SKADAD - IGEN!!

För er som inte har småbarn så kan jag berätta att när ni väl får det, räkna med att det kommer gå vilt till.

Alexander, 1 år, är full av blåmärken. Han håller på lära sig gå och stå. Stå går ganska bra tills han trillar, som igår då han trillade, för femtielfte gången + några hundra till.
Gå själv kan han inte, dock tror han att han kan detta, men han kan alltså inte det.

Men igår då, Alexander stod och höll sig i bordet som han brukar, då vi helt plötsligt hör att han börjar gallskrika. Då har han trillat. Oftast då han trillar så brukar han gråta för att han blir arg/förbannad och lite småchockad över att han trillat på rumpan. Vi brukar bara säga ojoj och sen är det inget mer med det. Onödigt att göra det värre än det är liksom.
Men så slutade han inte gråta. Han låg där på mage och var helt förtvivlad stackarn så Thomas tog upp honom i knät. Men han slutade inte då heller, så jag gick och såg om det var mammastund (man vill ju också vara med och trösta =). Då såg jag att det blödde en hel del från munnen på honom, han hade slagit upp läppen. Då känner man bara suck. Alltså inte att det är jobbigt så, men att det kan bli jobbigt för Alexander. En sprucken läpp innebär att det gör ont, tänk om tänderna skadats (man får vara noggrann när de är så små), hur ska det gå att äta/sova, tänk om han trillar på det IGEN. Ja ni fattar.

Iaf så tog vi en isbit mot för att få ner svullnaden och för att få blodet att stilla sig, och han verkade tycka det var skönt med lite kyla på läppen. Tänderna fick jag dock inte möjlighet att undersöka, såg någorlunda bra ut..fast när det hänger en gigantisk läpp för tänderna så är det faktiskt inte lätt att se.

Men kvällen förflöt och han kunde äta och sova bra.

Idag fick jag en chans att titta närmare på hur det såg ut. Man tänker ju inte på hur framtänderna ser ut annars, sitter de lika långt ner? Önskar jag hade kollat bättre eftersom den ena idag sitter liite längre upp än den andra och dessutom är tandköttet alldeles rött runtom tanden, så det kan finnas en risk för att tanden åkt in en liten bit, och då måste man till tandläkaren för att se så att vuxentänderna inte blivit förstörda där inne.
Så det ska vi roa oss med imorgon. Wee..typ.
Men för övrigt så mår han ju ändå bra.

Så att ha småbarn innebär en någorlunda förhöjd puls x antal gånger om dagen, samt några läkarbesök om året.

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Stackars liten!

Inte blir pulsen bättre heller, den stiger med barnets ålder hihi. Vår 3-åring har blåmärken på hela smalbenen och 1,5-åringen i pannan alltid.

Hoppas lillkillen inte skadat sina tänder.



Ha en bra dag!

2009-10-12 @ 12:53:58
URL: http://www.cheeky.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0