DOKUSÅPAN BABYSIMMET - GRODAN



Resumé: I förra veckan så sjunk Alexander fortfarande som en sten då det var dykardags. Dessutom började han gråta så fort han sattes på mattan för att göra ett torpeddyk. Däremot så var han en riktigt groda när det kom till att simma ryggsim!

I Dagens Episod: Fungerar simglasögonen idag eller är de fortfarande för stora? Om de passar, kommer de på något sätt hjälpa Alexander i hans dyk?

Idag så behövde pappa Thomas varken jobba över eller vara på tjänsteresa, så därför kunde han följa med!
Innan det var dags att åka iväg så testade Kerstin glasögonen på Alexander, och de satt jättebra. Dessutom verkade han inte så besvärad över att ha dem på sig heller så det skulle nog kunna fungera att ha dem på under lektionen.



De anlände till lektionen i god tid och Kerstin stog och pratade lite med de andra mammorna innan. Gemenskapen på babysimmet är faktiskt väldigt bra och alla pratar med alla vilket gör allt så himlans trevligt. Det skapar en härlig, go stämning.
Efter att Alexander hade blivit avbockad så var det bara att kliva ner i det varma, härliga vattnet och sätta igång och plaska. Alexanders favoritgrej; plaska så mycket det bara går med armarna och skvätt ner allt som bara går. Nu var det ju lättare också iom att han hade glasögonen på sig.
Totalt var det han och en annan bebis som hade det, gruppens egna Alexandrar =) Instruktören tyckte dom var hur snygga som helst!

Det börjades med namnsången och sedan sjungs det om båtarna på havet. Efter det så gick hon igenom dagens övningar.

Moment #1
Torpeddyk från mamma/pappa till kant. Mamma/pappa håller bebisen en bit från kanten medan mamma/pappa som står vid kanten lockar, ev att man har en leksak där som bebisen vill mot. Sedan när bebisen dyker ner så styr man lite genom att hålla i armhålorna och sedan ska bebisen ta tag i kanten.

Moment #2
Tittutlek. Eftersom bebisarna börjar bli lite mer icke-bebisar nu så börjar de bli mer medvetna om saker. Dessutom så ska de lära sig om seperation o sånt. Därför dyker mamma/pappa ner med huvudet under vattnet, tittar sedan upp och säger "tittut". Detta gör även att när barnet ser mamma/pappa dyka ner så inser de att det inte är farligt och kan göra det själva också.

Kerstin och Alexander började med att göra ett torpeddyk från kanten som gick sådär. Han ville fortfarande inte riktigt och sen blev han bara ledsen så fort han sattes där, så det projektet lades ner ganska omgående. Instruktören kom fram och frågade om vi skulle göra ett torpeddyk och kunde fortfarande, efter dyket, konstatera att han gärna sjunker ner. Men han sprattlar ändå med benen vilket gör att han ändå har tendenser att ta sig framåt. Ett torpeddyk mot kanten testades också och det gick lite bättre. Instruktören sa att hon skulle komma tillbaka om en stund så de kunde göra ytterligare ett torpeddyk mellan sig för att se hur det såg ut.

För att vila lite mellan varven så simmades lite ryggsim och sedan flöts det lite i ringen och det var ju lika skoj som alltid. De testade även att göra ett till torpeddyk mot kanten och det gick också ganska bra, det var han mycket duktigare på.



Instruktören kom tillbaka för ytterligare ett torpeddyk och det gick..njae..det var ingen direkt skillnad där inte.
Sen lekte Alexander med vattenkannan. Thomas fyllde den och vattnade vattnet, och detta är väldigt skoj för en liten bebis, att se allt vatten vattna vattnet..hm..ja iaf, skoj skoj.

Lektionen avslutades genom att de sjung en sång, jungfru skär, sen vinka hejdåsången. Thomas hjälpte Alexander att vinka hejdå och det tyckte han var roligt.

I nästa vecka av babysimmet: Sista lektionen för terminen! Kommer det hända något roligt? Grodanmärket kommer delas ut (japp, det kommer bild!) Spännande!!

För att inte missa nästa spännande episod:

Follow emoen

Kommentarer
Postat av: Nikita - mamma till Albin

Ny tävling på min blogg!

två stycken vinner varsitt presentkort hos Vincent shoe store (värda 500 kr styck)

Tävla gärna!!

http://nikital.blogg.se/2009/april/tavling-tva-vinner-varsitt-presentkort-hos-v.html

2009-04-24 @ 13:01:58
URL: http://nikital.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0