DOKUSÅPAN BABYSIMMET DEL 2;2

Alexander och mamma Kerstin hade kommit i vattnet och det var dags att samlas i en ring för att sjunga den välkända namnsången.
Den går typ
"hej jag heter [ditt namn], visa oss vad du kan. [namn] h*n kan (sparka, gunga, hoppa etc) o vi kan likadant. Hoppa hoppa hoppa and so on..."

Brevid dem så stog Karin, Danne o lilla David. David tyckte det var skoj o plaskade hej vilt med sina armar. Alexander tittade lite snett mot honom precis som om han funderade på han var klok eller inte som var så där glad i vattnet. När det var Alexanders tur för presentationen i namnsången så valde han (mamma Kerstin) att gunga fram och tillbaka. Inget hopp där inte, men det var många andra som valde det och när Alexander åkte upp i luften så sprattlade benen hej vilt fram o tillbaks och han var inte speciellt glad.
Efter namnsången så sjungdes det en annan sång som handlade om nån båt som åkte på nåt hav o nån kapten som vinkade o sånt. Inte heller direkt populärt i Alexanders stora värld.

Så blev det dags för dagens "utmaning". Ingen utmaning egentligen utan mer en övning, men mamma Kerstin tänkte att detta kunde bli en utmaning. Så vad handlade det då om? Jooo...man skulle ha en flytring (som sån där som man kan sitta i ni vet) och då skulle ungen ner i den och armarna runt om så dom satt där i. Sen skulle en leksak eller nåt läggas framför så skulle de ta sig framt ill den genom att sparka. Lät ju verkligen jätte enkelt. Men de flesta av oss vet att allt är inte alltid så lätt som det låter. Mamma Kerstin hämtade en flytring till sin lille son och gjorde ett tappert försök att få ner honom i hålet. Redan där stötte de på ett problem, Alexanders ben. Trots att han är ett väldigt litet gossebarn så blir benen lite större när de böjs och inte är räta. Så tant Karin var snäll och hjälpte till att få ner Alexander.

Men att sitta i denna ring var inte det lättaste då Alexander gärna blev något framtung, eller så var han på väg att glida ner genom hålet och ner i vattnet. Mamma Kerstin höll ju en hand under rumpan, men det var svårt att hålla där samtidigt som den lille pojken åkte fram så hon fick hålla där o sedan bak och sedan under igen!
Oj oj oj, inte konstigt att tårarna kom fortare än kvickt.

Ringen kastades bort en stund och lite andra övningar gjordes, bland annat så visade Alexander hur man dyker och det gick ju bra iaf. Lite chockad som vanligt, men det gick bra ändå. Sprattlade som en liten fisk under vattnet..
Sedan gjordes ett nytt försök med ringen, fast nu hade de den gula sidan upp istället för den blå. Det gick liiite bättre den här gången. Alexander hade fått syn på en leksak som han jagade runt som värsta galningen och blev något frustrerad när han aldrig fick tag på den. Så några sekunder fungerade det faktiskt att flyta och sprattla. Dock försökte han äta upp flytringen vilket kanske inte var världens smartaste idé.

I nästa vecka: Sista gången med Krabban, vad kommer ske då? Kommer Alexander lära sig sitta i ringen utan att tippa fram? Och finns det svarta märkes sköldar och inte bara de otroligt fula blå och röda?
 Ahh..spännanade värre! För att inte missa denna otroliga episod så rekommenderas att ni följer bloggen via
blogglovin! Där letar ni rätt på denna blogg och lägger den på listan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0