FÖRGRYMMAD

Nu är jag så trött på försäkringskassan så jag vet snart inte vart jag tar vägen. De måste ha skapats för att skapa osämja och aggresivitet i detta land.

Eftersom jag då idag var tvungen att återigen ge mig i kast med dessa marodörer så gick ju allt snett på dagen. En tjej som skulle av vagnen och ingen hjälpte henne av (trodde faktiskt tjejen framför skulle hjälpa, men helt plötsligt så var barnvagnen nere och ett sarkastiskt "Tack för hjälpen", skadar ju inte att fråga om hjälp, eller?). Det enda som var bra var att det inte var lång kö hos försäkringskassan. Men jag fick ju inte det svaret jag ville så det sög ändå.
Löneassistenten på jobbet är inte den gamla utan en ny, tyvärr verkar hon inte ha 100% koll på vad som gäller så jag är lite nervös för att mina uppgifter ska bli fel.
Sen var det nån tant som skulle på vagnen med sin rollator när jag gick av, men som vände o skulle in i en annan ingång och när jag hade kommit 20 meter hör jag nån gammal tant som ropar hjälp *sucka*
Hur SVÅRT kan det vara? Dessutom känner man sig som en skurk för man inte kan lyfta saker stup i kvarten pga ryggen, det sista jag vill just nu är att paja den, för jag har tillräckligt ont som det är.

Men eftersom jag är den jag är (blir städgalen när jag är arg och orolig) så började jag dona här hemma. Så jag har tvättat strykbrädeöverdraget, postat alla brev som måste iväg, bakat bröd, tvättat köket, rensat alla papper och ordnat och donat hela dagen så allt är iordning nu. Ganska lugnande faktiskt. Thomas gillar när jag gör det :D

Igår efter informationsmötet på försäkringskassan (tänker inte ens nämna något om hur det gick för det är det inte värt) så försökte vi varva ner genom att titta på en film. Det blev Apocalypto. För er som inte sett den så kan jag faktiskt rekommendera den. Väldigt våldsam, för att uttrycka det milt, men absolut sevärd (förutom de momenten jag var tvungen att blunda för att inte spy). Mel Gibson regisserar bättre filmer än han spelar i :)

JAG ÄR GRYM!!!

Jag tänkte bara passa att börja med att säga....JAG KLARADE TEORIPROVET!!! Behöver jag berätta hur lättad jag är? Knappast...dessutom klarade jag det med god marginal :) *duktig*

Igår så var första träffen för föräldrautbildningen och både jag och F gick som gräsänkor eftersom våra gubbar jobbade. Men det gjorde inget, de skulle inte gillat filmen vi fick se ändå. Inte ens jag gillade den..usch..
Det var en bebis som var 10 minuter gammal, och de skulle visa hur luktsinnet fungerade, så man fick se hur bebisen kröp på sin nakna mamma och jakten efter bröstvårtan..o sen fortsatte de filma i närbild. Jag har lite svårt för sånt, det är för privat. Jag vill inte se ett barn som ammas så nära.Dessutom höra mamman "oj, nu missar du bröstvårtan, nu kryper du åt fel håll..däääär är bröstvårtan". Och nej, jag tycker inte heller det är ok för mammor att bara fläka upp bröstet o börja amma överallt. Alla vill faktiskt inte se, hur jädra naturligt det än är. Det är naturligt att kissa också men inte sjutton får du göra det överallt.

Sedan så gick de igenom förlossningen och gav väldigt bra tips på saker man kan tänka på när det börjar närma sig och det är dags att åka in..saker man inte tänker på innan..

* Se till att bilen är fulltankad. Även om man hinner så VILL MAN INTE stanna på vägen.
* Kolla upp parkeringsplats på sjukhuset, vart betalningsautomaten ligger och om den tar mynt eller kort. Också stort irritationsmoment när man har megavärkar
* Ta reda på vart ingången till BB ligger

Ganska bra tips faktiskt. De gick också igenom när man ska åka in. Är man inte säker på att det är värkar så kan man vänta, för sen när värkarna sätter igång på riktigt så tvekar man inte längre.
Nästa gång skulle vi prata smärtlindring..kan vara bra för jag tvekar fortfarande över vad jag vill ha. Det är som en djungel!

Nåt som var roligt var att F tyckte min mage hade växt jättemycket bara sen i lördags. Märker jag iofs också..vissa dagar växer den som attan och nu går det verkligen inte att missta att det är en bebis där. Men sen är det ju också 6e månaden :D


VECKA 25

Vecka 25
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Dagens underhållning kommer från Katta

"En gammal kärring åkte hiss. Hissen stannade och en läcker fotomodell steg på, hon doftade mycket gott och vände sig till kärringen och sa -Ralph Lauren 800 kr droppen.
På nästa våning steg en om möjligt ännu vackrare modell på och hon doftade ljuvligt.
Hon vände sig mot de andra och sa självsäkert -Chanel 1500 kr droppen.
På nästa våning rev kärringen av en brakskit.
När hon klev av vände hon sig mot modellerna och sa -Broccoli 17 kr Lidl."

SJUK KATT

Molly har vart dålig :(
Det började i torsdags med att hon spydde, o sen spydde hon mer, och ännu mer. Sprang och la sig under sängen och ville verkligen inte komma fram. Dricka gjorde hon lite efter att hon hade spytt, men ingen mat (inte så förvånande iofs). Ringde Blå stjärnan som tyckte jag skulle ta tempen, hade ingen temp, men hon tyckte jag kunde låna av någon av mina grannar..jomen tjena..
"Pling Plong.
-Jaa?
- Hej! Jo det är så att jag måste ha en temp att köra upp i rumpan på min katt eftersom hon är dålig och jag måste se om hon har feber. Eftersom jag inte äger någon så undrar jag nu om jag kanske kunde få låna din?"
Det kändes inte som ett alternativ att fråga grannarna.
Men eftersom hon inte föll ihop på stället utan kunde springa själv tillbaka under sängen när jag tog ut henne så tänkte jag, att har hon så hög feber så skulle hon inte kunna det. Dessutom kunde hon stå på benen själv. Så jag beslutade att avvakta för jag kunde göra det.
Hela natten låg gumsan under sängen och jag gick dagen efter ner till apoteket o köpte en temp, tempskydd o vaselin. (låter som en underbar kombination *ryser*) Så kom vi då till den punkten då jag skulle försöka ta tempen på henne.
Lättare sagt än gjort kan jag meddela. Det gick åt helskotta för att uttrycka det så.
Med tanke på att jag är gravid så kände jag inte för att bli riven eller nåt sånt heller (bita mig tvivlar jag starkt på att hon skulle göra eftersom hon aldrig bitit någon eller rivit eller något sånt). Men eftersom man aldrig vet så ville jag inte ta den risken. Så efter två försök gav jag upp.
Och vad hände?
Hon piggnade till. Satt uppe o tvättade sig (blängde iofs lite surt på mig) men hon var uppe igen! Gick och la sig i solen och tvättade sig (!), sedan gick hon och drack vatten och tiggde hela tiden om mat. Hon ville änna inte ha sin kattmat så jag kokade lite fisk. Attans vad hon åt, och fort gick det!
Detta resulterade i att Falcon istället kräktes upp all fisk. Han blev lite stressad av att Molly för en gångs skull var snabbare än honom så han skulle ju överbevisa henne *sucka*
Sen så sov hon ganska mycket, men som igår då så blev hon mycket piggare. Hon sprang runt o busade med Falcon och drack massor, åt dock inget på dagen :( men jag tänkte att blir hon tillräckligt hungrig så äter hon. Och det gjorde hon också =)

Så nu mår lillgumsan bra, inatt sov hon i sängen igen =)

OROLIG

Eftersom jag inte känt några sparkar sen i måndags så ringde jag till bm som sa att jag kunde komma senare idag. Hon ska klämma lite på magen och lyssna o sånt för att jag ska lugna ner mig lite (som jag sagt innan, att vara gravid är det mest nojjiga som finns).
Det var min gamla bm som svarade och jag börjar faktiskt gilla henne igen, så jag kan nog gå hos henne sen :-)
Jag har verkligen testat allt. Kallt att dricka, varmt att dricka, skaka på magen, kattkurr på magen, kaffe, te jada jada. Usch..undra vad som händer sen när bebisen är ute. Bubbelplast och gladiatorhjälm?

Uppdaterar när jag kommer hem igen!

Det var ingen fara. Bebisen låg där inne, långt bak och vi lyssnade på hjärtljuden. Bm sa att det var bra att hjärtljuden varierade i hastighet eftersom det var ett friskhetstecken. Hon sa att det var jättelätt att bli nojjig också, och om jag blev orolig så var det bara att ringa så kunde vi lyssna på hjärtat, tar ju inte lång tid.

Så nu får vi se hur många dagar det tar innan jag hittar något nytt att oroa mig för..

USCH

Har en sån där nojjig dag igen, har inte känt några sparkar så nu börjar jag ÅTERIGEN oroa mig för att något är fel. Önskar jag kunde vara en sån där gravid som bara tar allt med en klackspark och inte oroar sig för så mycket. Ska det vara så svårt?

Iaf...här kommer nåt skoj jag fick av Katta, tyckte den var skojjig =)

"Cheferna från ölbolagen Carlsberg, Heineken, Norrlands Guld och
Budweiser var och spelade på en golfbana i Sverige.
När de spelat färdigt så satte de sig ner i restaurangen vid golfbanan
och beställde mat, sedan frågade servitören vad de skulle dricka till:
-Jag tar en Carlsberg, probably the best beer in the world, sa chefen för
Carlsberg.
Chefen för Heineken höll inte med, så han beställde just en Heineken
vilket han ansåg vara bäst.
-Jag tar en Budweiser, för om det är det bästa ölet i USA så är det
bäst här också, sa chefen för Budweiser.
-Jag tar en Cola, sa chefen för Norrlands Guld lugnt.
Alla de andra tittade på honom förvirrat och frågade honom varför han
inte drack Norrlands Guld till maten.
-Om inte ni ska dricka öl till maten så ska inte jag göra det
heller......"

STULEN KATTUNGE

Tänkte berätta om något sorgligt som hände för några år sedan, som jag faktiskt fortfarande är rätt så förgrymmad över.

Jo..mina små älsklingar (katterna) hade fått kattungar som var precis överallt hela tiden. Vid detta tillfälle så var de ca 5 veckor gamla och tokstolliga, precis som sina föräldrar.

En lördagsmorgon så åkte jag till jobbet och på något sätt så hade en av småbusarna lyckats klämma sig ut i korridoren. Detta märkte jag genom att mitt ex ringde mig senare på dagen och sa att en av ungarna saknades. Jag blev helt förstörd, åkte hem och vände upp och ner på lägenheten säkert tre gånger minst. Men ingen liten kisse kunde hittas. Mollys desperata rop efter sin unge var så hjärtskärande så det går inte att beskriva. Hon kunde ju inte förstå vart hennes barn var. (dessa skrik höll på i över en vecka)
Jag gjorde lappar och satte upp lite överallt så att INGEN skulle kunna missa dem.

En vecka gick utan att någon hörde av sig. Men en dag så hade mitt ex fått ett meddelande på sin mobil. Då var det någon som hade sett lappen och ringt och pratat in för en vecka sedan. Tydligen så hade meddelandet blivit fördröjt eller nåt sånt liknande.
Så här sa den som ringde på ett ungefär:

"Hej! Vi har hittat eran kattunge och vart hos veterinären med den, men den mådde bra. Eftersom vi är allergiska så har vi gett bort den till en annan. Hejdå"

Då..flög jag i taket. Inget namn, inget nummer, och dessutom gett bort MIN katt till någon annan??! Det var inte svårt att få tag på oss. På lapparna satt bådas nummer, samt adress vilket gjorde att man antingen kunde ringt min telefon eller letat upp oss hemma, ringt oss hemma, men nejdå.
Jag blev ju då som sagt förfärad över detta och ringde polisen och frågade om man fick göra så här.
Kan upplysa er som gjort något liknande att det får man inte. Enligt lagen så MÅSTE man göra allt i sin makt för att hitta ägarna, kan ju vara en bra idé att kontakta polisen och säga att man har katten eftersom vi ändå anmält den försvunnen.

Jag tänker än idag ibland på lilla kattungen (trots att det var för ca 4 år sedan) och undrar hur den fick det, om den lever fortfarande och sånt. Med all största sannolikhet hade ungen inte hunnit långt, dessutom skulle det vara intressant att veta vem som släppte ut den från korridoren (för det vet jag att jag inte gjorde). Och jag blir väldigt arg på de inkompetenta människor som hittade katten, var ju bra att ta den till veterinären, men man kunde ringt igen, ringt de andra numren och definitivt inte ge bort katten. Och ringa utan att ge namn och nummer..dåligt.

VECKA 24

Vecka 24
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

SUCK!

Igår så åkte vi en sväng till Växjö och jag körde faktiskt hela vägen (förutom de sista km, men ändå :) Vad som slog mig (förutom lillgoingen som sparkade på min blåsa) var att människor är helt livsfarliga i trafiken. Ta mig sjutton så vissa människor kör, skit samma ifall de råkar illa ut när de kör så. Men det är en otroligt stor risk att de skadar andra människor eller att de skadar sina medpassagerare i bilen.
Skandal ju
Kan också säga att jag faktiskt drack min första kopp kaffe igår (ingen latte alltså) på ca 5 månader. Det ni!

Älsklingen min var helt underbar imorse. Jag fick inte lov att gå upp ur sängen för han skulle överraska mig..
..hm..
Så åkte han iväg..sen kom han tillbaka o hade köpt en massa gott till frukost o gjorde iordning den medan jag snällt fick sitta o läsa tidningen som han hade köpt :) Då blir en liten flicka glad minsann, av att ha en sån älskling!

Söndagen kommer ägnas att ta tag åt det sista som är kvar i skolan..


SKAFFA ETT LIV

Fick den här av Katta. Här har du 200 filmer, har du sett 80 eller fler så har du tydligen inget liv :P

[X] Grease
[X]Pirates of the Caribbean
[  ] Boondock Saints
[X] The Mexican
[  ] Fight Club
[X] Starsky and Hutch
[X] Neverending Story
[  ] Blazing Saddles
[  ] Airplane
Total: 5

[  ] The Princess Bride
[  ] AnchorMan: The Legend of Ron Burgundy
[  ] Napoleon Dynamite
[  ] Labyrinth
[X] Saw
[X] Saw II
[X] Saw III
[  ] White Noise
[  ] White Oleander
[X] Anger Management
[X ] 50 First Dates
Total: 5

[X] Scream
[X] Scream 2
[X] Scream 3
[X] Scary Movie
[X] Scary Movie 2
[X] Scary Movie 3
[X] American Pie
[X] American Pie 2
[X] American Wedding
[  ] American Pie Band Camp
[  ] American Pie The Naked Mile
Total: 9

[  ] Harry Potter 1
[  ] Harry Potter 2
[  ] Harry Potter 3
[  ] Harry Potter 4
[  ] Resident Evil
[  ] Resident Evil 2
[  ] The Wedding Singer
[  ] Little Black Book
[X] The Village
[  ] Lilo & Stitch
[  ] Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
Total: 1

[X] Finding Nemo
[  ] Finding Neverland
[X] Signs
[X] The Grinch
[X] Texas Chainsaw Massacre
[  ] White Chicks
[X] Butterfly Effect
[  ] Thirteen Going on 30
[X] I Robot
Total: 6

[X] Dodgeball: A True Underdog Story
[X] Universal Soldier
[  ] A Series Of Unfortunate Events
[  ] Along Came Polly
[  ] Deep Impact
[  ] KingPin
[  ] Never Been Kissed
[X] Meet The Parents
[  ] Meet the Fockers
[ ] Eight Crazy Nights
[X] Joe Dirt
Total: 4

[X] A Cinderella Story
[  ] The Terminal
[  ] The Lizzie McGuire Movie
[  ] Passport to Paris
[X] Dumb & Dumber
[  ] Dumb & Dumberer
[X] Final Destination
[X] Final Destination 2
[X] Final Destination 3
[X] Halloween
[X] The Ring
[X] The Ring 2
Total:8

[  ] Harold & Kumar Go To White Castle
[  ] Practical Magic
[  ] Chicago
[X ] Ghost Ship
[  ] From Hell
[  ] Hellboy
[  ] Secret Window
[  ] The Whole Nine Yards
Total: 1

[X] Troy
[X] The Day After Tomorrow
[  ] Child's Play
[  ] Seed of Chucky
[  ] Bride of Chucky
[X] Ten Things I Hate About You
[  ] Just Married
[X] Gothica
[  ] Nightmare on Elm Street
[  ] Sixteen Candles
[  ] Remember the Titans
[  ] Coach Carter
Total: 4

[  ] Bad Boys
[  ] Bad Boys 2
[  ] Joy Ride
[  ] Seven
[  ] Ocean's Eleven
[  ] Ocean's Twelve
[  ] Ocean's Thirteen
[  ] Identity
[  ] Lone Star
[  ] Bedazzled
[  ] Predator I
[  ] Predator II
Total: 0

[X] Independence Day
[  ] Cujo
[  ] A Bronx Tale
[  ] Darkness Falls
[  ] Christine
[X] ET
[X] Children of the Corn
[  ] My Boss' Daughter
[  ] Maid in Manhattan
[  ] Frailty
Total: 3

[  ] Best Bet
[  ] How to Lose a Guy in 10 Days
[X] She's All That
[  ] Calendar Girls
[  ] Sideways
[X] Mars Attacks
[  ] Event Horizon
[  ] Ever After
[X] Forrest Gump
[  ] Big Trouble in Little China
Total: 3

[X] X-Men
[X] X-Men 2
[X] Spider-Man
[X] Spider-Man 2
[  ] Sky High
[  ] Jeepers Creepers
[  ] Jeepers Creepers 2
[X] Catch Me If You Can
[X] The Others
[X] Freaky Friday
[  ] Reign of Fire
[  ] Cruel Intentions
[  ] Cruel Intentions 2
[  ] The Hot Chick
Total: 7

[  ] Swimfan
[  ] Miracle
[  ] Old School
[  ] The Notebook
[X] K-Pax
[X] Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
[X] Lord of the Rings: The Two Towers
[X] Lord of the Rings: The Return of the King
[ ] Walk to remember
[X] Boogeyman
Total: 5

[X] Hitch
[  ] The Fifth Element
[X] Star Wars Episode I The Phantom Menace
[X] Star Wars Episode II Attack of The Clones
[  ] Star Wars Episode III Revenge of The Sith
[X] Star Wars Episode IV A New Hope
[X] Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
[X] Star Wars Episode VI Return of The Jedi
[  ] Troop Beverly Hills
[  ] Swimming with Sharks
Total: 6

[X] Air Force One
[  ] For Richer or Poorer
[  ] Transporter
[  ] Transporter 2
[  ] People Under the Stairs
[X] Blue Velvet
[X] Sound of Music
[ ] Parent Trap Re-make
[X] The Birds
[X] The Terminator
[X] Terminator-2
[X] Terminator-3
Total: 7

[  ] Empire Records
[  ] SLC Punk
[  ] Meet Joe Black
[  ] Nightmare Before Christmas
[X] The Silence of the Lambs
[X] Sleepy Hollow
[  ] I Heart Huckabees
[  ] 24 Hour Party People
[  ] Blood In Blood Out
Total:  

[X] Thirteen
[  ] Manic
[X] American History X
[  ] Deep Blue Sea
[X] George of the Jungle
[  ] Canadian Bacon
[  ] How High
[  ] The Jacket
[X] My little pony -
Total: 4

[  ] Road to perdition
[X] Jesus Christ Superstar
[  ] Rent
[  ] Mulan
[  ] Mulan 2
[X] Lion king
[  ] Lion King 2
[  ] Lion King 3 Hakuna Matata
[  ] Legally blonde
[  ] Legally blonde 2
[X] Pink Panther
Total: 3

Totala summan: 83

Måste ändå säga att många av de filmer jag sett var någorlunda bra medan vissa sög rätt fett.

Är det inte underbart att få veta så mycket onödig information om en person? :P

GRAVID KVINNA

2 dagar i en gravid kvinnas liv

Onsdag: Allt känns skit. Det är en grå dag i mitt sinne. Jag vill inget, har ångest över allt och vill helst av allt gömma mig under täcket o störtlipa.
*Kände inga sparkar, var säker på att lillgiongen hade försvunnit. Trots att jag bökade på magen hände inget. Såg framför mig hur jag skulle behöva föda ut mitt barn som inte levde längre, och sedan lyssna på allas "åh vad tråkigt"
*Jag ringde bm angående föräldrautbildningen, eftersom jag inte fått någon inbjudan till den kursen nu i maj (håller på i 5 veckor). Hon sa att de hade delat den så dom drog vid den 15e, men jag ska ha den 14e. Skulle istället få gå sista halva i augusti. Lyckat när jag ska ha i september. Frågade vad som skulle hända om jag födde för tidigt. Fick bara svaret att de räknade med att alla skulle hinna gå. Kändes som om hon hatade mig.
*Ringde gymmet, måste betala avgift perioden ut även om jag fryser det, hon hatade mig inte, hon var alldeles för trevlig för det.
*Ringde telenor ang mitt abonnemang jag sagt upp. Måste betala för en hel månad trots att det går ut efter halva. Hon hatade mig också.
*Ingen aptit. Låg på soffan och tyckte väldigt synd om mig själv.
*Thomas kom hem o jag berättade hur jag mådde. Han frågade om det berodde på honom. Sa att om det inte vore för honom skulle jag legat under täcket redan o störtbölat, men det var han som fick mig att inte bryta ihop genom att vara så underbar.

Torsdag: Hade en lugn morgon, kunde äta i lugn och ro samt göra mig iordning. Var fortfarande lite apatisk.
*Började känna småbuffar från lillgoingen och lite småsparkar. Fortfarande lite luddigt eftersom livmodern ligger i framvägg.
*Åker till skolan o har prov, går ganska bra tror jag. Pratar med folk o solen börjar skina.
*Min gamla bm ringer och är..väldigt trevligt. Riktigt supertrevlig faktiskt. Frågar hur jag mår o sånt. Sedan säger hon att hon hörde att jag ringt angående föräldrautbildningen och att jag var orolig över att jag inte skulle kunna vara med. Så hon säger att hon ordnar in mig på kursen i maj ändå. Hakan i golvet av förvåning. Hon kanske tycker om mig trots allt? (var inte samma jag pratade med igår)
*Thomas ringer o pratar om en bebis han hade sett någonstans där han åt och hur mysigt det såg ut, och hur mycket han längtar efter vår lillgoing. Känner hur jag blir alldeles varm inombord och tårarna finns där bakom.
*Körskolan, står o tjötar massor med hon i kassan, riktigt trevligt.
*Åker hem o lagar god mat (stuvad potatis med lax).
*In till stan o ta en fika med F. Jämföra magar o prata bebisar.

Det är ta mig sjutton inte lätt att vara gravid med alla hormoner. Men det är väldigt mysigt på samma gång.

PRICKA POTTAN!

Det här är ett inlägg som vänder sig till alla pojkar runt om i världen. Det är ett önskemål från alla flickor runt om i världen. Ett budskap som är väldigt lätt, men verkar väldigt svårt.

PRICKA POTTAN NÄR NI KISSAR!

Egentligen skulle detta inte behöva utvecklas, men eftersom detta pågått sen begynnelsens början och verkar omöjligt att få bukt på så undrar jag bara; varför?

Efter att nu ha gått på en skola där både pojkar o flickor går, och där det finns uppdelade flick - och pojktoaletter så kan jag säga att det finns en anledning till detta, även till varför flickor blir så arga när pojkar använder "fel" toalett.
Anledningen är kiss. Inte bara kiss, utan kiss överallt.

Jag vet inte hur många gånger jag vänt i dörren eftersom någonting verkar gått väldigt fel där inne. Hur kan det gå så fel? Jag förstår inte.

Kan någon pojke i detta land svara på varför det är så svårt att träffa en potta när man kissar? Hur är det möjligt att det kan flyga överallt, landa på väggar, över hela toaletten och skapa små pölar på golvet?
Och är det verkligen så farligt att sitta ner och kissa?

Tänk på alla fördelar ni har gentemot oss tjejer. Är man ute i skogen så är det inga problem för er att bara "langa fram den". Känner vi att det trycker på så måste vi sätta oss på huk, och tänk er känslan att behöva sitta på huk när man ser alla insekter som kryper omkring på marken och högt gräs. Ni kan springa in bakom en buske, vi kan inte bara sätta oss bakom en buske, vi måste hitta en toalett (och jag ska inte ens börja berätta om hur otroligt äckliga offentliga toaletter är).

Så snälla, nästa gång ni ska gå och kissa så sätt er ner. Om ni nu MÅSTE stå upp så öva ordenligt hemma (och se till så er flickvän slipper städa upp) så ni kan träffa pottan ordentligt.

Tack.

SUGA PÅ TUMMEN

Vecka 23
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Måste säga att jag instämmer i ovanstående.
För det första så känner jag faktiskt när lillgoingen vänder sig, mycket speciell känsla får jag säga, vettesjutton hur man ska beskriva den..ni får uppleva det själva :)
För det andra så reagerar lillgoingen när det är ljud. Som i helgen var vi på en revy av och med Tomas von Brömssen, det var ganska hög musik när dom sjung o sånt. Och då blev det karatefäktning inne i magen så tillslut fick jag försöka ljudisolera med jackan utanpå magen :)
Det här med att suga tumme har ju lillgoingen gjort ett bra tag, såg ut som h*n gjorde det på första ultraljudet och även andra, fast då såg man det lite tydligare. Fosterställning o tumsugning, precis som det ska vara haha.
Börjar känna sparkarna lite tydligare nu, vilket är otroligt skönt faktiskt. Dessutom känner jag dem högre upp än innan, nu är de nedanför naveln ibland o härjar. Man kan faktiskt se på magen också när sparken kommer eftersom det blir som en liten bula som sticker ut snabbt. Mysigt =)

Och magen växer så det knakar, kan meddela att jag inte längre ser mina tår. Kläderna växer jag ur också. En tröja jag hade förra veckan är tex på tok för liten nu. Men..jag har hittat en jättesnygg bikini på H&M som jag vill ha. Den är som en bikini fast som ett linne samtidigt, så det går ner över magen också. *vill ha*

Projekt Historia
Projekt Geografi
Engelska prov

Nationellt prov svenska
Filmanalys
Bokrecension Engelska
Geografi prov
Redovisning svenska dikt
Nationellt prov engelska
Hemuppgift historia
Teoriprov
Uppkörning

RUMPAN

Thomas har köpt ny kavaj o riktigt snygga byxor. Givetvis så ville jag ha en modevisning (är ju obligatoriskt).
Så han fick snällt byta om. Oh..snyggt blev det också.

K-
Vad snygg du blev! Det är ju skitsnyggt verkligen!
T- Ja, det passar jättebra o byxorna sitter bra också.
K- Vänta lite, vänd dig om.

Thomas vänder sig om och jag lyfter upp kavajen.

K-
Mm...dom sitter ju perfekt *ler* Vad fin din rumpa blir i dom byxorna! Dom sitter jättebra!
T- Ja det sa expediten i affären också.
K- Va?
T- Hon gjorde precis som dig och sa att dom satt bra där bak.

Jag blir överdramatiskt chockad och drar in luft och fortsätter lika dramatiskt

K- Stirrade hon på din rumpa?!
T- Ja...
K- Var hon gammal?
T- Medelålders, men hon ville nog ha något att drömma om.
K- Jag förstår henne, jag brukar också drömma om din rumpa.

Båda börjar småfnissa..

En helt vanlig eftermiddag i vårt liv.


TO DO PAPPER

"Om du inte köper ut åt mig så kommer den närmaste tiden att bli väldigt...jobbig..."
haha, det är min favoritreklam :)

För er som aldrig fyllt i papper från försäkringskassan angående havandeskapspenning så kan jag säga att....det är väldigt jobbigt faktiskt. Inte bara jobbigt, det är även halvt om halvt komplicerat och otroligt förvirrande. Skulle vara lättare om de kunde göra om på nåt sätt.
Nu ska jag fylla i, chefen ska fylla i, papper ska skickas in o sen när det gäller föräldrapenning så ska man göra på nåt annat sätt och..hej o hå. Känns som jag gått vilse bland höga grässtrån.

Våran kyl har gått sönder också. Det suger ju. Jag vill ju ha mina gröna clementiner kalla, innebär detta nu då att jag måste äta dom varma? Hua mig.

Kan säga att kill-sidan leder. Var på jobbet idag och M sa att det absolut är en kille eftersom de ställen jag gått upp på bildar ett bälte runt magen (mage, rumpa, lår) och ingen annanstans. (jag har alltså bara gått upp på dom ställena)
Så nu skulle jag nog vilka påstå att 65% tror att det är en pojk medan 35% tror på en flicka.
Jag tror fortfarande på en flicka :) Men vi ska faktiskt ta reda på det..fast det dröööööjer så räkna inte med svar på ett bra tag. Men fortsätt gissa..

Kommit fram till att jag på kväll och morgon är en realist. Det är då jag inser att jag har för mycket att göra och för lite tid att göra det på. Det är mina ångest timmar.
På dagen däremot så är jag en optimist, som igår så fick jag för mig att jag skulle börja ta gitarrlektioner eftersom jag hade så mycket tid över..*suckar*

Sanningen är att jag faktiskt har för mycket att göra, än så länge iaf. Senare blir det lugnare. Men jag kommer säkert på massor att göra tills dess så det är ingen fara ;)

Glömde ju säga det också att min lilla bumsa blir 5 år idag! Inte klokt vad tiden går fort! (med bumsa menar jag alltså Molly, min katt :)

Projekt Historia
Projekt Geografi
Engelska prov

Nationellt prov svenska
Filmanalys

Geografi prov
Redovisning svenska dikt
Nationellt prov engelska
Hemuppgift historia
Teoriprov
Uppkörning

GNÄLLSPIK!

Tiden med lugna måltider verkar vara förbi. Om det inte är Falcon som gnäller som om det gällde jordens undergång (detta lyckas han alltid med när jag precis ska sätta mig och äta) så har bebisen börjar sparka litegranna. Eller bebisen börjar mer sparka innan jag ska äta, vettesjutton om jag sänder ut matsignaler eller nåt sånt. Gör jag säkert. Är inte lätt att vara gravid och hungrig ;)

Hade körlektion idag. Insåg att jag måste köra mycket mer hemma om jag ska klara uppkörningen. Är ju tur att jag har en sån bra handledare som Thomas iaf, där går det ju inte att komma undan dom svåra sakerna hur mycket jag än försöker...och tro mig, jag försöker.

Tänkte ge veckans ros till mina underbara solglasögon haha. Men dom är faktiskt helt underbara! De dyraste jag någonsin haft, men sååå bra och sååå snygga. Bara så ni vet.

Läste något hemskt i punkt se idag, vet inte om någon annan läst den. Var ju en liten tjej som hade blivit biten av en grävling eller bäver eller nåt sånt. Varför hon blev attackerad? Hon skulle klappa den, och pappa sa iiingenting (framgår inte i artikeln iofs, men verkar inte så). Och nästa gång hon ser en grävling/bäver så ska hon svärda den.
Öh?
Härligt med människor som lär vår framtida generation att dom får göra vad dom vill med djur och natur, gör inte djur och natur som vår framtida generation vill så hämnas vi genom våld och genom respektlöshet.
Sen när springer man fram o klappar ett vilt djur? Eller andras hundar för den delen...

Något som är bra är att borgarna lyckats jobba av väldigt mycket på statsskulden vilket kommer göra det bättre för alla i framtiden, fast det är jobbigare nu.
Något som är dåligt är att sossarna kommer bygga på statsskulden igen för att alla ska få stora bidrag. Sen när skulden är stor så kommer vi som jobbar drabbas igen av tokhöga skatter och blir det en ekonimikris kommer sossarna inte sparat något. (alla ni som söker jobb aktivt och utbildar er och verkligen anstränger er, ta inte åt er. Resten som inte anstränger sig tillräckligt och som är lata, ta åt er)

Förutom detta så är allt bra :) Ja, förutom förkylningen då. Men vi har blivit vänner nu så vi kan samsas någorlunda.


HEMMA IGEN

VECKA 22
Kroppen:
Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.


Fortfarande förkyld :( Hade tänkt gå till skolan idag men det går inte riktigt, hoppas däremot att jag kan gå imon. Dessutom hade ju jag o F tänkt att fika idag, men det går inte heller. Uschan :(

Annars har det faktiskt inte hänt mycket, bara suttit här o försökt bli bättre. Nyser o låter som en hes kråka.

Såg ni förresten på det här programmet på femman igår, kommer inte ihåg vad det heter, men det där de har fått svara på frågor i en lögndetektor o sedan ska svara på dem i studion.
Fy sjutton vilken förnedringstv! Jag tyckte så synd om den stackars tjejen igår..Och hon som var efter.(fast henne vad det inte synd om). Jäses..jag menar..kastat mat på golvet och sedan serverat det. Det är ju fruktansvärt!
Jag tänker på allt ur gravidsynpunkt nu :) Men jag skulle aldrig äta mat som vart på golvet, herregud, vem vet vad som legat på golvet innan! Som gravid är man ju extra känslig mot bakterier och även om inte jag blir sjuk så kan det drabba min lilla bebis. Ne, en så omogen och oansvarig människa. Tyckte synd om hennes mamma som satt där och skämdes, det skulle jag också ha gjort.

Kan också meddela att jag nu börjat dricka te igen =)

Jag har dessutom äntligen hittat barnvagnen jag vill ha! Har kollat runt lite och jag vill absolut inte ha någon med tre hjul eftersom de välter så lätt och handtagen går av (!) på vissa modeller. Men jag var inne på råd och rön och kollade efter bästa och sämsta vagnarna. Och den bästa var en Carena Freeride, och det var ungefär precis en sån vagn jag hade tänkt mig *glad*

image1                                image2
Bilderna kommer från http://vauvapiste.suntuubi.com/?cat=14

FÖRKYLD

Det är helt otroligt; men jag har gått och blivit förkyld igen. Jag har ALDRIG haft såna här förkylningar innan. Underbart med nedsatt immunförsvar, men det får man ta, bara bebisen mår bra så.

Men igår när jag fortfarande mådde någorlunda bra så åkte vi hem till min syster eftersom hennes sambo fyllde år. Det blev ganska trevligt. Hon hade gjort pastasallad med tillbehör och sedan blev det tårtor :)
Och Nintendo Wii! :D Det var ju jätteskoj. Jag o Thomas var grymma på bowling! Och jag har inte ens kram i armen idag, men det är väääldigt lätt att få sträckningar. Som när pappa hade spelat så fick han sån kramp i armen dagen efter så man trodde att han höll på få en hjärtattack. Förutom bowling så testade vi tennis och mamma satt och skrattade eftersom vi levde oss in i det så mycket så vi stod o hoppade och hade oss.

Och kvällen avslutade vi som vanligt med schlagerspelet och team tjej vann :D

Ikväll är det körslaget och jag hoppas verkligen att team lotta o team cans går vidare, för de två rockar ju fett!

HÄXOR

Igår gjorde vi inget direkt vettigt trots att det var valborg. Vi hyrde film istället o myste till det här hemma :)

Cortegén var ett alternativ i början, men sen så blev det lite kyligt o vi var trötta o så. Dessutom är det jobbigt att gå långa sträckor och ha en blåsa som konstant blir tryckt på av en livmoder. Men nästa år får man nästan gå och se på den ändå eftersom det är den hundrade gången den går. Det är ju ändå ett väldigt rolig grej för göteborgarna.
Efter det funderar jag nästan på om man skulle gå till Slottskogen. Där har de lekar och fiskdammar, dessutom så kommer häxorna ner från skogen och tänder majbrasan :) Nu är iofs detta inte förräns om ett år, men det låter ju ändå väldigt trevligt får jag säga.

Tänkte sätta mig snart och göra klart min filmanalys, tänkte ge mig på "Blue Velvet", som en liten utmaning :)

Annars så önskar jag att alla hade en trevlig valborg och att SVT ändrar sig och beslutar sig för att inte sända Englas begravning live. (När den nu ska sändas vet jag inte, men jag tycker det är fruktansvärt osmakligt.) Dessutom önskar jag att Englas mamma låter pengarna i fonden gå till någon annan än sig själv. För även om det går till kursgården för att hålla igång den så tycker jag det är att utnyttja svenska folket på ett sätt. Och Engla dessutom.


RSS 2.0