DOKUSÅPAN BABYSIMMET - TUMLAREN

Dags för ännu en omgång av dokusåpan babysimmet! Denna gången heter kursen Tumlaren. Den fjärde och näst sista kursen av babysimmet innan vi övergår till minisim. Jag har vart lite (jättemegafruktansvärt) dålig på att uppdatera om fisken, men vi missade en hel del där tyvärr. Men med Tumlaren ska det bli bättre..så varsågoda!
Här kommer första episoden av Dokusåpan Babysimmet - Tumlaren

 

 

I kvällens episod: Vad kommer denna kurs att erbjuda? Dessutom är det ny tid samt ny bassäng, bra eller dåligt? Och hur kommer det gå med Alexanders dyk, kommer det NÅGONSIN att ordna sig?


Simningen hade hamnat några timmar tidigare på dagen för Alexander och mamma Kerstin. Men det passade ganska bra eftersom den nu var en stund efter hans eftermiddagsvila vilket borde göra honom mer utvilad.

Då de hade parkerat och vandrade in mot simhallen så såg Kerstin ett bekant ansikte genom rutan. Hennes första tanke var att hon kände igen honom, men inte riktigt kunde placera honom.
Men sen kom mamma Kerstin på att det var ju han Joacim Cans, ni vet han från Hammerfall som var med i Körslaget för några år sedan. Spännade :P

De gick in och bytte om och i duscharna träffade de på Linus mamma. Vad skoj att Alexander skulle få en kompis från Fiskenkursen. De duschade och gick sedan in i bassängen där de steg ner i det varma, goa vattnet. Alexander var överlycklig och plaskade som en galning. Mamma Kerstin hade svårt att bottna eftersom hon är så kort och det blir djupt ganska snabbt i den bassängen. Instruktören tyckte lite synd om mamma Kerstin så hela gruppen fick backa lite mer åt det grundare hållet. Så det kan gå!

Instruktören gick igenom vad Tumlaren kommer handla om och det går i stora drag ut på det här;

  • Självräddningsövning: Då barnet trillar i vattnet ska det kunna vända, simma tillbaka till kanten, ta tag och hålla sig ovanför vattenytan
  • Ökat avstånd: Vi ska utöka längden under vattnet som barnet ska simma
  • Ryggsim: Det blir mer övningar och barnet ska lära sig att flyta bättre på rygg
Ja..det var väl i stora drag det som Tumlaren går ut på. Att barnen inte vill dyka i denna kurs är tydligen väldigt vanligt och Alexander var helt normal som fortfarande inte ville dyka. Instruktören sa att det brukar komma tillbaka efter ett tag.

Dagens första övning bestod av att mamma/pappa tog en sån där orm och höll i samtidigt som barnet  höll sig uppe genom att deras armar hängde över mamma/pappas armar och så var det bara att sparka. Då barnet sparkade rörde man sig framåt, sparkade de inte blev man stillastående.
Alexander, som älskar att sparka, hade inga problem med detta överhuvudtaget. Han sparkade sig fram för glatta livet och jagade, som vanligt, både sina egna och andras leksaker.

Fortsatta dykövningar. Alexander började gråta då mamma Kerstin satte honom på bassängkanten så det blev dyk mellan mamma/instruktör. Fast Alexander var svårlockad och ville helst inte dyka i, men tillslut trilla han i plurret. De kom fram till att dyken är egentligen inte problem, det är just dyket som är problemet, att han ska komma ner. Men mamma Kerstin kastade upp Alexander på ryggen och simmade iväg och vips så dök hon ner under vattnet och Alexander hängde med. Duktiga killen! Han tyckte det var roligt att hänga ryggsäck.

Instruktören samlade ihop alla och de sjung blinka lilla stjärna medan barnen låg på rygg. En härlig flytövning. Dock tyckte inte Alexander att den var lika härlig och ville helst upp därifrån. Så avslutades lektionen, som hade gått otroligt fort, med vinka hejdå sången...så syns vi nästa vecka!

Nästa vecka i Dokusåpan Babysimmet - Tumlaren: Vad blir det för nya spännanade övningar? Kommer Alexander fortfarande tycka det är lika roligt och kommer han kunna flyta själv på rygg?

MISSA INTE DETTA!!!

Kommentarer
Postat av: Carolina

Hahaha - det är så roligt att läsa din dokusåpa! ;)

2009-10-12 @ 21:09:21
URL: http://www.carolina1979.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0