DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé: Förra gången så var det återsim och Alexander ville inte dyka mer i slutet av lektionen utan sjönk helt sonika som en sten. Eller ja, han dök i o sen viftade han med armarna på samma ställe under vattnet utan några som helst avsikter att ta sig vidare. Var det en engångsföreteélse eller någon dålig ovana han skaffat sig?

I dagens episod: Ny ordinarie lektion och vad står på schemat idag? Mer dyk =)


Pappa Thomas kunde inte följa med denna lektionen eftersom han hade så mycket att göra på jobbet, så Kerstin och Alexander fick åka själva. Men det har de gjort förut och det går ju så bra så det var ingen fara på taket där inte.

Väl inne i simhallen så fann Alexander och Kajsa varandra och började småflörta litegrann. Kajsa är på ett ungefär lika gammal som Alex eftersom hon också är född i oktober. Väl nere i vattnet så fortsatte flörtandet o de två plaskade så galet så deras mammor fick vända bort sina huvuden eftersom de inte kunde se något annars. Dessutom så lyckades de skvätta ner alla andra. Undra vad Alva skulle sagt om hon såg honom då (fast vad Kerstin hört så är Alva rätt duktig på att flörta på öppna förskolan minsann...)

Namnsången som vanligt och sen gick instruktören igenom dagens övningar.

Moment 1
Karusellgrepp; mamma/pappa håller bebisen så att deras huvud lutar sig mot mammas/pappas handled, och man håller handen under bröstkorgen. Den andra handen vid benen och sedan plaskar man massor samtidigt som man lyfter bebisen upp och ner och snurrar runt.

Moment 2
Dyk från kanten; samma sak som när de gjorde dyk från mattan fast denna gång så sitter de på kanten

Som alltid så skulle man också öva på det som gjorts tidigare lektioner.

Kerstin och Alexander började med att göra ett dyk från kanten, men precis som på återsimmet så ville han inte simma under vattnet mot Kerstin utan stannade helt enkelt där nere så Kerstin fick dra upp honom.
Instruktören rådfrågades och tyckte det lät väldigt konstigt att han gjorde så, så de testade ett torpeddyk från instruktören till Kerstin, men det gick bra. Då visade de från kanten istället, och visst gjorde han sin ovana, att stanna kvar under. Instruktören tyckte det var mycket märkligt och sa att Kerstin får hålla honom i händerna, inte dra i honom utan han får dyka själv, men att sedan dra honom under vattnet så han fattar att han ska simma. Det konstiga är ju att han kunde detta jättebra innan men helt plötsligt så bara "ne". Men han sprattlar ju ändå med benen när han är där under..

Vad som däremot gick kanon var när han skulle hålla sig i kanten för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Flera sekunder klarade han och vilka muskler! Tänkt att var så stark när man är så liten, det är verkligen inte dåligt!

Lektionens totalgulligaste grej var då både Alexander och Kajsa satt i varsin flytring och helt plötsligt började simma mot varandra för att sedan ta varandras händer. Sen ville inte Kajsa sprattla mer i ringen så Alexander fick dra henne några centimeter. Åh..så gulligt!

I nästa veckas episod: Kommer Alexander fatta att han ska simma under vattnet eller vad kommer hända? Hur ska det gå med Kajsa, kommer det att utvecklas till något dettahär eller var det bara en tillfällig flört?

Missa inte nästa spännande episod av "Dokusåpan Babysimmet - Grodan"
 
Follow emoen

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Så kul att läsa dina rader..en härlig "såpa" som jag följer med spänning =)



Ny tävling hos Tant: 15.html" rel="nofollow">http://uj76.blogspot.com/2009/04/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart15.html



Ha en underbar dag! Kram

2009-04-15 @ 10:00:43
URL: http://uj76.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0