GÄSP!

Idag kan jag känna mig stolt över mig själv, jag har hunnit med en hel del faktiskt!

Först i Kungälv till Tårtdecor, sen hem och dona och fixa med det mesta. Alexander har hjälpt till att städa så gott han kunnat, han har nämligen vaktat tvättmaskinen! Det är ju alltid bra med någon som kan vakta den..tror jag. Sen så ålade han ut på balkongen för att se om tvätten torkat.
För er som inte vet hur man på bästa sätt ser om tvätten torkat så kan ni göra följande;
Sätt er under torkstället och dra i grejerna tills de ramlar ner, då kan ni känna mycket bättre om de fortfarande är fuktiga eller inte.
Det var dagens tips från Alexander.

Försöker dona med mina bilder också men det vill sig inte riktigt, så jag får väl gå och lägga mig istället. Imorgon väntar städning av resten av lägenheten så den är fin tills på torsdag då vi har lite öppet hus här för att fira att lillgrisen fyller 1 år!! (Kan inte fatta att tiden går så fort) Dessutom ska jag göra en tårta imon..hujedamig..

Och ni som har GP kan ju alltid spana in Grattisarna på torsdag..*blink blink*

Nu måste jag gå och lägga mig innan jag somnar framför datorn.

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig dag!

Natti Natti


SHOPPINGSPREAD!

Jäses..idag har jag vart på Tårtdecor!

Det gick ungefär till såhär:

Jag öppnade dörren, gick in, fick gåshud, sprang runt som en förvirrad anka och fnissade.
Behöver jag säga att det kostade en del? Mohaha..jag ÄLSKAR Tårtdecor!!! Dessutom var hon där snäll och stod ut med alla mina 100 frågor jag hade. Ah..jag vill ha mer!

Klicka på bilderna för info

PÄRONMOUSSE (bild saknas)
FORM FÖR ATT GÖRA ROSOR OCH BLAD (bild saknas)

Jag är nöjd med mina inköp och förväntsfull över hur tårtorna kommer se ut...

ANNA ANKA ÄR GENIALISK!

(bild lånad från Aftonbladet, klicka på bilden för att komma till artikeln)

 

Är det bara jag som tycker om Anna Anka? Enligt mig så säger hon precis som det är och hon har ju rätt (det mesta av det hon säger iaf =)!

Som det här med äktenskap och varför de tar slut. Människor verkar ha hängt upp sig på att hon påpekar att kvinnan ska göra en hel del för sin man, men hon menar ju också på att mannen ska göra saker för kvinnan. Det handlar ju om att man ska vara fin för varandra och inte sunka till sig bara för att man är "trygg" i sitt förhållande.

Tänk efter, det stämmer ju! Vem vill stanna i ett förhållande där den ena parten bara gnäller, gnyr, har sunkat ner sig, inte vill göra något och inte visar dig uppskattning?

Likadant när det kommer till jämställdhet. Okej..det här med blöjbyten o sånt är väl lite överdrivet. Thomas är inget fan av det men han gör det ändå..jag är inte heller ett big fan av att byta blöja men gör det ändå. I vårt fall handlar det inte om jämställdhet utan om att vi vill hjälpa varandra.

När vi ändå är inne på jämställdhet så funderade jag personligen på en annan sak angående färger och liknande;

Tjejer ska inte ha rosa för det är att placera dem i ett fack, killar ska ha rosa för då är det jämställdt..tjejer ska ha andra färger och killar ska inte ha typiska pojkkläder?
Men...hur blir det då? Dessutom var ju faktiskt rosa en "pojkfärg" från början men är nu en "flickfärg". Jag kan säga att jag tycker det är trevligt med olika färger, har ett barn rosa på sig så förutsätter jag att det är en tjej, så är det i mitt fall.

Människor verkar också störa sig på att Fru Anka säger vad hon tycker och tänker. Såg på Aschberg igår då hon förklarade att det är ju hennes åsikter hon pratar om, hon påstår inte att det är rätt men det är fortfarande hennes personliga åsikter och sen får människor tycka som de vill. Vi har ju alla åsikter men här i Sverige är vi så rädda för att säga vad vi tycker för vi kan ju råka trampa någon på tårna och det vore ju näst intill världens undergång.

Samma med jantelagen; Vi får inte lov att säga att vi är bra på något för då skryter vi bara. Snacka om att trycka ner sig själv!

Jag anser att vi mår bra av Anna Anka debatten som flyger runt som en tyfon i Sverige. Det behövs mer jävla anamma här!


MYCKET PLANERING

Idag har det vart o göra!

Var och tränade idag för första gången på mycket länge och det var så skönt att få komma iväg. Märkte dock hur otränad jag hade blivit på den tiden jag inte tränat =( Men nu är det full fart igen så formen kommer snart tillbaka.

Då jag kom hem så bakade jag en massa kanelbullar till Alexanders öppna hus som vi ska på torsdag då han fyller 1 år! Inte klokt vad tiden går fort, min lille kille är redan 1 år..eller snart =)
Lite kompisar till honom tittar förbi och sen på lördag så har vi ju släktkalas. Nu blir vi ju inte så många som jag trodde, vilket är synd..mest synd för Alexanders skull men vi ska ha kalasskoj ändå! Har vart lite stressad över att inte veta hur många som kommer eftersom det ska planeras med mat och sånt, men nu har stressen släppt lite och jag börjar komma på vad som ska göras =)

Imorgon blir det ett besök hos Tårtdeckor för att inhandla diverse saker till tårtorna jag hade tänkt göra. Ska bli spännanade..lite konstigt att det kan pirra i magen över ett par tårtor haha

ALEXANDER & BARSKÅPET


ÅRHUS - DEL 3

 

Efter att jag och Alexander hade tagit vår förmiddagsvila så begav vi oss ut på stan. Det bästa sättet att lära sig att hitta på ett nytt ställe är att gå vilse, och det gjorde jag..x antal gånger. Men på något konstigt sätt så hittade jag alltid rätt igen och efter 2 dagar så kunde jag hitta ganska skapligt i Århus faktiskt.

Jag tror det är så att Århus kallas för världens mina storstad, och jag förstår det. Först så tror man att det är ganska litet, men när man väl börjar gå så förvånas man över hur stort det faktiskt är. Mitt inne så är det precis som om man hamnat i Malmö, går man lite utanför smeten så känns det som man vandrar bland Majorna/Haga här i Göteborg, och stundtals så känns det som man är på Marstrand och går omkring.

Århus kallas även för "The City of smiles" och det är så sant. Alla är glada och trevliga. Det är rent, lugnt och man känner sig trygg där, inte som här i Sverige där jag iaf kan känna mig ganska otrygg på de flesta ställen och många människor stressar och är otrevliga.

Alla cyklar i Århus också, herregud vad cyklar! Och barnvagnar, alla var ute och gick med sina barn eller sina magar.

 

 


ÅRHUS - DEL 2

 

Jag och Alexander var ute och promenerade varje dag och helt plötsligt så jag en bänk..en knasbänk! Småskrattade lite för mig själv och fortsatte gå. Så hittade jag en till...och ytterligare en! Jäses =)

Det fanns väldigt många fina konstverk i Århus, fick inte med kort på de galnaste, men de bjöd verkligen på ett gott skratt!

 

 


ÅRHUS - DEL 1



Vi bodde på SAS Radison som var en mycket trevligt hotell. Varje morgon så gick Thomas till sitt möte medan jag och Alexander gick ner och åt en härlig hotellfrukost!


HEJHEJ!!

Tjabba!

Nu har vi kommit hem igen efter vår lilla minisemester i Århus (Danmark för er som inte vet ;) det har vart så skönt att vara hemifrån ett tag, fast stackars Thomas var ju iofs där o jobbade..men jag och Alexander har relaxat =)

Så fort jag laddat batteriet till kameran och fått in korten så ska jag bjuda på lite upplevelser, så håll utkik!


MYSPYS

 

Igår var jag, Alexander och Liselotte i Trädgårdsföreningen och tog en massa fina kort! Här är ett av dem och han är ju så söt min lille plutt!! =)


JAG VANN!!

Jag har vunnit ett presentkort på 400:- hos Vimsa Dekor i en bloggtävling hos Nikita.

Sååå glad är jag för jag ville verkligen vinna!! Har nämligen sett ut de här små goingarna till Alexanders rum och det finns så mycket mer jag vill ha.

GLÄDJERUS!!!


(Alexanders nya rumskompisar =)

POLISBEVAKNING

Nu börjar det spåra ur det här med bränderna..(har det iofs redan gjort)

Igår då vi skulle lägga oss så var det omöjligt att somna eftersom vi hade en polishelikopter som flög precis ovanför vårt hus, ganska lågt också vilket gör att det skallrade i rutorna.

Vi bor i ett av de områden i Göteborg där mindre intelligenta människor tänder på bilar. Privatpersoners bilar, personer som inte kan påverka deras situation (eller vad de nu är ute efter?) överhuvudtaget. Oskyldiga människor blir drabbade av dessa huliganer.

Men för att återkomma till det jag började skriva.

Polishelikopter ovanför oss. Både jag och Thomas tyckte det började bli obehagligt och ställde oss därför i fönstret för att se om någon var på gång att tända på någon bil. Vi var ju lite oroliga över vår egen..varje gång det kom en bil åkandes som stannade, så trodde vi automatiskt att någon skulle hoppa ut och tända på. Någon som körde fort mot bommen;
Tänk om han kör igenom, tänk om dom kör igenom porten o tänder på så det börjar brinna i huset!?

Överdrivet kanske, men med tanke på att de även sprängt en portdörr inte långt härifrån så skulle jag inte bli förvånad.

Tillslut gick vi och la oss och helikoptern försvann en stund senare.

Nu imorse läste jag på i tidningen att det vart en bilbrand, inte alls långt härifrån vilket innebär att nästa gång eller gången därpå är risken stor att branden nått sig till vårt område eftersom de drar sig närmare hitåt.

Om nu människor som tänder på bilar gör det för att de känner att ingen bryr sig så har de ju verkligen lyckats bra med att fiska sympatiröster *NOT*

De människor som stöttade dem innan bränderna och verkligen försökte har nog ingen lust längre. Varför ska jag stötta och tycka synd om någon som bränner upp mitt närområde, där jag bor och lever?

Ärligt talat så vet de antagligen inte bättre, men nån måtta på dumheterna får det faktiskt vara! Om de är under 15 så skit samma, de ska in i fängelse! Jag o Thomas diskuterade detta efter att de tagit killarna som försökt tända på spårvagnarna (usch).
Sätt dem i fängelse (skulle ge 5-10 år) så länge, 1 år räcker inte för då de kommer ut är deras gamla kontakter kvar och de faller dit igen. Sitter de 5-10 år är kontakterna förhoppningsvis borta och ungdomarna (som det i detta fallet var) kan ha ändrat sitt beteende och tankemönster.

Det sägs ju att unga människor inte ska sitta länge, men är de då bättre att de lever rövare i 5 år och förstör sitt liv ytterligare, eller att de får sitta inne i 5 år där de får lära sig att människor faktiskt bryr sig UTAN att man behöver förstöra? Och att de sedan kan gå ut i samhället och förändra till det bättre utan att skada andra?






EN GOD NYHET!

Detta mail låg i min inbox och eftersom jag tycker det är så kalasbra så vidarebefodrar jag det här =)
För er som inte hänger med så är detta mail alltså ifrån Libero och jag har tagit texten är från mailet.

"Hos oss på Libero handlar allt först och främst om barnen. Därför har vi alltid tänkt på miljön när vi tillverkar blöjor till barn. Det anser vi vara vår skyldighet mot dem.

Nu har vi tagit ytterligare ett steg och fått våra tre minsta blöjstorlekar (nr 1, 2 och 3) Svanenmärkta. Dessa gick snabbast att få Svanenmärkta och i produktion, så vi har av hänsyn till miljön valt att genast presentera dem som Svanenmärkta.

När Svanen godkänner Liberos blöjor innebär det att de har utvärderats noggrant - det gäller allt från de råvaror som används till hur blöjorna tillverkas. Svanenmärkta Libero-blöjor har förstås samma goda uppsugningsförmåga och passform som de alltid har haft.

Ytterligare ett steg i rätt riktning
Liberos blöjor är ett bra miljöval för barnfamiljer oavsett vilken storlek de väljer. Vi på Libero har under många år arbetat med livscykelanalyser för alla våra blöjor. Det innebär att vi kartlägger miljöpåverkan från blöjornas olika faser. Vi har t.ex. utvecklat högabsorberande blöjor med förbättrad passform som är tunnare, torrare, bekvämare och bättre för miljön.

Svanenmärkningen är ytterligare ett steg i rätt riktning och vi fortsätter naturligtvis vårt arbete för miljön. Vårt mål är att ständigt minska miljöpåverkan från Liberos blöjor.


Mia Westlund
Barnmorska"

SLUT PÅ MAIL!





GRATTIS!!


BESVIKEN

Thomas ringde förut då han var på väg till jobbet...

Det området där vi bodde innan vi flyttade hit är ett väldigt lugnt område, det händer aldrig något där. Det är där hela området andas ut.

Men så inatt...dessa bilbränder!

Thomas ringde som sagt; han hade cyklat förbi skolan och sett en utbränd bil. Bilen såg ut som om någon kört in den rakt i bommen för att försöka komma igenom.
Bilen står precis brevid skolan..och i skolan står barnen, tittar på bilen och undrar vad som hänt.

Någon borde ta dessa ligister i örat och tvinga dem att titta på Teletubbies i minst ett dygn! Sen kan de gå runt och sjunga sånger istället för att förstöra, och inse att dessa bränder inte kommer leda till något bättre.

SUNDHET!

I Växjö blev det ju en hel del onyttigt o sen fortsatte det här hemma eftersom vi var sjuka o såna otrevligheter (vem orkar tänka på grönsaker då? ;)
Men idag var det slut på onyttigheterna! Dags att svullna ner och återgå till gamla rutiner..



SMÅPLOCK

Idag har det blivit något av en segardag igen. Tanken var att vi i förmiddags skulle åkt till biblioteket för att låna om böckerna, men sen blev Alexander så trött så det blev inget med det.
Istället så fick han sova en stund medan jag satt o kollade runt på nätet o donade lite smått. Jag tycker inte om när förmiddagarna blir sega för det är så svårt att komma igång sen.


Men så vaknade Alexander och vi åt lite lunch och sedan bar det minsann av in till stan. Och vem träffade vi på biblioteket om inte Ellie! Henne hade vi inte träffat på en evighet o lite till kändes det som, så vi tjötade en stund och sen tog vi sällskap till affären, eftersom vi båda skulle dit.
Vi kom på ett ställe där mammaminglet skulle perfekt! Nu ska vi se om de andra håller med oss också ;)

Åh det ska bli så kul att gå ut alla mammorna utan barnen igen! Äta gott, dricka gott och tjöta tokmassor!

Nu är det kaffedags och sen är det hög tid för att börja med maten!

MMM..

Har precis slukat i mig en magnumglass och jag ska säga er att det var SÅ GOTT!

Jag skulle nog vilja påstå att Magnumglassarna är min nya lass. Det är så otroligt gott och det finns så många olika varianter, och det är gott med kaffe till *hämtar andan* och man kan variera sig jättemycket utan att tröttna på dem..typ =)

 

Nu ska jag snart fortsätta med mina studier till högskoleprovet och sen ska jag nog..ev..tävla lite mer =)

 

TÄVLA


TACK LÄNSFÖRSÄKRINGAR!

Om ni kommer ihåg då jag skrev om vår resa till Grekland, så skrev jag om resan dit då vi blev megamånga timmar försenade.

Då vi kom hem kollade vi upp med försäkringen om vi hade rätt till några pengar, vilket vi faktiskt hade.
Vi hade ju reseförsäkring både genom vår hemförsäkring och eftersom vi betalade våra biljetter med kort. Så vi tog reda på vad som behövdes, och för att uttrycka mig lite lätt så förstår jag folk ger upp och inte söker ersättning för det var krångligt. Därför fick Thomas sköta det :-D

Men så kom det igår ett brev på posten där vi fick reda på att vi fick tillbaka en del av biljettkostnaderna! Sååå underbart!

1-0 till folket! :D

FREDAGSSJUKLING


GOD MORGON!

Ja..idag är det faktiskt en god morgon!

Vi köpte ju som sagt Ipren till Alexander igår för att se om det fungerade bättre än Alvedonen, och jajjemän!
Eller..febern är ju kvar (fortfarande stadigt på 39+) men det onda som han verkade ha i kroppen är borta. Han är gladare och sover som en stock efter att ha fått Ipren. Det känns så skönt i mammahjärtat då man kunnat hjälpa honom.

Jag känner mig också piggare idag efter att ha gett mig på en Kan Jang kur (min nya älskling). Sen har jag ju fått sova inatt också så det har ju gjort en hel del.

Dagen bjuder på en promenad och ett bad för Alexander. Han måste verkligen ta ett bad idag efter att ha svettats så mycket efter all feber.

SVININFLUENSAN?

En timma och 15 minuter inatt efter att jag hade gett Alexaner en Alvedon till så gick febern ner till 38, och sedan ända ner till 37 en timma senare! Strax efter det så fick han återigen feberfrossa och på bara några minuter steg den till 37.5 och han blev jätteledsen.
Men tur var att jag märkte det så tidigt för då fick han dubbeldosen (Alvedon nr 2) och därmed lyckades jag hindra febern.

Det som inte gick att hindra var hans gråt. Ojoj vad han är grät! Mamma (mormor) kunde inte visa sig för då blev han näst intill hysterisk så hon fick åka hem =)
Sen satt vi i sängen och läste bok, lekte med vattenflaskan, försökte sova, läste bok, lekte med vattenflaskan etc etc.

Omkring 5.30 tiden lyckades vi somna...för att vakna igen vid 6.20 nånting. O vad underbart.

Grät som en tok gjorde han så vi gick upp och tittade på Teletubbies, fick honom att somna till en timma senare och sen fick vi sova..halvsova..till 8.30 då jag ringde BUM och fick en akuttid. Febern hade börjat stiga igen också..

Väl där så fick vi våran härliga doktor som vi brukar få (känns som man snart har klippkort där) och hon undersökte Alexander noggrant.
Han hade inga problem med magen, han andades bra, öronen och halsen var helt okej!
Antagligen var det nåt virus som härjade, kunde tom vara svininfluensan faktiskt.

Hon förklarade nämligen för mig att majoriteten av alla som får influensan inte märker det utan det är som en vanlig förkylning, några får influensasymptom medan endast ett fåtal blir riktigt sjuka.
Hon sa också att det skapats en stor hysteri kring detta och att det inte alls är så farligt faktiskt som de målat upp det.
Kändes väldigt skönt att höra! Att det inte är något man behöver vara sådär jätteorolig över.

Men eftersom så många barn sökt för förkylning så väljer de ut ett fåtal som får ta prov på influensan, mest för att de ska kunna hålla koll på när själva utbrottet kommer. Det var inte alls ett farligt prov, de tog en näspinne i näsan i 10 sekunder o sen var det klart.

Nu tror vi ju inte att han har det, men vem som helst kan alltså ha svininfluensan, utan att veta om det.

Känner ni er lugnare? =)

Nu ligger han och sover och jag borde lägga mig också med tanke på att jag fått ca 2 timmars sömn. Så typiskt att det skulle hända den enda natten då Thomas är på tjänsteresa och måste sova över.

Men nu har vi laddat med Ipren också, så nu ska skiten försvinna!


NATTVAK

Jahapp, hela 2 timmars sömn fick jag innan Alexander vaknade, kokhet!
40.2 grader..

Ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att jag skulle ge honom en supp då och sedan en till efter 1h,15 min. Har febern inte gått ner eller stigit så är det bara att åka in. Tycker så synd om lillgrisen och helt röd var han också för han var så varm.

Men nu är min mamma på väg hit iaf så jag slipper vara ensam. Kommer somna framför ratten som jag ska köra till Östra sen med tanke på hur bra jag sovit de två senaste nätterna..och dagarna.

Alla ni andra som är vakna kan gå och lägga er, man ska inte vara uppe så här sent =)

SNÖRVEL

Uh, nu är det verkligen inte bra här hemma.

Alexander har en feber som ligger på 39.3 och det har han haft sen 13.30 idag..eller det var rättare sagt då han fick Alvedon. Men det fungerade inte, fick en 6 timmar senare (för en stund sedan) men ne..han har fortfarande 39.3

Pratade med BUM tidigare idag och de sa att jag kunde ringa imon om jag trodde det var öronen, och om febern inte var över till fredag så skulle vi dit ändå.
Eller så skulle jag höra av mig om jag inte fick ner febern trots Alvedon. Och nu får jag ju inte ner den, och han har knappt nåt på sig heller.

Funderar på om jag ska ringa snart o fråga om dom vill ha in oss eller om vi ska avvakta. Han sover någorlunda bra nu och åt sin gröt..det mesta av den.

Äh, jag ska snart ta tempen igen så vi får helt enkelt hoppas att den gått ner, och nästa Alvedon blir vid 01.30.

NEJ NEJ NEJ

Åh, nu är vi sjuka igen =(

Det började med att Alexander började gnälla inatt vid 1-tiden så jag fick gå in och då märkte jag att han var jättetäppt och väldigt varm.
Så jag tog en temp och den visade på 39,3. Sådär roligt.

Det slutade med att jag fick gå och lägga mig på soffan för att inte väcka Thomas hela tiden som skulle upp och jobba. Alexander började gnälla så fort han hamnade på rygg så jag fick lägga honom på sidan (fick gå in ca 1-3 ggr/timman). Men han är som mig när han har feber, han skrattar. Varje gång jag var inne för att hjälpa honom så började han skratta :D

Dagen har vart sådär...fick ner febern till 37 men sen sa det pang och så steg den till 39,5 för några timmar sen. Nu har jag lyckats få ner den till 39 iaf så jag hoppas den inte stiger mer för jag har ingen lust att åka in, det är så jobbigt för honom ju.
Så det är vatten och snart är det dags för Alvedon igen!

Snörvel snörvel på er!

NYA SKOR

Eftersom hösten närmar sig med toksnabba steg (om den inte redan är här?) så var det ju dags att investera lite smått...


LUGN HEMMADAG

Då vi har vart i Växjö över helgen så har Alexander en tendes att sova väldigt dåligt nätterna efter eftersom han är så orolig.
Det är ju så intensivt när vi är där och sen när vi kommer hem så är hans hjärna fortfarande i högvarv och han kan inte riktigt varva ner.

Så idag tog vi bara en lugn hemmadag, jag och Alexander.
Vi har myst, sjungt, dammsugit, tvättat golven, tagit en lååång vila på dagen och hämtat välkomstpaketet från Barnens Bokklubb. Alexander har vart så mycket gladare nu under kvällen och slocknade så fort jag la ner honom i sängen.

Nu är allt som det brukar vara och förhoppningsvis sover han gott hela natten igenom =)


SVÄRMORSDRÖM

Ina blev helt förälskad i Alexanders ögon (som alla andra :) och har därför bestämt att Alexanders första ord ska bli

svärmor

Ina utsåg nämligen Alexander ganska snabbt till sin blivande svärson..


SKITBLOGG!

Nu blir jag så förbenat förgrymmad på blogg.se!!

Allt försvinner ju!!! *morr*

varför är det på detta viset?

EN HELG...


UTMANAD!

Jag har blivit utmanad av Carolina...

Tre saker:

Kylskåp:
Kaviar, kaffegrädde, dijon senap

Frys:
Lax, ärtor & bröd

Skafferi:
Grekiskt kaffe, corn flakes, makrillfilé med tomatsås

DVD-hyllan:
Mot alla vindar, Inferno, Suspiria

Bokhyllan:
Jan Guillou, Saga Borg, Ed McBain

Handväska Skötväskan:
Handsprit, plånbok, tvättlappar

Sminkväska:
Ögonbrynspenna, mascara, ögonskugga

Badrumshylla:
Tandborste, parfym, bomullstops

Cd-hyllan:
Finns ingen

Förråd:
Vi har inget

Hjärna:
Kaffe, förskola, hyresgästföreningen

Jackficka:

För små fickor för att få plats med något =P

Kryddskåp:
Paprikapulver, dill, vitpeppar

Barskåp:
Ouzo, ouzo & baileys

Köksbänk:

Knivar

Sängbord:

Bok, korsordstidning, väckarklocka

Hatthylla:
Finns ingen

Garderob:

Kläder, väskor, hantlar

Fönstren:
Blommor, gardiner, mer blommor

Duschen:
Leksaker, bubbelbad, schampo

Skohyllan:
Höga skor, låga skor, badtofflor

 

Jag i min tur utmanar följande....

 

EMMA

 

ANNI

 

JESSIE

 

 


HEMMA IGEN

Hejhej allihop!

Om ni undrar varför det vart så tyst i några dagar så beror det på att vi vart i Växjö, men nu är vi hemma igen.

I morgon blir det både utmaningar, kort o uppdatering =)

ÅH SÅ TRÖTT

Om någon sa att jag har sovit gott inatt, då ljuger de!

Jag tror jag var inne hos Alexander iaf 4 gånger för han gnällde i sömnen, och sen hade jag svårt att somna om igen. Allt var obekvämt.

Idag skulle vi egentligen gått till öppna förskolan på fm var tanken, men det kändes inte som vi orkade det. Nu ligger Alexander iaf och sover, jag ska snart göra kaffe och sätta mig med matten och mina ord.
Snart dags att göra ett nytt prov för att se om jag förbättrat mig något, vilket jag verkligen hoppas jag har! Annars är det ju skit rent ut sagt.

Hoppas ni alla får en helt underbar dag och så vill jag passa på säga hej till min mamma som efter 2 (!) år börjat läsa min blogg :D


KONSTIGT

Hm..jag kan inte se mina inlägg eller om folk har kommenterat.
Mucho grande störande må jag säga.

Efter lunchen så åkte vi in till stan, jag och Alexander, för vi skulle handla lite. Eftersom han nu upptäckt det underbara med sandlådan så var det bara att införskaffa lite regnkläder. Sand är ju både kall och eftersom vi bor i Göteborg, blöt.
Införskaffade från Lindex (bilderna lånade därifrån):

Dessutom fick han en pyjamas också, men den fanns inte på hemsidan så jag får lägga ut en bild på den senare helt enkelt. Men det är pingviner på den :D

Sen var vi inne på Lekia och köpte lite stjärnor till taket. Får nog säga att de var rätt kassa för de lyser inte. Har tänkt köpa fler stjärnor men det kommer jag inte göra där iaf.
En potta fick vi också införskaffat =) Produktiv dag minsann!

ALEXANDER HJÄLPER TILL =)


MYSPYS

Idag tänkte vi gå till öppna förskolan på morgonen, men eftersom jag igår kände i Alexanders hår att det var alldeles klibbigt, så fick det istället bli ett bad. Och det blev ett bad..med mycket plaskande, skrattande och stojandes.
Och sen blev det en väldigt trött kille.

Så han fick lägga sig och så hade vi en liten sagostund. Det har inte funkat förut att man läser i en sagobok för honom eftersom han inte har ro att sitta still, och läser man pekbok så ska han antingen äta på boken eller riva sönder den (men igår kunde han faktiskt peka på broccolin i en bok då jag frågade var den var =) Men nu låg han i sin spjälsäng, halvtrött o gosig medan jag satt på golvet brevid och läste om Solskensträdet för honom. Han tittade på mig hela tiden o sen somnade han =)

Det kan nog bli en ny, mysig tradition det här!

GRATTIS!!


SOM NY IGEN

Idag så draggade jag mig iväg till gymmet för första gången på 3 veckor. Varför det dröjt så länge beror på allt möjligt; jag har inte mått bra, inte hunnit, inte orkat jada jada.
Men eftersom min rygg nu visat sitt missnöje i några dagar så var det bara att sätta igång igen.

Jag gymmade i ca 1½ timma och körde igenom hela kroppen och sen efter passet så la jag mig i solariet en stund. Gud så underbart! Man känner sig som en ny människa efter man tränat..ah..vill mer =)

Sitter och försöker ladda upp mina kort på datorn. Det går inte alls. Förhoppningsvis går det snart och då blir det härliga inlägg!

SUGARUPPDATERING

Fick idag mail från någon annan på stadsdelsnämnden och fick då reda på att om jag vill prata socker får jag prata med resp rektor på varje förskola.

HUR KAN DET VARA SÅ SVÅRT ATT FÅ TILL ETT SOCKERFÖRBUD??

Jag börjar fundera på om det kanske är så svårt för att jag bor på ett ställe där folk verkar skita i vilket. Det är ingen som bryr sig här och vi som gör det stöter bara på problem och skit.

Jag tänker få till ett sockerförbud på hans framtida förskola, jag är bara rädd för att de andra föräldrarna tror att jag gör det för att vara någon slags "jagvetbättre". Men jag vet ju bättre i det här fallet ;) Men alltså att de tycker jag tar ifrån barnen nåt gott, men det finns ju så mycket annat som är gott! Sötsaker är goda bara för de vant sig vid det.

Tyvärr så är det många föräldrar som skiter i om barnen äter sötsaker på vardagarna.

Det är synd, det är riktigt synd.

RSS 2.0