KALAS!!

(fortsättning på Dopet)


Efter dopet så åkte hela sällskapet hem till mormor Ingela och morfar Kjell där kalaset skulle hållas. Alexander var toktrött och somnade i bilen så Kerstin tänkte att hon skulle lägga honom när de kom fram. Tyvärr så höll inte Alexander med om att det kanske vore lämpligt att fortsätta sova, utan vaknade helt enkelt och ville vara uppe en stund.

Under tiden som Kerstin hade haft hand om Alexander så hade välkomstdrinkarna skålat. Det blev päroncider med frysta jordgubbar i (fungerar utmärkt som isbitar) och till detta serverades lite snacks a´la salta pinnar, jordnötter och godis. Nu var det ju inte så många som var på dopet eftersom Kerstin och Thomas ville hålla det litet, så där var mormor och morfar, farmor och farfar, moster madde med sambo, farbror jojje med sambo och de 2 småkusinerna Isabella och Julia, fastmor 2.0 med man, samt gammelkusin x2.
Alexander kom ut från sitt rum och många ville ju ha honom vilket gjorde att Kerstin helt sonika tappade bort sitt barn. Hon hade förståelse för att folk gärna ville hålla honom, men får lätt panik när människor bara kommer och tar honom ur famnen på henne, något hon inte gillar om.

Så blev det dags att servera maten; fläskfilégryta med fransk senap, ris och kålsallad. Är det något Thomas verkligen kan så är det att laga mat och ojojoj vad gott det var! Alla åt som små galningar tills de knappt kunde stå på benen längre vilket var bra eftersom det var meningen. Något annat som också var bra var att Kerstin ÄNTLIGEN hade fått Alexander att somna. Alla tyckte även att servetterna var fina (då blev Kerstin glad eftersom hon hade suttit i flera timmar o vikt dem)

Efter maten så blev det lite mingel och avdukning och en Alexander som vaknade. Så han fick också mingla runt en sväng innan det var dags för gröten. Eftersom han är så liten så fick han ingen tårta utan fick helt enkelt nöja sig med gröt. Kerstin och Thomas tror nämligen benhårt på det här att inte ge honom något förräns han själv frågar efter det, och absolut inget sånt innan ett års dagen då Kerstins sagt att han möjligen kan få smaka på sin egen tårta..litegrann..

Så dukades det upp för kaffe och tårta! Kerstins kompis Therése hade gjort tårtorna och det var lite komiskt att hon var orolig för att ingen skulle gilla dem när Kerstin hela tiden sagt att hon gör superdupergoda tårtor! Det var en chokladtårta; innehåll vaniljlager och lemoncurl med geishafluff och riven choklad. Alla älskade fluffet =) Sen var det även en gräddtårta med jordgubbar som var så tokgod den också! Alla fullkomligen älskade dem och undrade om hon hade detta som yrke, och blev imponerade när jag sa att hon bara gjorde det för skojs skull.


Så hade stunden kommit för presentöppningen. Alexander fick jättemånga fina presenter som hans mamma och pappa älskade =) Han kanske inte uppskattade dem lika mycket men det kommer han göra. Något han däremot antaligen inte kommer tycka om i framtiden är moster Madde och Eric.
Anledningen?
Jo..Alexander fick ett trätåg med massa vagnar bakom. Varje födelsedag så tänder man ett ljus på varje vagn och på sista vagnen så sätter man hur många år han fyller. Kerstin kommer nämligen fira honom med detta tåg tills hon inte längre finns, vilket kanske blir lite jobbigt för honom i tonåren (pinsamt morsan) eller när han blir äldre (mamma, jag är 40, det räcker nu). Inte för att Kerstin kommer bry sig..

Efter dagen så var lillgrisen jääättetrött eftersom han inte ville sova något under eftermiddagen. Istället hade han hittat mormors vaggvisekanin om var supergod att dregla på..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0