GUDARNAS BERG

Från vår semester i Grekland...

Torsdagen hade anlänt och det verkade bli en fin dag. Dock verkade dagen inte bli lika fin för Alexander som hade beslutat sig för att lida av lite övertrötthet. Detta visade han genom gnäll, skrik och lite tårar också. Inte ens det dagliga badet verkade lätta upp situationen för honom eller trötta honom heller för den delen.

Dagen gick och kvällen kom. Vi tänkte att vi skulle åka in en sväng till Kalikratea för att ta en liten kvällskaffe och njuta lite av staden. Thomas föräldrar ville också med så vi packade in oss i bilen och åkte dit. Eftersom det var en så härlig kväll så gick vi ner till vattnet för att titta lite på utsikten och ojoj, det är vackert!



Det berg ni ser på bilden är Olympos. För er som inte kan er grekiska mytologi så är detta alltså det berg där de grekiska gudarna huserar. Om ni tycker att bilden är vacker så är det ingenting mot hur det är att se det i verkligheten. Det är så vackert så man nästan tappar andan, man bara är då man ser berget, det är som om allt stannar upp.
Har ni möjlighet så åk dit och titta.



Efter att vi hade gått en sväng längs med hamnen så möttes vi vid ett "café" där vi beställde in grekiskt kaffe (min nya underbara last) och så fick lillgrisen sin gröt.

Thomas föräldrar ville köpa en present till Alexander och inte vilken som helst, utan ett smycke. Grejen med det här smycket är att Alexanders äldsta kusin, Isabella, fick ett smycke på sitt dop och på det smycket fanns Jungfru Maria som är beskyddaren(skan). Isabellas lillasyster Julia fick även hon ett smycke med Jungfru Maria och sitt stjärntecken på då hon döptes. När Alexander döptes så hade de inte vart i Grekland ännu, så nu var vi ju i staden där butiken fanns och då passade de på att köpa ett smycke till Alexander med Jungfru Maria på ena sidan, och hans stjärntecken Vågen på den andra.
Lite roligt att alla tre kusinerna på den sidan har likadana smycken, som en påminnelse av deras grekiska arv =)


Kommentarer
Postat av: malinm.se - en smart brunett!

Du har fått ett mail utav mig! Läs det så fort du kan!

2009-07-26 @ 15:42:38
URL: http://malinm.se
Postat av: malinm.se - en smart brunett!

Vill bara påminna om ditt vinnarmail igen! Jag har skrivit ett mail till adressen: [email protected], och jag vill bara kontrollera så att det är en korrekt mail? Svara på mailet så fort du kan! Tack på förhand och grattis ännu en gång!

2009-07-26 @ 20:07:28
URL: http://malinm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0