DOPET-FÖRBEREDELSERNA

Igår så hade äntligen dagen för Alexanders dop anlänt!

Kerstin hade egentligen tänkt att gå upp klockan 7 för att börja göra sig iordning, men vaknade ungfär en timma tidigare (vilket var en faslig tur med tanke på hur mycket det var att göra). Alexander vaknade till men Kerstin kände att hon var tvungen att göra sig iordning först och sen kunde hon fixa till lillgrisen.
In i duschen en stund och sedan när hon kom tillbaka så hade Alexander somnat om igen, så hon kunde fortsätta göra sig iordning.

Efter nån timma så vaknade Thomas och börajde göra sig iordning han också, och strax därefter vaknade Alexander.
Så kunde hysterin börja!

För er som inte vet så behöver man som sagt en hel del med sig när man ska iväg med små barn. Det är blöjor, tvättlappar, extrakläder, mat, matkläder, sked, gröt, leksaker, dopkostym etc etc och skötväska till det. Så bara till honom så gick det en stor papperskasse + en skötväska med en massa saker i. Förutom detta så var det även andra saker som skulle med som tex  ballonger, servetter, kameror, mat (2 stora grytor), ris, kläder till Kerstin och Thomas och annat smått och gott. Detta resulterade i 3 papperskassar. Dessutom skulle lillgrisens antilopstol från IKEA med och för att uttrycka sig lite lätt så kan man säga att bilen blev full lastad.

35 minuter efter beräknad åka-i-väg-tid så kom familjen iväg och bort till Therése för att hämta de underbart goda doptårtorna. De fick hedersplatsen i framsätet och Kerstin hispade till sig inte bara en, två eller tre gånger utan fler gånger vid varje sväng eller inbromsning då hon såg hur tårtorna började glida illavarslande åt ett eller ett annat håll.
Men tillslut så anlände de till Kerstin föräldrar; mormor Ingela och morfar Kjell där dopkalaset senare skulle hållas.
Mormor och morfar hade vart snälla och dukat upp långbordet som hade blivit uppsatt inne i vardagsrummet.
Väl framme så var det till att värma lite mat till lillgrisen (köttfärsröra med morot/palsternacka och potatis). Lagom tills goingen hade fått i sig allt kom Kerstin på att det kanske inte var så smart att trycka i ungen morot med tanke på vilken färg spyorna skulle anta senare. Men men..gjort vart gjort!

Sen blev det lite småstressigt med allt som de skulle ha med sig till kyrkan men iväg kom dem iaf! Och de anlände tom till kyrkan i tid och sedan var det bara att vandra bort mot sakristian för att börja med förberedelserna inför kyrkodopet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0