DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé:
Förra gången så övades det på karusellgrepp och lite mer dyk. Alexander ville inte simma under vattnet utan stannade helt enkelt kvar där under tills Kerstin fick dra upp honom igen. Men han hade blivit en riktig baddare på att hålla sig ovanför vattenytan genom att hålla sig i kanten.


I dagens episod: Vad står på schemat idag? Kan Alexander simma under vattnet eller är det något som är här för att stanna?

Eftersom pappa Thomas var på tjänsteresa så åkte Kerstin och Alexander iväg själva till babysimmet, men det är ju nemas problemas och allt brukar flyta på alldeles utmärkt. Likadant denna gången.
De anlände i lagom tid och gick in och bytte om. Det var inte alls så många som var där idag, det saknades 4 bebisar! Fast det gjorde inget för det innebar att det var mer plats i bassängen och att instruktören kunde få mer tid för de som var där.

Som vanligt i början; namnsången. Sedan sjung de en annan sång. Vågorna på havet går runt (man snurrar runt med bebisen), sen gungar man fram och tillbaka, efter det så hissas seglen (bebisen) upp och ner, ankaret kastas ut och in, kaptenen säger hej o såna saker.
Så gick instruktören igenom dagens momentövningar

MOMENT 1
Öva att simma på rygg. Mamma/pappa ser till så att bebisen sträcker ut benen när h*n flyter på rygg. Sedan håller man under nacken och går baklänges. Helst ska barnet sparka och de strömmar som mamma/pappa skapar gör att benen flyter efter

MOMENT 2
Delfinsimmet. Här gäller det att lära bebisen hur strömmar fungerar och hur man följer dem. Det gör man genom att på bebisen hålla greppet då bebisen ligger på mage och man håller sina händer runt axel/under mage. Sedan så går man snabbt baklänges medan man "trycker" fram barnets ben genom skuldrorna, sedan släpper man så att barnens ben åker bakåt av strömmarna som skapas av att mamma/pappa går baklänges.

Alexander och Kerstin började med lite ryggsim och ojoj vad ungen sparkade. Kerstin behövde knappt hålla honom eftersom hela han satte fart, armarna var med där också och instruktören blev riktigt imponerad av den sprattlande pojken.
Sedan så bytte de och gjorde lite delfinsim, det gick...ganska bra ändå.
Efter det så simmade de vanligt bara och Alexander sprattlade som vanligt och instruktören kallade Alexander för "din lilla groda!!"  då han simmade förbi, eftersom han hade sån fart och sån teknik

MEN...

Dykningarna var totalt körda. Så fort Kerstin bara satte honom på mattan så började han gråta och under torpeddyket så ville han stanna där nere och inte komma upp. Så Kerstin fick dra upp honom, precis som förra gången och instruktören tyckte det var lite konstigt. Men antagligen är det bara nåt han fått för sig, och en dag så kommer det säkert bara och släppa och han kommer tycka det är roligt att dyka igen.
De provade även att stå på benen och balansera i vattnet, men så fort Alexanders ben kom under vattenytan så böjde han dem och började sprattla. Han ville liksom bara inte. Men det kommer säkert det också.

I nästa veckas episod: Kerstin tror det är dags att testa simglasögonen (om de passar). Kommer de att hjälpa Alexander att simma under vattnet? Vad kommer det bli för mer spännande övningar som de ska lära sig?

Missa inte nästa spännande episod av Dokusåpan babysimmet - grodan!

Follow emoen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0