DOKUSÅPAN BABYSIMMET - TUMLAREN

 

Resumé: Förra veckan var första lektionen på "Tumlaren". Det var ny simhall, ny tid OCH en ny instruktör! Jäses, allt på samma gång! Men den ordinarie instruktören var inte där, det var en vikarie. Det skulle dykas men som vanligt klängde Alexander sig fast som en igel i kanten och tokvägrade. Lite gråt kom också. Ajaj..Men hans kompis Linus från förra omgången var där, det var lite betryggande

I dagens Dokusåpan Babysimmet - Tumlaren: Får de träffa instruktören de ska ha i dag, eller är det en vikarie igen? Hur SKA DET GÅ med dyken? Och..nya, spännande utmaningar!

 

Alexander var ju trött, ganska trött faktiskt. Men mamma Kerstin kände ändå att de skulle åka och simma eftersom han tycker det är så roligt och även om de inte gör allt man måste göra så kan det vara skönt att få plaska omkring en stund i vattnet.

Väl där köpte mamma Kerstin sig ett par fina, gröna simglasögon, eftersom instruktören förra veckan hade påminnt om att man borde ha ett par såna. Alexander hade ju redan sina fina blåa glasögon. De gick in,bytte om, duschade och gick sedan in till bassängen.

Där hade vattengymnastiken precis avslutas, och tydligen ansåg deras instruktör att vi gick in för tidigt, vår instruktör sa att vi borde få komma in då de går upp ur bassängen eftersom vi faktiskt börjar direkt efter och det är små barn. Det är inte bara att rusa in och ner i vattnet. De kom inte fram till någon lösning. Men mamma Kerstin tyckte att deras instruktör hade rätt, varför stressa upp barnen när de andra ändå är klara?

Instruktören presenterade sig och namnsången sjungs. Alexander tyckte fortfarande det var roligt att hissas upp och ner och skrattade som den vildaste galning. Och tänk, för bara ett halvår sedan så var det något som fick honom att börja gråta! Efter namnsången sjung de "båtarna på havet" och alla blev lite förvirrade då en rad missades, nämligen vågarna som åker hit och dit..eller nåt sånt.

Då sångerna var avklarade gick hon igenom dagens övning och det var dyk (surprise=) Ryggsäcksdyk tom. För er som inte minns eller inte vet vad detta är kommer här en liten förklaring:

Ryggsäcksdyk: Mamma/Pappa "kastar" upp barnet på ryggen och säger "håll i mamma/pappa" och då ska barnet hålla i axlarna. Mamma/Pappa simmar bröstsim medan barnet hänger med, sedan säger man "nu dyker vi" klart och tydligt så att barnet fattar att man faktiskt ska under vattnet. Så dyker man ner en bit och sedan simmar man upp igen.

Dagen i ära så skulle man bara hålla barnet med en hand, fast majoriteten höll inte med någon, och mamma Kerstin kände att det var nemas problemas. DE dyken klarade de iaf av utan gråt! Så mamma Kerstin kastade upp den lilla tumlaren på ryggen och simmade iväg. Sedan dök de och det gick utan problem. Mamma Kerstin kunde tom simma fram till kanten där Alexander klättrade av sig och höll sig kvar ovanför vattenytan genom att hålla i sig. Duktig han är! Men han var ju trött lillponken, så det blev bara ett sånt dyk till som också gick jättebra.

Men ett stort framsteg gjordes denna lektion, Alexander kunde sitta på kanten utan att gråta!! Han skrattade tom! Mest för att Simon sprang iväg bakom honom och det såg ju lite roligt ut, men även för att man kunde plaska med vattnet. Dyka i ville han inte, men mamma Kerstin kände skit samma, så länge han iaf kan sitta på kanten! Det är ju ganska vanligt att de i just Tumlaren inte vill dyka eftersom den kända "mammafasen" hittat dit.

Det skulle även tränas på att sparka med benen genom att vi höll det där speciella greppet (minns inte vad det kallades). Men iaf, barnet ligger med armhålorna över mamma/pappas arm och jagar tex en leksak. Varje gång barnet sparkar tar man sig fram, medan man står stilla om det inte sparkas några ben. Alexander älskar den övning och han är snabb dessutom!

Eftersom barnen ska börja crawla snart så finns det en övning som heter "Bamse, bamse spindel". Ni säkert inte gissa vad DET är för sång ;) Istället för att spindeln klättrar så crawlar den. Detta för att barnet ska få in armrörelsena ordentligt.

Efter denna sången så blev det ryggsim för att, återigen, sparka sig fram. Dessutom går instruktören med en spegel så barnet får se sig själv där på rygg för det är ganska roligt.

Även här gjordes det framsteg! Alexander sparkade jättebra och skrattade åt sig själv i spegeln =) Dock blev gruppen återigen något förvirrade. Då man går runt i denna lilla sparkring (och mamma Kerstin hade återigen problem med djupet och kortade av ringen för alla =) så brukar man sjunga "björnen sover", och instruktören sa ju att de skulle sjunga den.

Så..när alla är beredda att sätta igång med denna sång så hör de hur instruktören sjunger "blinka lilla stjärna istället". Inte bara en, utan båda gångerna. Hm..tänkte nog alla..

 

Nästa vecka i Dokusåpan Babysimmet - Tumlaren: Kommer Alexander kunna dyka från kanten denna gången kanske? Sjungs det rätt sång? Och hur avancerad kommer nästa övning att bli?

 

MISSA INTE NÄSTA VECKAS EPISOD!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0