BVC-BESÖK

I fredags så var vi på BVC för ett vanligt besök.  Det började med att vi hade en liten kurs om säkerhet i hemmet, och jag får nog säga att det är en hel del man inte hade tänkt på. Som att spisen kan tippa (egentligen så visste man ju detta men behövde nog en liten påminnelse) och lite andra saker.
Sen är det så lätt att bli uppskrämd av allt, företagen spelar verkligen på föräldrars dåliga samvete när det gäller allt som gäller ens barn.
Det gäller nog att tänka efter och gå igenom och fråga sig om det verkligen är nödvändigt med allt?

Pratade en del med sköterskan som var där angående Alexander och att han inte ville äta. Då sa hon att sockerförbudet var borta, det var bara att trycka i ungen vad man kunde. Helst skulle han ha glass, men eftersom magen var dålig så blev det ingen glass, men gärna pannkakor med massor av sylt (nu äter han ju inte det men ändå).

Efter att vi hade sett filmen där barn skadade sig på alla möjliga sätt så gick hon igenom lite grejer och sen fick vi gå upp till själva mottagningen där vi skulle väga och mäta.
Lillgrisen var 71 cm lång och vägde nästan 8200. Alltså hade han stannat av på viktkurvan igen, och återigen berodde det på sjukdom. Men jag märkte ju att han hade gått ner eftersom blöjorna inte satt lika bra som innan.

Vi pratade lite om resan vi ska ta i sommar, och jag ska ta mig i kragen och ringa till olika ställen och fråga om han behöver hepatit a vaccination.

Ni som vart utomlands med barn under 1 år där barnen ätit av den "lokala" maten, gav ni era barn den sprutan?

Det är ändå en del att tänka på när man ska utomlands med småbarn..men det ska nog gå bra..

Sen så tyckte hon att jag skulle smörja honom med mildison eftersom han har en del torrfläckar på kroppen.

Efter att besöket var avklarat så gick jag ner till apoteket där mildisonen fick användas MAX 3 dagar!! Lät nästan farligt när apotekaren förklarade allt (senare ringde sköterskan och sa att det inte alls var någon fara eftersom det ändå hade ordinerats av deras läkare..dumma apotekare som ändå måste informera)

Nästa besök blir 10-månaders kontrollen. Tror inte vi behöver återvända för kontrollvikt eftersom lillgrisen nu äter som vanligt igen och mår bra =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0