ÅTERSIM



Resumé: Förra veckan så kom den nya instruktören, som lämnade efter sig ett något förvirrande intryck. Alexander var trött och ville egentligen inte alls vara med på övningarna utan han ville mest bara vara. Vilket han också fick.

I dagens episod: Återsim, vilket i stora drag innebär barn i olika åldrar, mycket plask och få sånger.

Dagen i ära så kunde pappa Thomas följa med till babysimmet. En av fördelarna med att återsim är på helgen. Tiden var också ganska bra och Alexander, duktig som han är, hade prickat in sin sovtid så han var pigg och utvilad i tid till simmet!
Instruktören som håller i återsimmet tycker både Alexander och Kerstin om för hon är så himlans trevlig. Det bästa av allt var att hon kände igen Alexander och visste hur hans utveckling hade gått så det gjorde en hel del!

Som vanligt börjades det med namnsången. Alexander valde då det var hans tur, hör och häpna, att plaska. Alldeles självmant började han plaska där i vattnet och sen fortsatte han plaska som en galning. Men jaja.

Efter namnsången så fick man komma fram och fråga vad man hade missat på sin lektion. Kerstin frågade och fick reda på att de hade missat följande:

Stå på kanten: Barnet står på kanten och mamma/pappa håller om barnet in kan stå själv. Sedan ska barnet hoppa i vattnet.

Stå på benen:
Repetition från andra lektioner. Mamma/pappa ställer barnets fötter i sina händer och lyfter upp barnet som står i händerna.

Kast med litet barn: (Låter hemskt, eller hur?) Mamma/Pappa/Instruktör har barnet i famnen och kastar över till den som står en bit ifrån. Poängen är att barnet ska få sig ett litet dyk på vägen också.

Mamma Kerstin och Alexander började med att se hur det skulle gå med ett litet dyk från kanten. Det gick sådär. Fast framsteg har gjorts eftersom Alexander numer tycker det är väldigt roligt att sitta på kanten, men där går gränsen. Plaska kan man också göra, det är roligt. Men dyka är tråkigt och ångestframkallande. Då mamma Kerstin sträckte fram handen för att hjälpa honom lite så såg han liite sugen på att dyka i. 1 eller 2 lektioner till så gör han nog det.
Instruktören kom fram och frågade hur det gick och då tyckte mamma Kerstin att de kunde göra ett dyk från instruktör till mamma. Alexander gick med på detta och efter en hel del lockande och pockande så dök han ändå i tillslut...och kom upp utan att börja gråta! woho!

Ett försök med att stå på kanten och dyka i gjordes också, men Alexander ville inte riktigt stå upp, det var inte hans grej just denna dag.

Mamma Kerstin och Alexander skulle sen göra ett ryggsäcksdyk. De dyken går bra och Alexander är väldigt duktig på att hålla i sig (släppte givetvis för första gången idag då kameran var med). Men han tycker det är roligt att åka med på mamma Kerstins rygg. Han pratar med alla de simmar förbi och sen då han tröttnat så hoppar han själv av och håller sig i kanten.

 

Efter ett tag kom instruktören fram igen och då var det dags för kast med litet barn! Alexander gick med på att kastas från instruktören om mamma Kerstin tog emot, men tvärtom framkallade en del tårar. Dock så började han skratta en del då det var dags att kastas i, så lite roligt tyckte han allt det var ändå.

En halvtimma gick ganska fort den här dagen eftersom de hade så roligt och det blev dags att sjunga vinka hejdå sången. Alexander klappade händerna och längtar alldeles säkert till nästa lektion!

 

Nästa gång: Ordinarie lärare igen (förhoppningsvis inga sjukdomar). Kommer Alexander vilka stå på kanten och dyka i? Han verkade ju liiite lockad av det ändå. Och kommer han dyka i från kanten?

MISSA INTE NÄSTA EPISOD AV DOKUSÅPAN BABYSIMMET - TUMLAREN!!


Kommentarer
Postat av: Carolina

Sv: Ja, det har du - det var inte du som drogs som vinnare först :-)

2009-11-02 @ 12:55:24
URL: http://carolina1979.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0