DOKUSÅPAN BABYSIMMET - TUMLAREN



Resumé: Förra gången så satt Alexander på kanten utan att börja gråta. Han plaskade och tyckte det var roligt! En eller två gånger till och sen trodde mamma Kerstin han skulle dyka i själv.
Kast med litet barn och stå på kanten testades också, samt ryggsäcksdyk.

I dagens episod: Den ständiga frågan; kommer Alexander dyka i från kanten och hur ska det gå med den nya instruktören?

Vädret var inte det roligaste denna dag. Regnet öste ner och då vädret är bistert och grått är det alltid skönt att få kliva ner i en varm, skön bassäng! Instruktören för dagen var en vikarie, den vikaren som mamma Kerstin och Alexander tycker om. Sicken tur! =)

Namnsången sjungs och efter det så sjung alla glada mammor och pappor "båtarna på havet". Då sångerna var avklarade så gick instruktören igenom den första av dagens övningar, nämligen fria torpeddyk med möte under vattnet. Det har de ju gjort förut, men för er som missat detta så går det ut på att barnet sitter antingen på kanten eller på mattan och dyker i. Mamma/pappa möter då upp under vattnet, en bit ifrån, för att barnet ska sparka sig fram.

Alexander sattes på kanten, men ville..inte dyka. Det var roligare att klappa vattnet, prata och klappa vattnet lite till. Trots mamma Kerstins lockande och pockande, bubblande och tittut så näe, inga dyk! Så istället kastades Alexander upp på ryggen, upp upp och iväg! Eller ner i detta fallet eftersom de dök. Det gick bra, nemas problemas!
Mamma Kerstin tänkte att mattan kanske var roligare att dyka ifrån. Men den framkallade tårar. Så den var inte rolig någonstans. Inte ens dyk från instruktören var roligt.

Alla samlades i ringen igen och dagens andra övning presenterades:

Rulla i handen: Barnet ligger på mage i mammas/pappas hand och mamma/pappa rullar över barnet på rygg. Detta är en övning inför crawlet då de ska vända i vattnet.


Det gick sådär. Eftersom Alexander tycker det är så roligt att sparka så ville han hellre simma iväg, men en eller två rullningar klarades av.

Alla samlades åter i ringen och sjung "bubbelbubbel vita lamm" och den sången följdes av "jungfru skär". Sen var det vinka hejdå och alla var glada efter ännu ett härligt pass med babysim!

Nästa gång: Mamma Kerstin och Alexander ska testa att stå på kanten och hoppa i en gång till, kanske går det bättre denna gång? Dessutom; nya spännanade övningar!


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Ny tävling hos Tant:



http://uj76.blogspot.com/2009/11/tant-lottar-ut-ett-hemligt-paket-varde.html



..med ett finfint "barnpaket" i potten =)

2009-11-03 @ 20:13:28
URL: http://uj76.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0