REGN I GREKLAND?

Tredje semesterdagen hade så infunnit sig och Thomas föräldrar hade åkt in till Thessaloniki för att göra lite ärenden, vilket för vår del innebar att vi inte hade någon bil.

Men vi hann inte mer än att äta frukost innan Thomas föräldrars goda vänner, Louisos och Kaeth (uttalas ketti, men stavas så på grekiska; KAETH) tittade förbi. Det var lite synd faktiskt att de kom just denna dag, för de bor i Thessaloniki och det tar ändå nästan en timma att köra enkel väg. Men det var ändå trevligt att de tittade förbi =)
De tyckte att Alexander var jättesöt!
Nästan alla i Grekland älskar barn, det är absolut inte där som det är här i Sverige då man snabbt kan anklaga folk för både det ena och andra om de visar intresse för barn.
Men det handlar ju inte om såna saker där, utan grekerna älskar verkligen barn och det ska gullas och lekas med praktiskt taget hela tiden.
De lekte koukou (tittut på grekiska) och pratade en massa grekiska med honom. Tror faktiskt ungen var tvåspråkig där nere med tanke på all grekiskan. Alexander passade på att bada i sin balja (hans nya hobby där nere) och skvätte ner oss alla genom att tokplaska med händerna.

Vi drack lite kallt och sedan åkte de iväg igen och sa att de skulle återkomma på onsdagen.
Efter detta så var det dags för lillgrisen att sova sin förmiddagsvila så jag och Thomas passade på att spela lite yatzy.

Sen efter att Alexander hade vaknat och ätit sin lunch så traskade vi ner mot stranden där vi relaxade en liten stund innan vi återvände mot hemmet för att göra oss iordning. Vi hade nämligen tänkt åka ner till Kalikraeta när kvällen kom för att äta en god bit mat på någon av de härliga tavernorna.



Men tji fick vi eftersom vädret inte tyckte vi skulle åka någonstans. Under eftermiddagen så hade det börjat mulna på en hel del men vi tänkte att det kunde gå ändå.
Men sen...då jädrass, det var som om himlen öppnade sig!
Grekiskt regn är helt otroligt. Och inte nog med att himlen öppnade sig o tömde ut tonvis med vatten, nej då kan ni ge er attan på att det började åska också!
Kanske att vi skulle kunnat springa till bilen, men vår käre son skulle självklart med, och under den tiden det skulle tagit bara att spänna fast honom, så skulle vi blivit så blöta så vi skulle vart tvugna att gå in igen för att byta kläder.



Så det ville sig helt enkelt inte bättre än att vi blev kvar hemma, ätandes mackor =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0