BESÖK HOS TANT DOKTORN

Förra veckan så var det dags för 6-månaders kontrollen av Alexander. Denna kontroll utfördes av tant doktorn som vi faktiskt träffat en gång innan, då Alexander hade sin envisa hosta #1.

Vi tog lite vikt och kunde konstatera att ungen faktiskt gått upp en del sen vi var där sist, vilket var bra eftersom han hade gått upp lite dåligt sist. Längden var dock densamma men jag förutsätter ändå att han en dag kommer växa om mig, så det är väl bara att njuta medans jag för en gångs skull inte är den kortaste i familjen =) (Det är ju inte direkt någon hemlighet att du är kort, som Thomas så fint uttryckte det en gång)

Väl inne hos doktorn så blev det lite klämma, känna, lyssna och titt i öronen. Allt gick alldeles utmärkt och lillgrisen fick massor av beröm!

Passade på fråga om vätskemängden, och att man skulle dricka så mycket blev hon alldeles chockad över. Hon sa att idag är det väldigt vanligt att barn blir vattenförgiftade eftersom föräldrarna ger dem vatten hela tiden.Man måste ju räkna in mängden vätska som finns i maten, amning och välling och såna saker. Vid måltid ska de dricka lite vatten och då efter maten, men givetvis någon mun under maten också för att rensa munnen (vet man ju själv hur klibbigt det kan bli ibland av viss mat). Hon berättade även att det fanns barn som fötts och varit vattenförgiftade för att mamman druckit för mycket under graviditeten.

Så då behöver man ju inte oroa sig för att få i honom för lite vätska nu iaf.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0