, vände på mig, la mig på mage, sida, mage, rygg, sida, andra sidan, toa, mage, rygg etc etc

Klockan tickade på och jag undrade vart han hade tagit vägen. Om han säger en tid han ska vara hemma och sedan inte är hemma prick det klockslaget så börjar min hjärna att mala.

Först tänkte jag att något hänt på vagnen på vägen hem. Det var ju trots allt väldigt mycket natt och hemska saker händer på nätterna.
Så jag började fundera i vilken ordning jag skulle ringa samtalen.

Först hans mobil, men den skulle ju givetvis vara avstängd eftersom han antaligen låg misshandlad nånstans. Så andra samtalet skulle bli till Sahlgrenskas akutmottagningar, sen skulle det få bli polisen om han inte var där. Men skulle jag ringa Göteborgspolisen eller 112? Svår fråga, kom faktiskt inte fram till något svar, antagligen 112 eftersom han skulle ringt om det var något.
Men sen så kanske det helt enkelt var så att han VAR hemma men hade somnat på soffan? Då skulle det ju vara riktigt pinsamt att ringa 112 o sen säga "nämen hoppsan..hehe..öh"
 Ja ni fattar..

Så kanske ni funderar på varför inte jag inte bara ringde hans mobil?
Jo..jag hörde nämligen en massa brötiga ungdomar utanför (jag har blivit gammal känner jag) och då tänkte jag att Thomas kanske gömmer sig för dem, eller för några andra busar. Tänk då om jag ringer och ljudet ekar..då skulle de ju hitta honom. Mycket dumt.

Men eftersom man är som man är så blev det ju, när han kom hem 20 minuter efter utsagd tid:

"Nämen..är du hemma nu?
Har allt gått bra?
Jag ser här på klockan att du är lite sen..."

Världens coolaste tjej liksom..=)

Dokusåpan Babysimmet - Grodan



Resumé: Förra gången så var det återsim då Alexander hade jättekul när han simmade på rygg. Dessutom bekantade han sig litegranna med mattan som flöt på vattnet samt simmade efter sin mamma sittandes i en flytring.

I dagens episod: Något ska hända med mattan men vad? Dessutom är det dags för...TORPEDDYK!

Välkommen till ännu en spännande episod av:
DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN!

Eftersom pappa Thomas vart bortrest denna dag så var det bara Alexander och mamma Kerstin som skulle dit. Kerstin var lite nervös över att hitta till det nya stället, men det gick utan problem och var mycket smidigare än vad hon trodde. De kom alldeles lagom i tid så Kerstin kunde hoppa in i duschen och sedan byta om på Alexander i lugn och ro innan det var dags att gå in till bassängen.

Väl nere i vattnet så samlades alla bebisar och föräldrar i en ring som vanligt för att sjunga namnsången. Alexander valde denna gången att gunga. Så alla bebisar fick gunga då det blev hans tur.
Gulligt.

Efter de hade sjungt namnsången så gick tant instruktör igenom dagens övningar.
Övningarna som görs är små etapper i livräddningsgrejen där barnet ska om det hamnar under vattnet, simma antingen upp till ytan och tillbaka till kanten och hålla fast sig eller under vattnet tillbaka till kanten och häva upp sig.

Övning #1: Mattan
Barnet skulle sättas på mattan, inte för långt in men inte heller för långt ut utan lagom på plats för att sedan göra ett dyk. Det mamma eller pappa kunde göra för att hjälpa barnet var att stötta antingen med en eller två händer..eller helt enkelt sätta barnet på mattan utan något stöd och istället kalla på det. När barnet tippar framåt så säger mamma/pappa "Ååååh dyk" och barnet gör då ett torpeddyk under vattnet och fångas upp i händerna av mamma/pappa som för tillbaka barnet mot mattans kant samtidigt som de säger "och tillbaka till kanten".

Övning #2: Hålla i kanten
Man placerar barnets fötter mot kanten och försöker få barnet att greppa kanten. Så tittar man på barnet och säger "Barnets namn, håll i kanten". Om barnet då släpper så ska man låta det sjunka under ytan för att de ska lära sig vad som händer när man inte håller. Det låter kanske hemskt men mamma/pappa står ju brevid och har koll på hela situationen. Denna övning är något som kommer tragglas med eftersom det är väldigt svårt att få barnet att hålla sig fast med hela huvudet ovanför ytan.

Det första Kerstin och Alexander gjorde var att testa på ett torpeddyk med instruktören. Hon satte Alexander mot sin mage och han tittade på Kerstin samtidigt som han lutade sig framåt. Då sa hon "åh dyk" varav lillgrisen simmade mot sin mamma som fångade upp honom i händerna. Det gick superbra!
Efter det så avancerade de bort mot mattan där Alexander behövde stöd av mammas båda händer. Detta eftersom han inte kan sitta själv ännu och då behöver han stödet. Så lutade han sig framåt och mamma sa det hon skulle och fångade sedan upp honom. Han såg mest chockad ut men det gick bra ändå. Så gjorde det detta några gånger under lektionen och det gick bra varenda gång. Inte en tår kom från hans söta lilla ansikte.

Däremot när det var dags att greppa i kanten så ville han inte. Kerstin tappade räkningen på hur många gånger han hamnade under vattnet och frågade instruktören tillslut som sa att det bara var att fortsätta traggla tills han fattade och greppade. Det kanske låter ganska hemskt för dig som läser att höra om att låta barnet hamna under vattnet, men det är faktiskt inte så hemskt. Alexander blev inte ledsen utan hans såg mest lite chockad ut och sedan så fortsatte han plaska med sina händer i vattnet (det var mycket roligare att plaska än att greppa..)

Lektionen avslutades sedan med att de sjung små båtar på havet och nån annan sång också där man bubblar i vattnet. Skoj skoj.
Sen samlades alla i en pyyyyttering och helt plötsligt så tog instruktören upp en avklippt petflaska, full med hål och vattnet sprutade ut ur dessa hål till alla barnens förtjusning. De skrattade och försökte ta vattnet som öste ut.
Så skoj man kunde ha för så lite egentligen.

Det sista de gjorde var att sjunga vinka hejdå sången och sen åkte alla mammor/pappor och bebisar hem.

Nästa vecka i Dokusåpan Baysimmet - grodan:
Vad ska de göra? Kommer Alexander lyckas greppa kanten denna lektion utan att hamna under vattnet?
Dessutom kommer det antagligen bli dyk från kanten. Ojoj..hur ska det gå?

För att inte missa nästa spännanade avsnitt:

Follow emoen

Doptavla

Alexanders doptavla är nu färdig och ser ut såhär:



Broderiet kommer från Ateljé Margaretha

RSS 2.0